SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ce declin: Emma Răducanu riscă să iasă din TOP 100

Emma Răducanu (20 de ani), în prezent pe locul 81 WTA, e în pericol să iasă din TOP 100.
Emma Răducanu (20 de ani), în prezent pe locul 81 WTA, e în pericol să iasă din TOP 100.

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2023 15:20 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 17:00

Emma Răducanu (20 de ani), în prezent locul 81 WTA, e în pericol să iasă din TOP 100.

Jucătoare britanică cu origini românești trebuia să participe la turneul WTA250 de la Austin (27 februarie - 5 martie), dar a fost forțată să se retragă din cauza unei amigdalite. 

Emma Răducanu va rămâne în State pentru a se pregăti de Indian Wells, turneu care va debuta pe 6 martie. 

Surpriză imensă în finala turneului de la Dubai » Iga Swiatek nu a avut nicio șansă!
WTA DUBAI
Surpriză imensă în finala turneului de la Dubai » Iga Swiatek nu a avut nicio șansă!

Emma Răducanu, în declin

Anul nu a început deloc bine pentru câștigătoarea US Open 2021. S-a accidentat la gleznă chiar înainte de Australian Open, unde a ajuns doar până în turul doi. 

Răducanu a fost măcinată de probleme fizice pe tot parcursul anului 2022 și riscă să iasă până la finalul lunii viitoare din TOP 100, dacă nu va câștiga rapid puncte, notează talksport.

O clasare între primele 100 de jucătoare înseamnă automat calificarea la turneele de Grand Slam.

10a fost cea mai bună clasare a Emmei (11 iulie 2022). A câștigat un singur titlu, US Open 2021

Cum o văd John McEnroe și Mats Wilander pe Emma Răducanu

Fostul mare jucător american John McEnroe, 63 de ani, a fost întrebat despre situația Emmei Răducanu, câștigătoare la US Open în 2021, dar care nu se regășește încă și a ajuns până pe locul 81 în ierarhia mondială. 

Trebuie să înțelegem că un trofeu de Mare Șlem nu se câștigă printr-un noroc. Ea este o jucătoare valoroasă și poate reveni la cel mai înalt nivel”, a spus americanul.

Emma Răducanu e programată să se întoarcă în circuit la finalul acestei luni, la turneul WTA de la Austin. După un 2022 de dat uitării, jucătoarea britanică a început modest și noul an, fiind eliminată în turul II de la Australian Open de Coco Gauff.

La rândul său, Mats Wilander vorbea recent despre situația complicată în care se află Emma Răducanu.

„Cred că are un tenis care o poate duce la un nivel ridicat. Are un an și jumătate de când a câștigat US Open. Efectele după acea victorie s-au dus, atât cele pozitive, cât și cele negative, apărute pentru că nu a mai câștigat alt turneu. Emma are 20 de ani acum. Este o jucătoare completă, iar pentru mine are șansa de a obține rezultate bune.

Cred că Emma nu a găsit modul de a juca tenis. Fiecare trebuie să-și găsească un stil, o identitate. Nu știu dacă Emma trebuie să joace agresiv sau să se joace altfel. La US Open a jucat foarte bine. Dar nu știu dacă a câștigat pentru că era agresivă sau pentru că nu face greșeli. Ea juca agresiv și nici nu greșea. Dar e imposibil să joci așa.

Cred că așteptăm să-și găsească stilul de joc. Ar trebui să lovească puternic cu forehand-ul sau cu backhand-ul? Ar trebui să încerce să servească puternic sau cu efect? Ar trebui să vină la fileu? Nu cred că a găsit un stil de joc. Asta va fi cheia. Nu e ușor să lucrezi din greu când îți cauți identitatea.

Și cred că trebuie să găsească un antrenor. Să spună «Gata, am un antrenor bun acum». Și trebuie să-i dea măcar 2 ani. Să găsească modul în care vrea să joace și să găsească un antrenor care s-o facă să joace așa cum vrea. Nu e ușor. Și nu cred că știe 100% ce trebuie să facă”, a spus Mats Wilander, într-un dialog cu Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri din tenis: 

Darren Cahill, dezvăluiri de ultimă oră în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Au găsit sursa, urmează audierea. O persoană nu și-a făcut treaba, să își asume!”

Senzațional! Sorana Cîrstea a salvat două mingi de meci în fața unei adversare de top și a câștigat cel mai lung duel al anului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  26 Februarie 2023, 22:10

Un accident nefericit in lumea tenisului, care s-a intamplat pe fondul pandemiei. US Open 2021 , o finala intre doua copile nepregatite pentru un sport dur. Grav este ca isteria succesului prematur si nefundamentat a cuprins o liota de sponsori care au indus o imagine falsa a valorii .Pana si casa regala UK a cazut in aceasta iluzie . Trist pentru fata cu origini romanesti !!!! Sau poate asta este si motivul ?!?

267890
267890  •  26 Februarie 2023, 18:52

Ducă-se!

267890
267890  •  26 Februarie 2023, 18:52

Ducă-se!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează