SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Djokovic, îndemnat de fostul mentor să boicoteze turneul de la Wimbledon, în semn de solidaritate cu rușii și bielorușii: „Să îi vedem atunci!”

Pilic și Djokovic  / FOTO: Imago
Pilic și Djokovic / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 18:48 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 18:52

Novak Djokovic (34 de ani) ar putea lua în calcul boicotarea turneului de la Wimbledon, în semn de solidaritate cu jucătorii ruși și bieloruși. Afirmația a fost făcută de Nikola Pilic (82 de ani), fostul mentor al liderului mondial. 

Nikola Pilic l-a ghidat pe Djokovic încă de la vârsta de 12 ani. Croatul a fost alături de Nole și la triumful din 2010, de la Cupa Davis, în calitate de căpitan nejucător al Serbiei. Pilic spune acum că Djokovic ar putea boicota turneul de la Wimbledon, în semn de solidaritate cu sportivii ruși și bieloruși. 

Badosa a izbucnit în râs când a fost întrebată de meciul cu Halep: „Pfff, voi asta credeți?”
WTA Madrid
Badosa a izbucnit în râs când a fost întrebată de meciul cu Halep: „Pfff, voi asta credeți?”

Pilic: „Jucătorii trebuie să ia atitudine”

„Și alți jucători ar trebui să ia atitudine. Djokovic și ceilalți ar putea spune: «Bine, dacă pe ei nu îi lăsați să joace, atunci nu jucăm nici noi». Ar fi foarte interesant de văzut cum reacționează Wimbledon în acest scenariu”, a fost opinia lui Pilic, potrivit Alo.rs.

Djokovic, îndemnat de fostul mentor să boicoteze turneul de la Wimbledon, în semn de solidaritate cu rușii și bielorușii: „Să îi vedem atunci!”
Nikola Pilic în acțiune, la Wimbledon 1964 / FOTO: GettyImages

Nikola Pilic a fost un reprezentant de seamă al tenisului iugoslav. A cucerit 6 titluri ATP, a ocupat locul 6 în ierarhia mondială și a disputat o finală de Grand Slam, pierdută în 1973, la Roland Garros, împotriva lui Ilie Năstase.

Djokovic, de partea sportivilor din Rusia și Belarus

Novak Djokovic a fost cel mai vocal apărător al sportivilor din Rusia și Belarus după decizia celor de la Wimbledon.

Nu cred că este necesară suspendarea tuturor sportivilor, nu mă refer doar la jucătorii de tenis. Ei nu contribuie la ceea ce se întâmplă în război. Îi împiedicaţi să îşi exercite dreptul de a concura. Jucătorii evoluează în funcţie de clasarea lor, nu de naţionalitate, iar Wimbledon a încălcat această regulă
- Novak Djokovic

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Surprize mari pe jumătatea Simonei de tablou: 3 dintre primele 10 favorite de la Madrid, OUT

Simona Halep le ia apărarea sportivilor ruși și bieloruși care au fost interziși la Wimbledon: „Nu au nicio vină!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
1119751238092170
Radu Thor  •  30 Aprilie 2022, 08:10

Mvaai, se termina tenisul, sportul in general, fara sarbi, belarusi si industria de dopaj ruseasca !

st.il.
st.il.  •  30 Aprilie 2022, 00:14

Slavă...NOLE !...

dreak
dreak  •  29 Aprilie 2022, 23:35
Postat de Ionel Vancea pe 29 Aprilie 2022, 21:06

NU! Câți jucători l-au susținut în Australia ? Și care ? Și așa face mai mult pentru ei decât au făcut ei pentru el în ianuarie! Deci, NU! Dacă boicotează Wimbledon, e un mare domn, dar și un mare fraier.

Metre, esti *** rau ! Uita-te *** ce activitati si ce sustineri a avut *** asta pentru lumea ATP.. In afara de el, pentru ceilalti l-a durut fix in pix.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează