SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS: RAFAEL NADAL - DOMINIC THIEM

FOTO Regele zgurii! Nadal câștigă pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +23   FOTO
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 10 iunie 2018 14:59

Rafael Nadal (locul 1 ATP) a câștigat azi pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe Dominic Thiem, scor 6-4, 6-3, 6-2.

Turneul de la Roland Garros este casa lui Rafael Nadal. Aici e locul unde a trăit cele mai mari emoții și cele mai mari satisfacții ale carierei. Ieri, a ridicat pentru a unsprezecea oară deasupra capului Cupa Muschetarilor.

Spaniolul în vârstă de 32 de ani l-a învins în ultimul act pe Dominic Thiem cu 6-4, 6-3, 6-2. Liderul mondial a avut însă ceva probleme, în setul al treilea unele crampe la mâna stângă l-au făcut să se îndoiască.

Până la urmă, la a cincea minge de meci avută, Nadal a închis finala după două ore și patruzeci și două de minute, chiar înainte să se dezlănțuie furtuna la Paris.

"Ceea ce ai făcut și continui să faci tu este extraordinar. Să câștigi de unsprezece ori acest turneu este incredibil. Îmi amintesc de prima oară când ai făcut-o, era în 2005, aveam 11 ani și nu credeam că voi ajunge să joc împotriva ta, așa că sunt foarte bucuros. Sper să mai am această șansa și în viitor", a spus austriacul aflat la primul său ultim act într-un turneu de Mare Șlem.

Rafa s-a bucurat fără să se arunce pe zgură la final. A încremenit cu mâinile spre cer, apoi într-un amestec de franceză, engleză și spaniolă, el a spus: "Dominic, o să câștigi în curând un trofeu de Mare Șlem. Să fiu aici încă o dată e incredibil, toată lumea știe cât de mult înseamnă pentru mine să câștig din nou. E cel mai frumos turneu de lume, emoțiile sunt greu de explicat. Sper să ne vedem din nou la anul". 

17trofee de Mare Șlem are Rafael Nadal, cu trei mai puține decât Roger Federer, care deține recordul cu douăzeci de cupe cucerite

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
andrei.33
andrei.33  •  11 Iunie 2018, 09:46
Postat de andrei.33 pe 11 Iunie 2018, 09:44

Gresesti. Stii ce conteaza? Nadal l-a batut pe Federer acasa la el, la Wimbledon, Federer nu l-a batut pe Nadal la Paris. In rest au ambii victorii peste tot, pe orice suprafata. Aici si incheie orice discutie de bun simt.

Mesajul era pentru maxp.

andrei.33
andrei.33  •  11 Iunie 2018, 09:44

Gresesti. Stii ce conteaza? Nadal l-a batut pe Federer acasa la el, la Wimbledon, Federer nu l-a batut pe Nadal la Paris. In rest au ambii victorii peste tot, pe orice suprafata. Aici si incheie orice discutie de bun simt.

burgman
burgman  •  11 Iunie 2018, 08:37
Postat de maxp pe 11 Iunie 2018, 00:15

Fara suparare, am auzit adesea vorbindu-se de chestia asta ca Federer n-a avut adversar pana la un moment dat, mi se pare o idiotenie. Sigur, a prins la inceput si o perioada mai slaba, cand intr-adevar cei mai mari rivali erau Hewitt, Roddick, eventual Safin. Dar sa fim seriosi, el i-a luat locul lui Sampras practic, l-a avut contemporan pe Agassi, si chiar daca poate mai exista tentatia sa fiu pana intr-un punct de-acord cu ceea ce zici, pai Federer la 36 de ani revine si arata ca e cel mai bun din lume, cu Rafa si Nole in activitate, despre ce vorbim?! Nadal are 17 GS-uri din care 11 pe zgura, e clar ca pe zgura e inegalabil, dar in rest are doar SASE gs-uri, fata de Federer care a adunat 19 la 3 turnee pe 2 suprafete diferite. Eu cred ca Nole si Murray ar trebui sa se considere norocosi ca au prins si au profitat de o perioada mai slaba a lui Federer, astfel au ajuns sa castige niste GS-uri, pe care nu prea le castigau cand Federer era in forma maxima, cum probabil le va fi foarte greu si acum. Nu inteleg de ce ne tot legam de conjuncturi, toti au prins momente in care adversarii erau fie mai tineri, fie mai batrani, fie mai iesiti din forma etc. Deci rezultatele mi se par absolut concludente. Asta ca sa nu mai vorbesc ca Federer nu ramane cel mai bun doar prin rezultate, ci mai ales prin stil de joc. E cel mai complet de departe, pai e singurul care nu isi bazeaza jocul pe niste calitati fizice iesite din comun, e cel mai uman si totadata cel mai deosebit dintre cei 4.

Federer este cel mai bun ca numar de trofee (inca), insa nu este cel mai complet. Este intr.adevar un talent supranatural, este unic prin ce face, dar nu se poate numi ca este complet. Acesta este Nadal, un jucator foarte bun si competitiv pe absolut toate suprafetele.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează