SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Elena Rybakina, așteptată să defileze cu trofeul de la Wimbledon în Rusia: „Cu siguranță o vom vedea aici!”

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a cucerit trofeul la Wimbledon 2022, după o finală contra lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2. Alexander Medvedev, directorul turneului de la Sankt Petersburg, i-a lansat o invitație Elenei. +12   FOTO
Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a cucerit trofeul la Wimbledon 2022, după o finală contra lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2. Alexander Medvedev, directorul turneului de la Sankt Petersburg, i-a lansat o invitație Elenei.

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2022 18:35 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 18:47

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a cucerit trofeul la Wimbledon 2022, după o finală contra lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2. Alexander Medvedev, directorul turneului de la Sankt Petersburg, i-a lansat o invitație Elenei.

  • De obicei, turneul de la St. Petersburg se desfășura în prima săptămână a lunii februarie. În urma războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina, competițiile de pe teritoriul Rusiei au fost scoase din calendar 
  • Federația de tenis de la Moscova vrea să organizeze în continuare competiția, chiar dacă nu va fi sub egida WTA

Născută la Moscova, Rybakina are încă domiciliul în Rusia. Ea a acceptat să reprezinte Kazahstanul în 2018, pentru statul asiatic că i-a oferit sponsorizarea necesară pentru a putea continua să joace tenis la nivel înalt.

Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată! A râs și a replicat: „Îmi pare rău, nu vorbesc bine engleză”
Wimbledon 2022
Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată! A râs și a replicat: „Îmi pare rău, nu vorbesc bine engleză”

Oficialii ruși se laudă cu performanța ei și o așteaptă la St. Petersburg, pentru a se lăuda cu trofeul cucerit la Wimbledon.

Elena Rybakina, așteptată la St. Petersburg

„Ascensiunea Elenei Rybakina a început chiar la St. Petersburg. Suntem foarte mândri de ea. Este născută la Moscova, crescut la St. Petersburg și reprezintă prietenii din Kazahstan. A dat o luptă grea în finala cu Ons Jabeur. Cu atât mai meritoriu este titlul. 

Vreau să o felicit sincer și să îi urez un drum la fel de strălucitor. Cu siguranță o vom vedea la turneul de la St. Petersburg, o așteptăm aici!”, a spus Alexander Medvedev, directorul general al competiției.

Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată

Întrebată de unul dintre jurnaliștii acreditați la Wimbledon despre invazia rusă din Ucraina - „Condamni războiul și acțiunile lui Putin?”, Rybakina l-a pus să repete, după care replicat: „Nu înțeleg întrebarea, în special a doua parte, nu vorbesc bine engleză”.

După care a continuat, într-o engleză foarte bună: 

„Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla.

Sunt știri de genul acesta (n.r. că o rusoaică a câștigat turneul în anul în care jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși), dar eu nu pot face nimic.

Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile (n.r. cele ruse din tribune), dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”.

VIDEO Rezumatul finalei dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Momentul de glorie al Elenei Rybakina, „furat” de sora ei: „Abia acum au descoperit-o cameramanii?”

Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14, are doi idoli în tenis: „Visez în continuare! Acum voi avea și sponsorii de partea mea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Trandafir
Trandafir  •  12 Iulie 2022, 14:20

Nascuta in Rusia, cxrescuta in Rusia, educata in Rusia. Din 2018, la 18 ani cand era deja formata a plecat in Kazahstan din motive financiare. De ce nu ar vizita Moscova, orasul unde s-a nascut si are familia ?!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  12 Iulie 2022, 09:41
Postat de 267890 pe 12 Iulie 2022, 08:33

Odioasa coaliție Anglo-ATP-WTA ar merita o astfel de lovitură.

tu ai idee ce scrii acolo, habarnistule??? ATP si WTA au penalizat Wimbledon pentru decizia lor de interzice dreptul de participare sportivilor rusi si bielorusi, prin neacordarea de puncte in clasamentele acestora. Au fost si sportivi care s-au retras din acest motiv, cum ar fi Naomi Osaka... Tot decizia de a retrage punctele turneului l-a facut pe Medvedev din nou liderul ATP, intrucat Djokovic nu si-a putut recastiga cele 2000 de puncte de la Wimbledon.

alenb
alenb  •  12 Iulie 2022, 09:19
Postat de 267890 pe 12 Iulie 2022, 08:33

Odioasa coaliție Anglo-ATP-WTA ar merita o astfel de lovitură.

Da, corect, eventual sa poarte si litera Z si tricou cu Putin si poate sa se pozeze si cu ceva copii ukrainieni ramasi fara un brat, fara o mana. Daca se duce la Moscova cu trofeul, ea se compromite.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează