SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Final de an excelent pentru Mihaela Buzărnescu » A trecut de Sharapova în clasamentul WTA

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 09:39

Românca Mihaela Buzărnescu a ajuns la cea mai bună clasare din carieră, locul 60 WTA, după ce a câștigat turneul ITF desfășurat săptămâna trecută în Japonia. Buzărnescu a depășit-o astfel pe rusoiaca Maria Sharapova, locul 61 WTA.

În Japonia, Buzărnescu a trecut în finală de jucătoarea slovacă Tamara Zidansek (132 WTA), scor 6-0, 6-1. În acest an, Mihaela Buzărnescu a câștigat șapte turnee ITF: în Ungaria, Tucia, Spania, Germania, două în Franța și pe cel din Japonia. 

Performanța româncei de 29 de ani este cu atât mai importantă cu cât a încheiat anul 2016 pe locul 377 WTA.

Simona Halep rămâne liderul clasamentului WTA pentru a șaptea săptămână la rând. Restul româncelor din Top 100 WTA sunt Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (43 WTA) și Monica Niculescu (77 WTA).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
florar
florar  •  20 Noiembrie 2017, 11:36

Nene jurnalistule!!!!!! Buzarnescu nu a invins in finala pe cine spui dumneata!A invins o jucatoare europeana!!!Cu aceasta chinezoiaica a jucat in semifinala!!!!Adica nici cateva randuri nu pot fi scrise corect???Asta vine dupa ,,catastrofa,,CFR tot de astazi...Si nu suntem in 1 aprilie!!!!

gica.paunescu
gica.paunescu  •  20 Noiembrie 2017, 11:00

Am vizionat finala disputata de Mihaela impotriva unei sportive din Germania ( parea sa fie nativa, nu importata, germanca vreau sa zic ! ), in Luxemburg cred ca s-a disputat. Incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putinta, atunci cand urmaresc sportivi romani ,, la lucru''. Mi-a parut, totusi, ca Mihaela a fost dezavantajata, in conditiile neexistentei sistemului numit ,,hawkeye'' ( ,, ochi de soim '' asta ar fi traducerea expresiei ? ). Desi s-a necajit ptr destul de desele decizii care i-au fost potrivnice - iar, in lipsa ,, probei'' invocate, eu i-am acordat credit in contestatiile facute-a fost suficient de fayr-play cat sa-si felicite adversara, care s-a bucurat precum un copil. Fusese, totusi, doar un meci de tenis, nu o infruntare pe campul de batalie ( ceea ce-i un lucru bun, o infrangere sportiva lasa mai putine pagube decat una militara, chiar de-ar fi sa tragi cu arcul ,halebarda si aruncatorul de pietre, este ? ). Am descoperit si-un suras deosebit la aceasta fata, care la prima vedere poate parea prea baietoasa. Felicitari, Mihaela ! Ma bucur ptr performanta ta mai mult decat ptr cea a Simonei ( alaturi de primii situati se-aduna mai ales oportunistii, crede-ma ! ). Sigur ca-s mandru si de performanta Simonei, insa ea trebuieste sustinuta sa reziste cat mai mult acolo unde-a ajuns, pe cand tie iti este necesar suportul nostru moral atat cat sa ajungi cat mai sus cu putinta. Bravo, fetelor !

zdromburici
zdromburici  •  20 Noiembrie 2017, 10:45
Postat de of_cati_incapabili pe 20 Noiembrie 2017, 10:30

Ceva nu se leaga intre titlul si replica "Performanța româncei de 29 de ani este cu atât mai importantă cu cât a încheiat anul 2017 pe locul 377 WTA."

Se referea la 2016

Vezi toate comentariile (5)
Comentează