SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Daniil Medvedev a spus tot ce avea pe suflet, după huiduielile primite în finala cu Nadal: „Copilul din mine a încetat să mai viseze!”

Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 08:00 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 10:13

Învins de Rafael Nadal în finala de la Australian Open, rusul Daniil Medvedev (2 ATP, 25 de ani) a fost protagonistul unui monolog neașteptat la conferința de presă ce a urmat finalei de la Melbourne.

Daniil Medvedev și-a deschis conferința cu un mesaj amplu, cel mai probabil referindu-se la felul în care spectatorii l-au tratat în timpul finalei cu Nadal. În multe momente ale meciului, spectatorii prezenți pe „Rod Laver Arena” l-au huiduit pe rus, aplaudând chiar erorile sale neforțate.

Roger Federer, mesaj public, după ce a fost depășit de Nadal: „Incredibil! Sunt onorat că am jucat și eu un rol”
Australian Open
Roger Federer, mesaj public, după ce a fost depășit de Nadal: „Incredibil! Sunt onorat că am jucat și eu un rol”

Daniil Medvedev: „Copilul din mine a încetat să mai viseze”

„Va fi un alt tip de conferință de presă. Voi încerca să fiu scurt. Și să vă spun povestea unui copil mic care a visat să facă lucruri mari în tenis. Am luat prima rachetă în mână când aveam șase ani – ce repede trece timpul! Când aveam 12 ani, mă antrenam, jucam niște turnee acasă, mă uitam, bineînțeles, la Grand Slam-uri la televizor, unde jucau marii jucători susținuți de fani. Visam să fiu acolo.

(...) Au fost momentele în care am visat și mai mult; și mai departe. Și visul fiecărui junior este să joace în Grand Slam de juniori. Acolo poți să-i vezi pe profesioniști, să fii aproape de ei. La US Open chiar mănânci la restaurant cu ei. Sunt momente grozave, în care îți spui: «Wow, vreau să fiu acolo în acest Grand Slam jucând împotriva celor mai buni din lume!».

Dar există câteva momente în cariera mea - câteva înfrângeri dureroase - după care acest copil n-a mai fost sigur că ar trebui să continue să viseze la aceste lucruri mari. (…) Momente în care puștiul acesta a încetat să mai viseze. Iar astăzi a fost unul dintre ele. Nu am de gând să spun de ce”.

Daniil Medvedev: „O să joc doar pentru mine, pentru familia mea”

„Însă de acum încolo o să joc doar pentru mine, pentru familia mea, pentru a-mi sprijini familia, pentru oamenii care au încredere în mine, bineînțeles pentru toți rușii - pentru că simt mult sprijin acolo. 

Dacă există un turneu pe terenuri rapide la Moscova, înainte de Roland Garros sau Wimbledon, o să merg acolo, cu riscul să ratez Wimbledon sau Roland Garros sau orice altceva. Copilul a încetat să mai viseze. Copilul va juca de-acum pentru el. Asta e. Asta e povestea mea. Mulțumesc că ați ascultat-o”, a spus Medvedev, potrivit treizecizero.ro.

Medvedev, conflict aprins cu fanii de la Australian Open: „Sunt niște idioți! Nu au minte”

Cunoscut pentru temperamentul său vulcanic, Medvedev a răbufnit la finalul setului 3, câștigat de Nadal cu 6-4, fiind deranjat de comportamentul acestuia.

În finalul setului al treilea, cei mai mulți dintre fanii de la Melbourne îl încurajau pe Nadal și se bucurau la greșelile rusului, lucru care l-a deranjat pe Daniil.

Acesta a făcut mai multe gesturi de nemulțumire către fani, iar la finalul setului a avut o discuție mai aprinsă cu arbitrul de scaun și i-a jignit.

„Sunt niște idioți! Nu au creier! Nu au nimic în cap! Probabil că au o viață tristă”, a spus Daniiel Medvedev.

VIDEO Conferința lui Daniil Medvedev după finala de la Australian Open

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Roger Federer, mesaj public, după ce a fost depășit de Nadal: „Incredibil! Sunt onorat că am jucat și eu un rol”

VIDEO A început să plângă în direct la TV, după finala Nadal - Medvedev: „De nedescris!”

CTP, prima reacție, după triumful istoric al lui Rafael Nadal la Australian Open: „El este GHOAT”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
189875732656829
Constantin Trascu  •  31 Ianuarie 2022, 12:57

Asta. Care spune ca rusu nu are dreptate si viseaza este rupt de realitate .Amice esti prost ca noaptea omul fata de alti jucatori are educatie si este un jucator fff bun . Vezi ce face Noe bate mingea doua minute de asphalt pe ecran spare ca timpul a expirat ( de serva) este attentionat si tot el se supara de ce pt caracterul lui infect Nadal are si el unele privileging din partea arbitrilor Serena a avut si ea manifestari deplasate la adresa arbitrilor atit voi cu amenintari. apoi dupa pauza mare au facut un regulament special pt ea impingido pina pe locul 10 fara sa joace . Si cu diferenta de culoare are dreptate rusu se poarta in America am avut si eu experienta asta tu habarn ai taci daca nu sti

adrianciprian
adrianciprian  •  31 Ianuarie 2022, 11:54

Joacă la Moscova. Pa!

mosierul
mosierul  •  31 Ianuarie 2022, 11:35
Postat de iulihenry14 pe 31 Ianuarie 2022, 10:04

Conflictul cu publicul a inceput saptamana trecuta, nu in finala. Hai sa nu ii mai luam apararea unui care in urma cu ceva ani i-a spus unei arbitre de culoare ca il ajuta pe Donald Young pentru ca au aceeasi culoare; sau cand i-a spus unui adversar din ITF "shut up you are adopted". Danut se plange de multe lucruri dar nu are pe nimeni pe langa el sa ii spuna "cumetre gata ajunge cu circul".

...spre deosebire de alții, el spune in față si fara ocolișuri, ceea ce are de spus...atat in circuitul feminin ,cât si in cel masculin se cam judecă cu jumatati de măsură...sau e mai vine sa te lasi calcat in picioare si sa stai cu capul plecat, ca sa poata face alții ceva pe el?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează