SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Emma Răducanu, despre idolii ei: „Este absolut incredibil să le văd și să pot să le salut” + Ce job ar avea dacă nu juca tenis

Emma Răducanu
Foto: Imago
Emma Răducanu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 14:09 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 15:43

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA), calificată în „sferturi” la US Open, a luat o pauză de la turneu și a răspuns întrebărilor venite de la fani.

  • Emma Răducanu - Belinda Bencici se joacă miercuri, 8 septembrie, începând cu ora 19:00. Partida poate fi vizionată la televizor pe Eurosport 1

Într-un interviu pentru Eurosport, Emma a fost întrebată despre idolii pe care îi are, cum a învățat să joace tenis și ce ar fi făcut dacă nu ar fi jucat tenis de performanță. Iată răspunsurile sportivei britanice:

-Unde ai lovit prima minge de tenis?
-Îmi amintesc că jucam cu tatăl meu, el m-a învățat cum să joc de la o vârstă fragedă, dar am avut și niște antrenori foarte buni în vecini.

-Care sunt idolii tăi?
-Simona Halep și Li Na. Este absolut incredibil să le văd și să pot să le salut.

-Care ar fi alternativa dacă nu ai fi jucătoare de tenis?
-Probabil ceva în finanțe. Sunt destul de bună la matematică.

-Care e turneul tău favorit?
-Wimbledon. Arena, publicul, premiile sunt fantastice. A fost incredibil, a fost ceva nou. Să ai atâția oameni în spatele tău încurajându-te, e incredibil. M-am simțit acasă și am arătat prin tenisul meu că m-am bucurat de fiecare moment petrecut acolo.

Emma Răducanu, în sferturi la US Open

Răducanu a trecut în „optimi” în două seturi de americanca Shelby Rogers (28 de ani, 43 WTA), scor 6-2, 6-1, după un meci care a durat o oră și șapte minute.

Rogers, care venea după victoria în fața australiencei Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, a început bine meciul și a condus cu 2-0. Ulterior, Răducanu a revenit și a câștigat șase game-uri la rând, adjudecându-și setul cu 6-2.

18lovituri direct câștigătoare a avut Răducanu

Aflată la prima participare la US Open, Emma Răducanu a practicat un joc incredibil în setul secund. A făcut două break-uri și a condus cu 5-0, scor la care Rogers a câștigat singurul game din set. La 5-1, Rogers a avut trei mingi de break, dar Răducanu le-a anulat după trei puncte jucate excelent. 

Ulterior, britanica a ratat trei șanse de a închide meciul, însă a fructificat-o pe a patra.

Urmează Belinda Bencic

Pentru un loc în semifinale, Emma Răducanu se va duela cu elvețianca Belinda Bencic (24 de ani, 12 WTA). Câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Olimpice, Bencic a eliminat-o în optimi pe poloneza Iga Swiatek, scor 7-6(12), 6-3. 

La doar 18 ani, Emma Răducanu se califică în săptămâna a doua pentru al doilea Grand Slam consecutiv. În iulie, ea ajungea până în optimi la Wimbledon, oprită atunci de Ajla Tomjlanovic, dar și de unele probleme medicale.

Citește aște știri din tenis:

Ce a remarcat Wilander la Simona Halep după US Open și ce o sfătuiește să schimbe în joc: „Asta soluția”

Ce surpriză la US Open! Prima semifinalistă e puștoaica-senzație de 19 ani, după un „thriller” cu Svitolina

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cipinho79
cipinho79  •  08 Septembrie 2021, 20:49

premiile? oare cine traduce la GSP? nu ar fi o surpriza ca jucatorii sa nu se intereseze de premii dar cred ca si la 18 ani sunt destul de inteligenti sa nu arate asta. de fapt Emma a zis despre Wimbledon ca-i plac "the premises", probabil terenurile, iarba, tribunele, cel mai probabil la asta s-a referit ah ce mi-ar placea sa joace cu Pliskova in semifinala, mi-e frica de Sakkari ca e foarte puternica si rapida, i-ar pune mai multe probleme decat cehoaica de 1.86

sandrafan2012
sandrafan2012  •  08 Septembrie 2021, 16:55
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Septembrie 2021, 16:54

...vrem mai multr articole despre Emma Raducanu ...sa o cunoastem mai bine ...mai ales partea dinspre tata ...

Tu iti iei informatiile de pe gsp? :))) E clar de ce suntem la coada clasamentelor :))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Septembrie 2021, 16:54

...vrem mai multr articole despre Emma Raducanu ...sa o cunoastem mai bine ...mai ales partea dinspre tata ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează