SPORTURI  »  TENIS  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Detalii despre influența mafiei pariurilor în tenis: „Este o lume nevăzută, nu apare în media. La fiecare meci sunt cel puțin doi detectivi”

Florin Mergea a oferit detalii despre mafia pariurilor din tenis.
Florin Mergea a oferit detalii despre mafia pariurilor din tenis.

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 17:28

Vicecampionul olimpic Florin Mergea (35 de ani, 136 ATP) a fost invitat la GSP Live, unde a vorbit despre influența pariurilor sportive în lumea tenisului, dar și despre metodele care sunt puse în aplicare pentru combaterea acesteia. 

Întrebat la GSP Live dacă i s-a propus vreodată să trucheze un meci de tenis, Mergea a spus: 

„Mie nu mi s-a întâmplat. Eu în general stau cu oamenii mei și nu răspund la numere pe care nu le cunosc. Le e greu să mă abordeze. Dar știu destule cazuri, este o mafie extraordinar de mare. Cei de la Tennis Integrity au angajat detectivi de la Scotland Yard ca să se ocupe de toate aceste cazuri.

ATP-ul este în mare alertă cu lucrurile astea, sunt mereu prezenți cel puțin doi oameni la meciuri ca să observe tot ce se întâmplă. Sunt oameni îmbrăcați în civil care te urmăresc, este un subiect delicat pentru ei”. 

VIDEO Mergea vorbește despre mafia pariurilor din lumea tenisului

În continuare, Florin Mergea a vorbit despre abuzurile din mediul online, de care se lovesc sportivii, și ce măsuri se iau împotriva lor. 

„În general primim foarte multe mesaje. Multă lume pariază, se așteaptă să câștigi și începE să îți trimită tot felul de mesaje. Noi avem datoria de a raporta aceste mesaje, le trimitem mai departe la ATP. În general suntem amenințați, înjurați.

Sunt lucruri pe care noi le luăm în serios și le trimitem mai departe, iar după se iau măsurile necesare. ATP-ul îi contactează, trimit poliția peste ei și chestii de genul acesta. Este o lume nevăzută, nu apare în media, dar există acolo și trăim cu ea”. 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Florin Mergea surprinde: „Nu prea îmi lipsește tenisul, nu este cu adevărat pasiunea mea”

Replică acidă din tenis pentru Cristian Tudor Popescu: „Nu poți tu să vii să spui că aia a fost sau nu a fost”

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (2)
966970740030709
Stanila Ion  •  11 Mai 2020, 11:13

Ati uitat doua calitatiȘ cartofor si trisor...

luker
luker  •  09 Mai 2020, 22:58

Pitzurca a trisat toata viata lui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează