SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STRASBOURG

VIDEO+FOTO Cîrstea a pierdut finala de la Strasbourg, dar face un pas mare spre Jocurile Olimpice! Sorana, discurs în franceză: „Ne vedem curând, Paris!”

Sorana Cîrstea a pierdut finala de la Strasbourg +13   FOTO
Sorana Cîrstea a pierdut finala de la Strasbourg

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 17:54 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 18:26

Sorana Cîrstea (31 de ani, 61 WTA) a fost învinsă de Barbora Krejcikova (25 de ani, 38 WTA), scor 3-6, 3-6, în finala turneului WTA de la Strasbourg. Atenția ei se îndreaptă acum spre Paris, unde va avea loc turneul de la Roland Garros.

Sorana a ratat șansa celui de-al doilea trofeu din anul 2021, după cel de la Istanbul. Sportiva din România nu și-a găsit ritmul în fața unei cehoaice inteligente, care a găsit momentele ideale pentru a rupe ritmul. Cîrstea a greșit mult, în special în setul 2, și i-a oferit Barborei Krejcikova primul titlu de simplu din carieră.

Salt impresionant pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea va ocupa locul 53 WTA începând de luni. Sportiva din România face un salt de 8 poziții și este tot mai aproape de marele obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Sorana a primit o dispensă, în ciuda faptului că nu îndeplinea un criteriu, cel al participării la Fed Cup. Conform regulamentului Federației Internaționale, primele 56 de jucătoare ale lumii, în clasamentul de după Roland Garros, vor lua startul în competiția de tenis de la Tokyo.

A fost o săptămână bună, azi adversara mea a fost prea bună și a meritat trofeul. Sunt fericită cu evoluția mea. Am avut o săptămână minunată la Strasbourg, le mulțumesc tuturor! M-au făcut să mă simt ca acasă
Sorana Cîrstea

Sorana, discurs în franceză: „Ne vedem curând, Paris!”

Partea în franceză e spre finalul video-ului cu declarațiile jucătoarei noastre:

La Roland Garros, Sorana a obținut cea mai bună performanță a carierei la un Grand Slam: sferturi de finală în 2009, după ce a trecut de două jucătoare din Top 10, Wozniacki și Jankovic. A fost eliminată de Samantha Stosur.

+9 FOTO

FOTO: Twitter @Internationaux de Strasbourg

Sorana Cîrstea - Barbora Krejcikova: 1-2 la „directe”

  • Krejcikova - Sorana 6(5)-7, 6-1, 3-6 (10 decembrie 2020, „sferturi” Dubai)
  • Krejcikova - Sorana 6-4, 4-6, 6-0 (26 mai 2017, semifinale Nurnberg)
  • Krejcikova - Sorana 6-3, 6-3 (finala de azi, de la Strasbourg)

Sorana Cîrstea - Barbora Krejcikova 3-6, 3-6, desfășurarea live:

Game, set și meci Krejcikova!
⇒ 2-5, Game Krejcikova: Sorana continuă să greșească mingi simple. Încearcă să fie agresivă, dar nu are control asupra execuțiilor.
⇒ 2-4, Break Krejcikova: Sorana a salvat 3 mingi consecutive de break, dar urcă din nou neinspirat la fileu. Execută un voleu slab, apoi este lobată de cehoaică. 
⇒ 2-3, Break Cîrstea: Sorana câștigă la zero pe serviciul advers. 
⇒ 1-3, Break Krejcikova: Sorana irosește din nou un avantaj de 30-0. Barbora controlează raliurile lungi, greșește mai puțin și este foarte eficientă pe serviciul secund al româncei. 
1-2, Game Krejcikova: Cehoaica mai comite o dublă greșeală, a 7-a a meciului, dar duce game-ul la bun sfârșit.
⇒ 1-1, Break Krejcikova: Sorana a avut un avantaj de 40-15 și o șansă imensă de a închide game-ul. cu un voleu din preajma fileului. A trimis defectuos, iar din acel moment nu a mai câștigat vreun punct. 
⇒ 1-0, Break Cîrstea: Game-maraton, în care Barbora a condus cu 40-0. Sorana nu a renunțat, a profitat de erorile adversarei și a fructificat a 3-a oportunitate de break. 

A început setul secund! 

⇒ Sorana pierde primul set, dar semnele din final au fost pozitive.
⇒ 3-5, Break Cîrstea: Sorana este agresivă pe serviciul secund al adversarei și pune presiune. 
⇒ Barbora trece peste problemele de vedere pe care le-a avut din cauza lentilelor și revine pe teren pentru a închide setul. 
Partida este întreruptă din cauza unor probleme pe care Barbora Krejcikova le are cu lentilele de contact.
⇒ 2-5, Game Cîrstea. Sorana a servit pentru prima oară pentru a rămâne în acest set. Și a făcut-o cu brio, câștigând un game liniștitor.
⇒1-5, Game Krejcikova. Barbora continuă să fie la conducerea partidei și câștigă un game de control, în care a profitat și de erorile neforțate ale româncei.
1-4, Game Cîrstea. Sorana își asumă mai multe riscuri în acest game și reușește în cele din urmă să schimbe zeroul din dreptul scorului său.
0-4, Game Krejcikova. Sorana irosește două șanse de break, ratând oportunitatea de a se apropia de adversara sa. Barbora Krejcikova servește puternic și nu îi lasă prea multe șanse româncei la retur. În plus, tot jucătoarea din Cehia e care domină schimburile mai lungi.
⇒ 0-3, Break Krejcikova. Sorana nu se regăsește și pierde complet startul în finala de la Strasbourg. Fără să fie intrată în ritmul partidei, jucătoarea noastră doar asistă la inspiratele schimbări de direcție ale cehoaicei, care se află la un nivel remarcabil. 
⇒ 0-2, Game Krejcikova. Start mai bun pentru jucătoarea din Cehia, care confirmă break-ul cu un game solid reușit pe propriul serviciu. Sorana n-a avut nicio șansă la retur
⇒ 0-1, Break Krejcikova. După un prim game extrem de disputat, Sorana Cîrstea își pierde serviciul. Jucătoarea noastră a căzut pradă loviturilor înșelătoare trimise de cehoaică și a făcut câteva erori care au costat-o game-ul. 
A început partida! Sorana Cîrstea se află la serviciu.  
Cele două jucătoare se află la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp. Krejcikova a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. 

Sorana Cîrstea, a 5-a finală WTA a carierei!

Este prima oară în carieră când Sorana ajunge în două finale în același sezon. Per total, Cîrstea bifează a 5-a finală WTA. 

Sori a câștigat un titlu WTA, la Tashkent, în 2008, unul la Istanbul, tot în acest an, și a pierdut 3 finale: 2019 - Tashkent; 2013 - Toronto; 2007 - Budapesta.

14 meciuria câștigat Sorana Cîrstea în 2021

Citește mai multe știri din tenis:

Ilie Năstase, la pământ: „Mi-a venit să plâng! Dacă mor la 90 de ani, ce fac?”

Rafael Nadal și Novak Djokovic, despre decizia lui Naomi Osaka de a boicota interviurile: „Nu am fi cine suntem azi fără presă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
adicn
adicn  •  31 Mai 2021, 11:32
Postat de hashtag_truth pe 29 Mai 2021, 21:13

Engleza...asa si asa, dar franceza perfecta :). O fi si Ion Ion la PARIS ? Pozici...Pozici....Pozici.....

O plac pe Sori, dar franceza ei e departe de a fi perfectă.

romeverest
romeverest  •  30 Mai 2021, 13:03

“Ne vedem curand, Paris” !! Pentru ce ?? La marile turnee Sorana ne paraseste din primul, sau al doilea, tur. Este o jucatoare buna, dar departe de marile valori din tenisul feminin actual !!

rocky5
rocky5  •  30 Mai 2021, 00:13

Felicitări Sorana și succes la Paris!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează