SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA DE LA DOHA

Djokovici câștigă turneul de la Doha după un meci thriller și își ia revanșa în fața liderului mondial, Andy Murray!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian StanJURNALISPORT - Publicat sambata, 07 ianuarie 2017 22:00

Sârbul Novak Djokovici (2 ATP) a reușit să-l învingă pe britanicul Andy Murray (1 ATP) în finala turneului de la Doha, la capătul unui meci de 2 ore și 55 minute, scor 6-3, 5-7, 6-4.

Primii doi jucători ai lumii s-au întâlnit pentru prima oară în acest an chiar în finala turneului disputat în Qatar și se aștepta un duel pe măsură după ce anul precedent s-a încheiat cu instalarea pe primul loc mondial a britanicului, Djokovici fiind detronat după 5 ani de dominație.

Primul set a început cu ambii jucători într-o formă foarte bună și un tenis la nivel ridicat. Cei doi tenismeni au mers cap la cap până la scorul de 4-3 pentru Djokovici, iar un game ''bizar'' cu câteva greșeli neforțate l-au costat pe britanic. Nole a reușit primul break al partidei.

Avantajul a fost suficient pentru ca jucătorul sârb să-și câștige serviciul și implicit primul set, scor 6-3, la capătul celor 49 minute de joc.

Actul secund a început cu actualul lider mondial într-o revenire de formă, dar după câteva mingi de break irosite tot Djokovici a reușit să obțină break-ul după ce a pus presiune pe Murray.

Ambii au reușit să își mențină serviciul, dar la 5-4 pentru sârb Murray i-a anulat 2 mingi de break lui Djokovici, după care și-a recuperat break-ul pierdut cu o lovitură de forehand chiar pe linie.

De aici, britanicul s-a dezlănțuit și s-a impus în setul secund, scor 7-5.

Setul decisiv a fost la fel de disputat, iar la 3-3 Djokovici a făcut un nou break după ce a returnat incredibil, câștigând un game alb pe serviciul lui Murray. De această dată, sârbul nu a i-a mai lăsat nicio oportunitate de re-break liderului mondial și a încheiat setul și meciul cu scorul de 6-4 în uralele fanilor prezenți în tribune.

Grație acestui succes, Djokovici își adjudecă pentru a doua oară consecutiv turneul de 250 puncte ATP și obține și un cec important, turneul fiind cotat cu premii în valoare de peste un milion de dolari.

Victoria reprezintă o revanșă în fața lui Murray înainte de Australian Open, scorul direct între cei doi fiind acum de 25-11 în favoarea sârbului.

sursa: BBC.co.uk

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ottobraun
ottobraun  •  08 Ianuarie 2017, 08:13
Postat de ottobraun pe 08 Ianuarie 2017, 08:13

finala aia din 2003 Wimbledon a fost un cadou , poate chiar si locul 1, tinand cont de prietenia care ii leaga balkanismele au loc, niciodata anti talentul Murray nu il invinge pe sarb!

rectific 2013

ottobraun
ottobraun  •  08 Ianuarie 2017, 08:13

finala aia din 2003 Wimbledon a fost un cadou , poate chiar si locul 1, tinand cont de prietenia care ii leaga balkanismele au loc, niciodata anti talentul Murray nu il invinge pe sarb!

spinoza
spinoza  •  08 Ianuarie 2017, 02:10

Bravo Nole!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează