SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Cine câștigă Roland Garros? Favoritele cad pe capete la Paris: încă un nume mare e OUT

Elina Svitolina a fost eliminată de la Roland Garros / foto: Guliver/Getty Images
Elina Svitolina a fost eliminată de la Roland Garros / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 14:48 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 15:44

Continuă surprizele la Roland Garros! Elina Svitolina (26 de ani, favorita cinci a întrecerii de la Paris) a fost eliminată în turul III de Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA), scor 3-6, 2-6, după o oră și 39 de minute de joc. 

  • În optimi, Barbora Krejcikova se va duela cu americanca Sloane Stephens (28 de ani, 59 WTA), nimeni alta decât finalista din 2018.

Jucătoarea care săptămâna trecută o învingea pe Sorana Cîrstea în finala de la Strasbourg a luat cu ea forma bună și la Paris. 

În optimi, Krejcikova i-a administrat o înfrângere zdravănă Elinei Svitolina, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Ucraineanca n-a avut nicio șansă în fața jucătoarei din Cehia, care traversează un moment excelent al carierei. 

Astfel, după eliminarea Elinei Svitolina, turneul de la Roland Garros a mai rămas fără o jucătoare din Top 10. Barty, Osaka, Andreescu, Sabalenka și Pliskova au părăsit deja competiția, iar lor li se adaugă Simona Halep, care n-a luat startul din cauza unei accidentări.

Moment rar întâlnit la Roland Garros

Pentru a doua oară în Era Open, nici măcar una dintre primele trei favorite de pe tabloul feminin nu se află în optimile de finală de la Roland Garros.

Revenit în zona tradițională din calendar după ediția tomnatică din 2020, turneul de la Roland Garros are parte de mari surprize pe tabloul feminin. Acolo unde primele trei favorite au ieșit din competiție înainte de faza optimilor de finală.

Situația de anul acesta s-a mai întâmplat în 2014, scriu jurnaliștii de la tennis.com. Atunci când primele trei favorite, Serena Williams, Li Na și Agnieszka Radwanska au fost eliminate prematur la Paris.

3 jucătoaredin TOP 10 mai sunt prezente pe tablou la Roland Garros: Kenin, Serena Williams și Iga Swiatek

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, sinceră după meciurile foarte bune de la Roland Garros: „Nu mă așteptam să fiu atât de puternică” » Ce schimbare importantă a făcut

Roger Federer a remarcat o schimbare istorică la Roland Garros: „Asta simt”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
1735767466699239
Mike Che  •  05 Iunie 2021, 20:08
Postat de traian_v pe 05 Iunie 2021, 16:09

Sviatek e cea mai buna din lume oricum.

când o bătea Halep prin februarie îi tremură capul zici că era teleghidată ????...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  05 Iunie 2021, 18:35
Postat de danut1971 pe 05 Iunie 2021, 17:51

eu zic ca va casiga sorana spre disperarea haterilor de pe aici ! coana mare serena va fi eliminata turul urmator

Care hateri amice? Eu sunt fan Halep ( suporter, poate fan e prea mult spus) dar sustin si ma bucur pt toate romancele din circuit cand fac performante. Dar una alta performantele ei sunt neegalate de orice alta jucatoare din Romania

tiligol
tiligol  •  05 Iunie 2021, 18:30

Cine castiga??fac astia de la bwin,betfair si unibet o sedinta comuna si stabilesc acolo..va castiga pe care o/il vor casele de pariuri .anul viitor nici nu vor mai avea nevoie de cazare pentru jucatori.90 la suta direct la zdup... doar n a fost rusoaica aia singura victima,doar o exceptie,de au atestat o.si nimeni nu comenteaza.tenisul e cel mai corupt sport,e dominat de mafia pariurilor.deci va castiga cine trebuie,cine e ales de "sindicatul"pariurilor..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează