SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Rafael Nadal și Novak Djokovic, despre decizia lui Naomi Osaka de a boicota interviurile: „Nu am fi cine suntem azi fără presă”

Nadal și Osaka
Nadal și Osaka

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 mai 2021 18:39 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 18:55

Rafael Nadal, 34 de ani, 3 ATP, de 13 ori campion la Roland Garros, a comentat decizia lui Naomi Osaka de a boicota întâlnirile cu presa din timpul turneului, din cauza atitudinii jurnaliștilor față de ea și a faptului că o afectează în plan mental.

„O înțeleg, dar pentru mine, fără presă, fără oamenii care călătoresc alături de noi și scriu știri despre performanțele noastre din toată lumea, probabil nu am fi sportivii care suntem azi. Nu am avea recunoașterea pe care o avem și nu am fi atât de populari”, a spus Nadal.

„Înțeleg că unele conferințe de presă pot fi neplăcute. Nu întotdeauna te bucuri de întâlnirile cu jurnaliștii, mai ales dacă pierzi. Dar presa e parte din sport, din viața în turneu. E ceva ce trebuie să facem, altfel suntem amendați” 
Novak Djokovic, 34 de ani, 1 ATP

Naomi Osaka, decizie fără precedent! Boicot la Roland Garros » Amenzile ar depăși 100.000 de euro!

Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) a luat o decizie fără precedent înainte de startul turneului de la Roland Garros: japoneza a anunțat că nu va participa la conferințele de presă la care trebuia să fie prezentă în mod obligatoriu.

Tripla câștigătoare de turnee de Mare Șlem și-a explicat decizia printr-un amplu comunicat. Nipona consideră că, adesea, jucătorii sunt hărțuiți în timpul conferințelor de presă și că întrebările jurnaliștilor îi pot destabiliza mental pe jucători.

Mai mult ca sigur, japoneza va fi amendată de oficiali pentru refuzul de a participa la conferințe. Presa internațională speculează că amenzile totale colectate la Paris o vor costa pe Osaka în jur de 100.000 de dolari. Ea speră că banii strânși din amenzi vor fi ulterior donați în scopuri caritabile.

Bună tuturor! Sper că sunteți toți bine, scriu această postare pentru a spune că nu voi lua parte la conferințele de presă de la Roland Garros. Am simțit de multe ori că lumea nu ia în considerare sănătatea mintală a sportivilor și acest lucru pare adevărat de fiecare dată când văd o conferință de presă sau iau parte la una. 

De multe ori stăm acolo și primim întrebări pe care le-am mai primit de mai multe ori sau întrebări care ne fac să ne îndoim de noi înșine și nu vreau să mă supun unor oameni care nu au încredere în mine. Am văzut mulți atleți care au cedat după o înfrângere în sala de conferințe și știu că și voi ați văzut. Consider că toată această situație lovește o persoană în momentul în care se află la podea și nu înțeleg motivul din spatele acestui lucru. 

Neparticiparea mea la conferințe nu are nicio legătură personală cu turneul, există câțiva jurnaliști care m-au intervievat încă de când eram mică, așa că am o relație de prietenie cu cei mai mulți dintre ei. 

Totuși, dacă organizațiile cred că pot spune în continuare "ia parte la conferințe sau vei fi amendată" și vor continuă să ignore sănătatea mintală a atleților, care reprezintă piesă de bază a colaborării lor, atunci va trebui să râd. 

Oricum, sper că o mare parte din amenda pe care o voi primi pentru acest lucru să meargă la o organizate caritabilă pentru sănătatea mentală 

- Naomi Osaka

Șoc la Roland Garros: Djokovic, Nadal și Federer sunt pe aceeași parte de tablou! Când se pot întâlni + cum arată tabloul complet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
robertino2
robertino2  •  28 Mai 2021, 23:25

Nu intereseaza pe nimeni conferintele de presa. Au fost inventate ca sa aiba ziaristii ceva usor de facut pe multi bani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează