SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS, SÂMBĂTĂ, ORA 16:00, EUROSPORT, GSP.RO

Fără pauză în pregătire: 3 lucruri la care Simona Halep trebuie să fie atentă în finala cu incredibila revelaţie Ostapenko

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2017 21:45

O nouă performanţă extraordinară a Simonei Halep: victorie în 3 seturi cu Pliskova (6-4, 3-6, 6-3) şi jucătoarea noastră e la un pas de cer: primul turneu de Mare Şlem şi poziţia de lider WTA.

Gata, Simona a scăpat de Karolina Pliskova, jucătoarea care îi ameninţa prima poziţie în clasament. Acum rămâne Jelena Ostapenko, revelația din Letonia, care abia a împlinit 20 de ani și a luat cu asalt singurul Grand Slam pe zgură din calendar. 

Simona e mare favorită în finala de sâmbătă (ora 16:00, Eurosport, GSP.ro), deși jocul tinerei Jelena la Paris a fost din altă lume în multe momente. Până şi marea Chris Evert susţine asta: "Simona merită primul turneu de Mare Şlem din carieră. A fost atât de aproape cu Şarapova, în 2014, iar acum este cea mai bună din lume pe zgură". Cum s-o contrazici pe legendara Chris Evert?

Dar sunt cel puţin 3 lucruri la care Halep trebuie să fie vigilentă.

1. Ostapenko e Malaxor de superjucătoare

Ostapenko a reuşit să elimine câteva superjucătoare până în finala în care a reuşit să acceadă azi, fix în ziua în care a împlinit 20 de ani. A trecut de ofensiva australiancă Sam Stosur, jucătoare care atacă aproape la fiecare minge. A trecut şi de defensiva Caroline Wozniacki, una dintre cele mai bune din lume la acest capitol. A trecut şi azi de Timea Bacsinszky, fix o combinaţie între Stosur şi Wozniacki. Ce înseamnă asta? Că, deşi extrem de tânără, nu o interesează pe cine are în faţă. Se bazează doar pe racheta ei şi o arată de fiecare dată.

245 lovituri câștigătoareare Ostapenko în cele 6 meciuri de la Roland Garros. Rafael Nadal are 118, în 5. 

2. Maturitate la 20 de ani

Trei sentimente de care trebuie să ţină cont Simona Halep în finala de sâmbătă: maturitate, bucurie de joc, dar și frică de succes. Dacă Simona Halep este încrezătoare că poate câştiga, în sfârşit, un turneu de Mare Şlem, oare ce gândeşte Ostapenko, o jucătoare care nu trecuse până acum de turul al treilea în turneele de Mare Şlem? Ar putea fi şi un dezavantaj o finală la 20 de ani, dar maturitatea Jelenei uimeşte, a uimit şi probabil va uimi în continuare.

3. Mai ofensivă decât Svitolina, se mişcă mai bine decât Pliskova

Dacă Simona Halep a fost devastată de mingile extrem de lungi ale Elinei Svitolina în primele două seturi din sfertul de poveste de ieri, oare cum se va simţi în faţa mingilor plate ale letonei? Nu prea bine, mai ales că Halep suferă în faţa jucătoarelor ofensive. Exemplele sunt nenumărate. Şi, mai mult de atât, Ostapenko este şi mai agilă decât Pliskova, care probabil i-ar fi pus şi mai multe probleme pe o suprafaţă mai rapidă.

Cu forehanduri puternice, joc variat până la extrem și urcări periculoase la fileu, Ostapenko este o jucătoare infernală în finală. Simona trebuie să ia toate aceste lucruri în calcul. 

 

3 finaleîn turneele WTA a disputat până acum Jelena Ostapenko, pierzându-le pe toate 3

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
205025463352299
Gimi Grigore  •  09 Iunie 2017, 18:30

Sunt sărit de prima tinerețe dar va jur că am vazut la viață mea toate jucătoarele romane dar SIMONA are ceva aparte tocmai din cauza că le vrea sa le întreacă pe toate.Simona mă face cu 45 de ani mai tânăr pt. Car-i mulțumesc. Sa ne trăiești Fără noastră să ne faci fericiți!!!

10154976492293690
Szasz Andrei  •  09 Iunie 2017, 10:58

A castigat doua din cele 3 finale pe care le-am prezis inaintea sferturilor. Urmeaza ultima cu letona, teoretic cea mai slaba adversara dintre cele 8 ajunse in sferturi, dar asta numai si numai daca Simona face cel mai bun meci al ei din tot turneul. A dovedit deja ca poate sa faca fata la orice situatie dificila si cu orice adversara. Ostapenko e de nivelul unui tur 2 sau maxim 3 la RG daca nu e lasata sa-si impuna jocul agresiv heirupist. A castigat greu cu Wosniacki si cu Baczinski (fiind prietene, partenere de dublu si nascute in aceeasi zi, pe 8 iunie, data la care au si jucat semifinala, deci in conditii deosebite). Letona nu mi se pare mai periculoasa decat Svitolina cu nimic, noi speram cu totii sa ii puna mai putine probleme Simonei. In momentele cheie ale jocului Halep are mult mai multa experienta in a le gestiona in favoarea ei. Daca abordeaza finala gandindu-se ca joaca doar un meci din turul 2 sau 3, atunci nu poate rata victoria nici de aceasta data. Dupa victorie se poate in sfarsit bucura pt. performanta realizata !

mplttev
mplttev  •  09 Iunie 2017, 09:38

În septembrie anului trecut, în turneul de la Wuhan Simona și Ostapenco făceau dublu pentru că Niculescu, partenera tradițională a Simonei, se retrăsese. La scorul de 1 - 3 serva letonei nimerește în urechea stângă a partenerei de joc. Astfel Halep a fost nevoită să se retragă. E periculoasă fata asta!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează