SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS

FOTO Reportaj GSP de la sosirea lui Halep în țară » Scene diferite față de cum a fost după finala pierdută în 2014. De ce a refuzat Salonul Oficial

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor +4   FOTO
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2017 20:45

Simona Halep s-a întors azi în România, iar la aeroport a fost așteptată doar de câțiva fani, un scenariu diferit de 2014, când ea a fost asaltată de o mulțime de suporteri.

Ați nimerit vreodată duminică după-amiază în Terminalul Sosiri al Aeroportului "Henri Coandă"? Oamenii se înghesuie pe câțiva metri. Unii cu foi pe care sunt scrise tot felul de nume, alții cu capetele ridicate spre tabela cu orele, alții lipiți de bară și cu privirea fixată pe ușile glisante.

Sunt scene decupate din "Love actually!". Dar în această secvență nu e vorba doar despre regăsiri, despre întâlniri de afaceri sau despre iubire.

În colțul din stângă o mulțime de camere, reporteri cu microfoane. "Cine vine?". " Simona Halep vine", câțiva oameni se opresc și se alătură ziariștilor. Cei câțiva fani au în brațe flori pentru Simona. Favorita lor se lasă așteptată. Unii bat din picioare de nerăbdare.

Cuvântul care tot revine

Când ușile se deschid și dubla finalistă de la Roland Garros, fanii încep să-i strige prenumele. Iar îmbulzeala nu poate fi descrisă. Toată lumea vrea ceva de la jucătoarea de tenis. Buchetele de flori se îndreaptă spre brațele ei.

Simona pășește timid, îi oferă un sărut unui băiețel și apoi răspunde întrebărilor. E echilibrată, dar se văd oboseala și consumul celor două săptămâni de concurs. Își dorește să scape cât mai repede de tot, iar asta se înțelege din răspunsurile pe care le oferă. Cuvântul odihnă apare de multe ori.

Simona încă nu s-a dezlipit total de ce s-a întâmplat în finală. "M-am uitat chiar de dimineață la meci, nu la tot, la mingile de break pe care le-am avut la 3-0. Nu mi s-a părut că am jucat rău, dar ea a jucat mai bine, a făcut un tenis puțin inconștient după părerea mea. A lovit foarte tare și totul i-a intrat", a spus ea.

Se simte că e tristă, că ar vrea să treacă peste toate formalitățile și să ajungă acasă. Nu a vrut să fie primită la Salonul Oficial ca în 2014. Au trecut trei ani, iar Simona a resimțit altfel această înfrângere.

Diferențele care se văd

În 2014, coșurile cu flori era imense, Halep era mai veselă. România primea entuziast performanța Simonei, care pierduse în fața Șarapovei finala de la Roland Garros. În parcarea de la aeroport, copiii plângeau că nu au primit autografe.


Imagini din 2014, de la aeroport // Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Mesajele erau numeroase, iar entuziasmul altul. România nu mai avusese un sportiv într-o finală de Mare Șlem la simplu din 1980, de la Virginia Ruzici.

De-atunci, performanțele Simonei au început să se adune, să fie din ce în ce mai strălucitoare, iar exigența a crescut.

Finala din 2017 a adunat mai puțini oameni în fața televizoarelor decât cea din 2014, la fel și la aeroport. "Această înfrângere doare mai mult decât cea cu Șarapova", spunea Simona la Paris, când încă ardea tristețea. Una pe care a trăit-o cel mai intens în secundele de după ce ultima minge a aterizat în terenul ei.


Imagini din 2014, de la aeroport // Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

"Discursul meu de la final nu a fost pregătit, am spus ce am simțit, nu m-am gândit la el cât am stat pe bancă, așteptând festivitatea de premiere, pentru că eram tristă", a spus ieri Halep.

Întrebările curg, dar Simona își pierde încet-încet răbdarea. Vorbește despre iarbă, despre numărul unu, despre controlul pe care urmează să-l facă pentru a verifica ce s-a întâmplat cu accidentarea de la gleznă.

Rafael Nadal a povestit zilele trecut cum a jucat la US Open 2009 cu o ruptură la mușchii abdominali, care la începutul turneului era de 7 milimetri, iar la finalul lui era de 27-28. "Mă simt bine, nu mai am dureri!", a explicat ea situația gleznei sale drepte.

Simona, totuși ce se întâmplă în seara de după o asemenea înfrângere și cât rămâne o astfel de înfrângere în mintea unui sportiv? "Încă îmi imaginez meciul, iar înfrângerea rămâne pentru totdeauna. Dar după două-trei zile trece durerea". După acest moment, se întoarce și pleacă. Ochii albaștri sunt triști și pentru câteva zile vor rămâne așa. Apoi vor prelua din verdele ierbii. 

"Emoțional a fost greu după meci, am simțit că vine sfârșitul lumii pentru moment, dar e o nouă zi şi trebuie să o iau de la capăt. Cu siguranță mă va ambiționa să pot să trec de acest prag. Am fost de două ori în finală şi nu am reușit să câștig, poate a treia oară va fi cu noroc" Simona Halep

"Dacă va veni ziua în care să fiu numărul unu bine, dar acum vreau să mă odihnesc ca să intru din nou în competiție" Simona Halep

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
gratmariela
gratmariela  •  12 Iunie 2017, 12:59

S-a aflat târziu când vine , încercați ca de fiecare data sa dați alt sens, aia putini care au reușit sa ajungă sunt cei mai adevărați, însă numărul lor e infinit mai mare , mulți a-au plâns ca nu au aflat la timp . Simona e iubita și apreciata de fanii ei indiferent de rezultate, acavut un sezon de zgura remarcabil, dar ce sa știți voi cu ce se mănâncă aia? Nici o alta jucătoare nu a reușit ce a realizat ea pe zgura, noi suntem siguri ca nu mai e mult pana va veni și primul titlu de GS. Și ca sa va băgați unghia in gât , de azi e numărul doi mondial la mică distanță de numărul 1 , asta nu l-a primit cadou ci a fost obținut tocmai datorită performantelor pe care voi încercați sa le minimalizați !

447879162040617
Vasile Saracu  •  12 Iunie 2017, 10:22

Ca o fi însemnând tenis inconștient? Un tenis fără consecințe? A fost mai bună decât Simona asta este foarte clar.

ticbis
ticbis  •  12 Iunie 2017, 10:18

Dupa parerea mea, Ostapenko nu va fi niciodata o jucatoare de top 10 daca va continua sa joace asa. Este limitata tehnic, are un serviciu prost, nu stie scurte si stopuri la fileu, nu stie sa se apere, are returul tare si ineficient, stie doar sa bubuie mingile cautand liniile, jucand la plezneala. De aici si numarul imens de greseli nefortate pe meci, si asta indiferent daca joaca cu o adversara de pluton sau cu una de top. Din cauza asta mai toate meciurile pe care le castiga sunt de 3 seturi. Sunt si alte jucatoare care joaca tare si la risc, dar au si abilitatile de a se apara sau tehnica de a contracara cu scurte, loburi sau voleuri. Spre exemplu, in meciurile cu adversare la fel ca si ea dar mult mai tehnice de genul Svitolina, Kasatkina, Kvitova (revenita la forma care a consacrat-o), Konta, Muguruza sau chiar Cibulkova ar pierde fara drept de apel. Ca sa nu mai vorbesc ca una extrem de agresiva ca Mladenovic ar bate-o la orice ora. Ca dovada a celor afirmate de mine reamintesc ca in ianuarie dupa sferturile reusite la Australian Open ajunsese pe locul 33 WTA, apoi in 6 luni de sezon pe hard a cazut pana pe 47. Acun a ajuns pe 12, dar eu n-o vad intrand in top 10 prea curand. A castigat un turneu de GS si este meritul ei, dar nu poti intra in elita mondiala facand 60 de erori nefortate in fiecare meci. Iti iese uneori, poti sa castigi ca acum, dar nu merge la infinit chestia asta!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează