SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

EXCLUSIV Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”

Emma Răducanu e în turul II la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images +46   FOTO
Emma Răducanu e în turul II la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 01 iulie 2021 08:11 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 15:17

Britanica Emma Răducanu (18 ani), jucătoare cu tată român și mamă chinezoaică, a reușit miercuri prima victorie a carierei la Wimbledon, un încântător 7-6 (4), 6-0 contra rusoaicei Vitalia Diatchenko (30 de ani, 150 WTA).

  • În turul secund de la Wimbledon, Emma Răducanu, aflată în prezent pe locul 338 în lume, o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova (22 de ani, 42 WTA), finalista de la Roland Garros 2019. Partida va începe în jurul orei 18:30.

Considerată steaua în devenire a tenisului britanic, Emma Răducanu nu i-a dezamăgit pe organizatorii care i-au oferit un wild-card pentru ediția din acest an.

Tânăra de doar 18 ani a obținut o victorie de prestigiu la debutul său într-un Grand Slam, împotriva fostului #71 în ierarhia WTA. Emma a revenit după ce a fost condusă cu 1-4 și 3-5 în primul set, și-a ținut in frâu emoțiile în tie-break și s-a impus autoritar în manșa secundă, 6-0, sub ochii apropiaților care au susținut-o frenetic pe Terenul 18. 

La o oră după finalul partidei, Emma Răducanu și-a spus trăirile, a explicat cum s-a conectat la miza meciului, cum a scăpat de emoții și a răspuns (în limba engleză) întrebărilor Gazetei Sporturilor, singura publicație din România prezentă la conferința de presă a jucătoarei cu origini românești.

Printre altele, Emma Răducanu a dezvăluit că, în momentele dificile din meciul cu Diatchenko, s-a gândit la spiritul de combativitate al Simonei Halep. Mai mult, ea spune că vizitează România de câteva ori pe an și că e îndrăgostită de bucătăria românească.

Emma Răducanu, marea speranță a tenisului britanic, debutează azi la Wimbledon: tatăl e român, mama chinezoaică, ea se inspiră de la Halep!
WIMBLEDON
Emma Răducanu, marea speranță a tenisului britanic, debutează azi la Wimbledon: tatăl e român, mama chinezoaică, ea se inspiră de la Halep!

Emma Răducanu, victorie în primul tur de la Wimbledon: „Totul e doar un bonus de acum”

„Încă nu îmi vine să cred. La finalul meciului, mă gândeam că abia s-a terminat primul set. Sunt foarte mulțumită să fiu în turul secund și simt că, de acum, totul e doar un bonus pentru mine. Susținerea de care am avut parte astăzi a fost incredibilă. Pur și simplu, am simțit că m-au împins de la spate, în special în momentele dificile. 

Primul set a fost o bătălie a emoțiilor. În primul game la serviciu, sunt sigură că am avut patru duble greșeli. Sunt fericită pentru modul în care am reușit să revin în meci. În setul doi m-am simțit eliberată. Au fost multe emoții. Să joci pentru prima oară pe tabloul principal la un Grand Slam, chiar la Wimbledon...a fost foarte multă lume cunoscută acolo. Sunt foarte fericită că am reușit să găsesc o cale pentru a reveni și a juca mult mai relaxată.

Am încercat să mă pregătesc și să-mi previn emoțiile, e totul diferit față de competiția junioarelor. Am fost fercită să aflu că voi juca pe Terenul 18. Jucasem acolo la junioare în urmă cu trei ani și obținusem o victorie foarte bună în turul III. Vitalia a fost o adversră extrem de dificilă. Știam că a eliminat-o pe Maria Sharapova în urmă cu câțiva ani chiar la Wimbledon. Știam că va fi dificil să joc împotriva ei, lovește mingea foarte plat. Am încercat să o fac să se miște cât mai mult”, a explicat Emma. 

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Emma Răducanu: „Vin la București de câteva ori pe an, mâncarea e incredibilă!”

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor. 

Emma Răducanu: „O admir pe Simona Halep și pentru modul în care luptă. Azi m-am gândit la ea”

În urmă cu mai mult timp, Emma Răducanu mărturisea că „ar vrea să fie atletică precum Simona Halep”. Gazeta Sporturilor a întrebat-o pe jucătoarea britanică ce altceva mai admiră la campioana en-titre de la Wimbledon.

„Cu siguranță îi admir deplasarea și, de asemenea, modul în care luptă. Cred că azi, în unele momente echilibrate din primul set, mă gândeam să concurez la fel cum o fac unele jucătoare, ca de exemplu Halep. Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui”, a mai spus Emma Răducanu. 

FOTO Emma Răducanu - imagini on and off the court

Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
+42 FOTO

Citește și alte știri din tenis:

Victorie senzațională pentru Irina Begu! E în turul 3 la Wimbledon și o va înfrunta pe Swiatek

Sorana Cîrstea - Samantha Murray 6-3, 6-3 » Cîrstea, fără emoții spre turul 2 la Wimbledon! Adversară cu nume

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
catalynn
catalynn  •  01 Iulie 2021, 15:04

Felicitări și succes mai departe!

dobrin
dobrin  •  01 Iulie 2021, 14:21
Postat de leu.mr pe 01 Iulie 2021, 09:40

Cine este "mamaia" ?

O fi vorba de Serena Williams

romeverest
romeverest  •  01 Iulie 2021, 11:53

Felicitari !! O fetita tanara, frumoasa si talentata !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează