SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Fata cu surprize » Ana Ivanovici a învins-o ieri pe Serena Williams, reuşind totodată şi prima victorie în faţa americancei

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 ianuarie 2014 20:46

Înainte ca meciul să înceapă, nimeni nu-i dădea vreo şansă Anei Ivanovici.

Chiar dacă e un fost lider mondial, chiar dacă e cîştigătoare la Roland Garros în 2008 şi finalistă la Australian Open în acelaşi an. Dar trecuseră şase ani de atunci, ani în care Ana s-a diluat. Însă victoria din turul al treilea în faţa Samanthei Stosur trimitea unele semnale. Serena era jucătoarea momentului, lider mondial, cu 17 trofee de Mare Şlem şi cea care părea de neînvins. Însă incredibilul s-a întîmplat pe Arena Rod Laver. Sîrboaica a reuşit să întoarcă de la 0-1 la seturi şi să se califice în sferturile de finală, după trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3. "Am jucat foarte solid. Nu e uşor să joci cu o campioană de talia Serenei, dar e şi ea om şi ştiam că şi pe umerii ei apasă presiunea. Cred că m-am descurcat foarte bine", a spus Ivanovici.

Liderul mondial a încercat să explice ce s-a întîmplat, fără a-i lua din merite Anei. La începutul conferinţei de presă nu a vrut să recunoască faptul că e acidentată, dar la presiunile jurnaliştilor ea a mărturisit că s-a gîndit în repetate rînduri să se retragă din turneu din cauza unor probleme la spate pentru care a luat medicamente foarte puternice. "Nu vreau să dau vina pe nimic. Ana merită toate laudele, nu e ca şi cum eu i-am dat meciul. Nu am lovit aşa cum o fac de obicei, nu m-am mişcat bine, ştiu că pot să joc mai bine de atît, dar ea a cîştigat pe merit", a spus Serena. Cîştigătoare a cinci trofee în Australia, americanca nu a mai ajuns în finală la Australian Open din 2010, atunci cînd s-a impus ultima oară aici.

În sferturile de finală, Ana Ivanovici o va întîlni pe Eugenie Bouchard din Canada, o adolescentă de 19 ani care anul trecut a făcut senzaţie în circuit.

31 de greşeli neforţate a făcut Serena Williams în meciul cu Ana Ivanovici


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
unfake
unfake  •  20 Ianuarie 2014, 10:31

Buna dimi, roxy, te-ai trezit si tu ? Articol scolaresc plin de banalitati, ca de obicei, azi numai cu o perla, ca sa vezi : "ani în care Ana s-a diluat." - cam lichida Ana asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează