SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO+foto Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată! A râs și a replicat: „Îmi pare rău, nu vorbesc bine engleză”

Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată! A râs și a replicat: „Îmi pare rău, nu vorbesc bine engleză” +12   FOTO
Întrebată de Putin, Rybakina a avut o reacție controversată! A râs și a replicat: „Îmi pare rău, nu vorbesc bine engleză”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2022 21:45 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 21:52

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) este campioana de la Wimbledon 2022! Sportiva din Kazahstan a trecut în ultimul act de Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2.

Născută la Moscova, Rybakina are încă domiciliul în Rusia. Ea a acceptat să reprezinte Kazahstanul în 2018, pentru statul asiatic că i-a oferit sponsorizarea necesară pentru a putea continua să joace tenis la nivel înalt.

Întrebată de unul dintre jurnaliștii acreditați la Wimbledon despre invazia rusă din Ucraina - „Condamni războiul și acțiunile lui Putin?”, Rybakina l-a pus să repete, după care replicat: „Nu înțeleg întrebarea, în special a doua parte, nu vorbesc bine engleză”.

Performanță uriașă pentru tenisul românesc » Alexia Tatu și Andreea Soare, în finala junioarelor U14 de la Wimbledon
Wimbledon 2022
Performanță uriașă pentru tenisul românesc » Alexia Tatu și Andreea Soare, în finala junioarelor U14 de la Wimbledon

După care a continuat, într-o engleză foarte bună:

„Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla.

Sunt știri de genul acesta (n.r. că o rusoaică a câștigat turneul în anul în care jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși), dar eu nu pot face nimic.

Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile (n.r. cele ruse din tribune), dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”.

Oficialii de la Moscova și-au însușit triumful Elenei Rybakina: „Am câștigat turneul la Wimbledon! Le-am arătat tăria de caracter a rușilor”

Oficialii Federației de tenis de la Moscova sărbătoresc triumful obținut de Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) în finala Wimbledon 2022, scor 3-6, 6-2, 6-2 împotriva lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA).

Sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși la ediția din acest an de la Wimbledon, din cauza războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina. Federația rusă de tenis și-a însușit victoria obținută de Elena Rybakina, sportivă născută și crescută la Moscova, dar care reprezintă în acest moment Kazahstanul.

Shamil Tarpishchev, președintele Federației de tenis din Rusia, a fost primul care a reacționat: „E minunat! Felicitări, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon!”.

Rușii sărbătoresc triumful Elenei Rybakina

„O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatori. Rybakina este o fată unică, fantastică, sută la sută rusoaică, crescută în școala rusească de tenis. Realizarea de astăzi este una a Rusiei! 

Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor”, a transmis și Vladimir Kamelzon, antrenor onorific în cadrul Federației de la Moscova, potrivit Sport24.ru.

VIDEO Rezumatul finalei dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur

Citește și alte știri din tenis:

SPECIAL GSP Înainte de Kyrgios a fost Andrew Ilie! Povestea australianului născut în România care a ajuns idol la Antipozi: „Dă-ți tricoul jos, nu ne lăsa așa!”

CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon: „S-a autohipnotizat. A servit cu o frică și nesiguranță greu de privit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
adriann_
adriann_  •  11 Iulie 2022, 11:49
Postat de malinr pe 10 Iulie 2022, 12:48

"Lipsa diversitatii" ?! Ce sintagma eleganta pentru cei care nu au trait atunci :). "Regimul acela care era de altfel foarte patriotic" aplica toate grozaviile posibile pentru a elimina gandirea libera, care aplica cenzura, care dusese cultura doar in zona cultului personalitatii, care-i oprima pe toti cei care indrazneau sa gandeasca "altfel". Ce-o fi fost patriotic in demersul final al regimului care a ordonat ca armata si militia sa deschida focul asupra celor care demonstrau la Timisoara?

Orice regim tinde sa se autoperpetueze, nu asta ii defineste patriotismul. Este indiscutabil ca sub Ceausescu Romania avea controlul deplin asupra teritoriului, bogatiilor, mijloacelor de productie etc. Asta defineste patriotismul unui regim in mod obiectiv. Repet, regimul Ceausescu a facut eroarea majora de a considera ca poporul se va multumi sa traiasca foarte spartan pentru ca vedea ca se indeplinesc niste obiective economice majore (metrou, canal, irigatii, hidrocentrale, Cernavoda etc etc). Un regim de stanga nu are cum sa ignore nivelul de trai fara sa se prabuseasca, indiferent cat de bine ar face alte lucruri, cam asta e lectia de invatat din caderea lui Ceausescu. Apropo, pe romani ii durea in cot de cultul personalitatii, era doar un subiect pentru mistouri crunte. In schimb faptul ca n-a mai cumparat CM 1986 a contat al naibii de mult, o tara intreaga s-a simtit umilita ca trebuia sa se uite la bulgari/sarbi/unguri/sovietici ca sa poata sa-l vada pe Maradona etc.

Trandafir
Trandafir  •  10 Iulie 2022, 22:25
Postat de romeverest pe 10 Iulie 2022, 16:44

O intrebare fara sens adresata de catre un jurnalist sportiv zelos unui sportiv !! Credeti ca acelasi jurnlist ar fi intebat-o vreodata pe Serena Wiliams, dupa ce a castigat la Wimbledon, ce parere are despre Busch cand americanii au invadat Irakul, sau cand au bombardat Serbia ?? Niciodata !!

A vizitat Belgradul. In parcul central este un monument inchinat copiilor nevinovati ucisi de bombele americanilor.

Trandafir
Trandafir  •  10 Iulie 2022, 22:16

Nici o tara din lume cu exceptia Angliei nu a interzis tenismenii rusi pe motive politice. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează