SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Djokovic, taxat pe tema vaccinului anti-COVID: „Ar putea să se alăture celor 5,2 miliarde de persoane care s-au vaccinat”

Novak Djokovic/ foto Imago Images
Novak Djokovic/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2022 14:26 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 14:45

Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) refuză în continuare să se vaccineze împotriva COVID-19 și are șanse infime să participe la US Open.

Regulile din SUA interzic persoanelor nevaccinate intrarea pe teritoiul țării, astfel că Wimbledon ar putea fi ultimul Grand Slam al anului pentru Djokovic.

Djokovic sau Nadal? E loc de surprize? Cum arată tabloul de la Wimbledon + Cele două nume care le amenință dominația
WIMBLEDON 2022
Djokovic sau Nadal? E loc de surprize? Cum arată tabloul de la Wimbledon + Cele două nume care le amenință dominația

Djokovic, șanse mici să participe la US Open

La conferința de presă premergătoare startului turneului de la Wimbledon, Djokovic a fost din nou întrebat de vaccin, iar acesta a anunțat că lucurile au rămas neschimbate. „Nole” a declarat că este motivat să tragă tare la Grand Slam-ul din Marea Britanie, întrucât are șanse mici să intre pe teritoriul SUA și să joace la US Open.

„În prezent, nu am voie să intru în SUA, din cauza circumstanțelor bine cunoscute. Trebuie să aștept și să văd. Mi-ar plăcea să merg acolo, dar este imposibil.

Eu nu pot face mai mult de atât. Depinde doar de guvernul american. Din aceste motive, am o motivație în plus să trag tare aici (n.r. Wimbledon)”, a declarat Novak Djokovic.

Jurnaliștii britanici de la Daily Mail nu l-au iertat pe Djokovic pentru aceste declarații: „Bineînțeles că depinde doar de el. Ar putea să se alăture celor 5,2 miliarde de persoane care s-au vaccinat”.

Posibilii adversari ai Djokovic la Wimbledon

Djokovic îl va înfrunta în primul tur pe sud-coreeanul Soonwoo Kwon (75 ATP), în timp ce polonezul Kamil Majchrzak (91 ATP) ar putea fi adversarul său din turul secund. Apoi, sârbul s-ar putea duela cu compatriotul Miomir Kecmanovic (30 ATP), un jucător în formă bună anul acesta.

Opelka (18 ATP) sau Basilashvili (27 ATP) îl așteaptă pe Djokovic în optimi, însă pericolele reale încep din sferturi, când Carlos Alcaraz ar putea ieși în calea lui Nole. Hubert Hurckaz (10 ATP), un jucător solid pe iarbă, proaspăt campion la Halle, ar fi un posibil test dur pentru sârb în semifinale.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, pusă în gardă înaintea testului periculos din primul tur de la Wimbledon: „Are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă”

Emma Răducanu, ambiții mari în afara tenisului » Vrea să se înscrie la Universitatea din Cambridge + Ce specializare își dorește să urmeze

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
Singe_Violet
Singe_Violet  •  26 Iunie 2022, 21:22

Talent imens,creier mai putin.

1_cititor
1_cititor  •  26 Iunie 2022, 15:42

Sa înțelegem ca se apropie termenul de expirare la dozele de "vaccin "și a trebuit readus în discuție "vaccinul"? Parca "vaccinul" era pentru protecția / trecerea mai ușor prin boala a fiecăruia și nu condiția pentru participarea la un concurs sportiv... La numărarea celor 5,2 miliarde cred ca s-a folosit abacul....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează