Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 17:29 / Actualizat joi, 17 martie 2022 17:35

Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 ATP, s-a întors la Kiev și este pregătit să își apere țara de invazia Rusiei. Ucraineanul cere clar și răspicat excluderea sportivilor ruși din toate competițiile. 

Rusia are patru jucători în top 32 mondial, inclusiv pe liderul Daniil Medvedev și pe Andrey Rublev, unul dintre cei mai în formă jucători din circuit. 

Simona Halep, la o victorie distanță de un podium istoric al tenisului! Doar surorile Williams și Sharapova o depășesc + salt important în clasament
Indian Wells
Simona Halep, la o victorie distanță de un podium istoric al tenisului! Doar surorile Williams și Sharapova o depășesc + salt important în clasament

Aleksandr Dolgopolov somează conducerea ATP să ia măsuri drastice și să îi interzică la toate turneele, până în momentul în care Vladimir Putin oprește invazia din Ucraina.

Dolgopolov cere excluderea rușilor din competițiile internaționale

„În cunosc personal pe acești băieți. Chiar am jucat împotriva lui Daniil. Sunt de treabă, dar fără să îi jignesc, sunt de părere că toți rușii ar trebui interziși din toate sporturile, din toate mediile. Cred că fiecare rus în parte este responsabil pentru demersurile președintelui lor. 

Știm că declarându-i sportivi neutri, doar îndepărtând steagul,  nu realizăm nimic. Nici măcar sancțiunile impuse acum, distrugerea economiei, nimic nu este suficient pentru a-l opri pe Vladimir Putin”, a spus Dolgopolov, pentru BBC.

Le-am transmis celor din ATP că sunt prea pasivi. Nu e destul să spunem că suntem împotriva războiului. Auzim asta peste tot, la Miss Universe, la Oscaruri. Da, e grozav, dar nu îi ajută pe copiii și pe femeile de aici
- Aleksandr Dolgopolov

Dolgopolov s-a întors în Ucraina și e gata de luptă: „Mi-am făcut un plan”

Alexandr Dolgopolov, un jucător de tenis ieșit din tipare, a strâns în carieră peste 7 milioane de dolari. Ar fi putut să stea departe de Ucraina în această perioadă, dar s-a întors, cu multe sacrificii, pentru a da un exemplu.

S-a antrenat în Turcia, s-a înarmat cu o mitralieră și a pornit spre Kiev, după cum povestea chiar el, ieri: „Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri”.

Jucătorul plecat cu mitraliera la Kiev nu îi mai vrea pe Medvedev sau Rublev în tenis: „Toți rușii sunt responsabili pentru ce face președintele lor!”
FOTO: Twitter @Dolgopolov

Ucraineanul chiar a postat o imagine cu armele din dotare, notând: „Eram obișnuit cu rachetele de tenis, acum asta...”.

Dolgopolov, cel mai bun jucător al Ucrainei în ultimul deceniu

Născut la Kiev în noiembrie 1988, Dolgopolov a anunțat că se retrage din tenis în luna mai a anului trecut, fiind măcinat de accidentări. Dolgopolov a devenit profesionist în 2006 și a câștiga 3 titluri în carieră.

Cea mai bună poziție a carierei a ocupat-o în ianuarie 2012, când s-a afla pe 13. Ulterior, a mai fost operat o dată, iar revenirea pe teren s-a tot amânat.

VIDEO A fugit de războiul din Ucraina și acum vrea să ia titlul cu CFR » Lovro Cvek, primele declarații după transferul la Cluj

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

Fostul #13 mondial s-a întors în Ucraina blindat cu arme și transmite un mesaj înfiorător: „M-am antrenat cu militari, țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe!”

VIDEO Haos la Lille! Fanii lui Chelsea s-au bătut cu forțele de ordine și i-au scandat numele lui Abramovic

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”