SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

FOTO Simona Halep, învinsă în finală la Roma » Românca ratează ocazia de a reveni pe podiumul mondial + Prima reacție de după meci

Foto: Reuters +6   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 mai 2017 09:00

Simona Halep a pierdut finala turneului WTA de la Roma, contra Elinei Svitolina (11 WTA), în trei seturi, 6-4/5-7/1-6 și ratat ocazia de a reveni pe locul al treilea mondial.

După un un start de set foarte bun reușit de Simona, în care a controlat în întregime jocul, românca a suferit o entorsă pe finalul primului set, iar Svitolina a profitat și a revenit în meci.

Dacă setul al doilea a fost în continuare echilibrat, problemele fizice s-au resimțit tot mai mult în jocul Simonei. Halep a cerut intervenția terapeutului pentru a-i fi bandajată glezna, dar a pierdut în cele din urmă setul secund cu 5-7.

Setul decisiv a fost unul fără istoric, Halep câștigând un singur game, pe final, iar Svitolina câștigă al 8-lea trofeu din carieră. În semifinale, ucraineanca a profitat de abandonul lui Garbine Muguruza. Spanioloaica a decis să nu mai joace la scorul de 4-1 pentru Svitolina din cauza unor probleme medicale. 

Turneul WTA de la Roma este dotat cu premii totale în valoare de 2,7 milioane de euro.

"În primul rând, a fost o finală minunată. Vreau să le mulțumesc suporterilor români care au venit aici să mă încurajeze. Este prima mea finală aici la Roma, dar sper că voi mai avea șansa de a juca aici și de a câștiga trofeul" Simona Halep, la finalul meciului cu Svitolina

liveTEXT 

setul III

1-6 // GAME-SET-MECI SVITOLINA! Simona a salvat o primă minge de meci a Svitolinei, iar ucraineanca a ratat-o pe a doua, însă nu a mai greșit și a treia oară, câștigând cel de-al 8-lea trofeu din carieră.

1-5 // Game Halep: Un prim game reușit de Simona în acest set. Românca a avut două lovituri bune în game, însă și Svitolina pare că a slăbit ritmul. 

0-5 // Game Svitolina: Simona este nevoită să servească pentru a rămâne în meci, după ce a ratat șansa de a câștiga un prim game în acest set. Ucraineanca a făcut două duble greșeli, dar Simona nu a reușit să profite.

0-3 // Game Svitolina: Simona este neobișnuit de lentă în mișcări și nu pare să se regăsească, iar Svitolina își mărește avantajul.

0-2 // Break Svitolina: Game la 0 reușit de ucraineancă pe serviciul Simonei, care a greșit trei lovituri și a făcut o dublă greșeală în acest game.

0-1 // Game Svitolina: Svitolina își face serviciul, deși Simona reușise să se apropie la un singur punct după ce ucraineanca a condus cu 40-0.

Setul II

5-7 // Break Svitolina și avem set decisiv! Ucraineanca a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei și a fructificat cea de-a doua minge de set din acest game.

5-6 // Game Svitolina: Ucraineanca își câștigă serviciul fără prea mari probleme, pierzând un singur punct pentru o dublă greșeală, iar Simona este din nou nevoită să servească pentru a rămâne în set.

5-5 // Game Halep! Simona rămâne în set, în ciuda faptului că Svitolina a pus presiune pe serviciul advers.

Un nou time-out medical cerut de Simona Halep, iar fizioterapeutul îi bandajează glezna.


Foto: TV Digi Sport

4-5 // Re-break Halep: Simona salvează o primă minge de set, iar apoi Svitolina face o primă dublă greșeală care îi oferă lui Halep o a doua minge de break în game. Românca face break și servește pentru a rămâne în set.

3-5 // Break Svitolina: Simona nu câștigă decât un singur punct pe propriul serviciu și face multe greșeli care îi dau adversarei șansa de a servi pentru trimiterea meciului în decisiv.

La pauza dintre game-uri, Svitolina a cerut ajutorul fizioterapeutului, iar Halep a purtat o nouă discuție cu Darren Cahill. "Nu te plânge la mine de un singur punct pentru 8 game-uri, nu te mai gândi atât la fiecare punct. Ia lucrurile punct cu punct", i-a spus antrenorul lui Halep.

3-4 // Game Svitolina: Halep greșește ultima minge și ucraineanca trece din nou în avantaj. 

3-3 // Game Halep: Simona a făcut o dublă greșeală care i-a adus Svitolinei o minge de break, dar ucraineanca a făcut trei greșeli la rând, iar Simona revine.

2-3 // Re-break Simona: Svitolina reușise break-ul, dar Simona revine și servește pentru a restabili egalitatea în set. Românca pare în continuare destul de afectată după acea lovitură la gleznă.

1-2 // Game Svitolina: Ucraineanca își face serviciul și trece în avantaj.

1-1 // Re-break Svitolina: Ucraineanca câștigă o primă minge de break din acest set, cu o lovitură foarte spectaculoasă. La ultimul punct, Simona a încearcat o scurtă, dar Svitolina a câștigat câștigă punctul cu un rever superb din alergare. 

1-0 // Break Halep: Simona începe în forță setul secund și fructifică a doua minge de break a game-ului.

La pauza dintre seturi, Simona a cerut intervenția medicului. Se pare că Halep acuză în continuare probleme la gleznă.

Iată imaginile cu momentul în care Halep și-a sucit glezna:



Foto: Capturi TV Digi Sport

Setul I

6-4 // Game și set pentru Simona! Game solid reușit de Halep pe propriul serviciu, fără a pierde vreun punct.

Un nou game reușit de Svitolina, iar Halep apelează la Darren Cahill. "Nu te panica, nu te gândi prea mult la fiecare punct", i-a transmis australianul.

5-4 // Re-break Svitolina: Emoții pentru Halep în debutul game-ului, după ce românca a alunecat și s-a lovit la gleznă. Din fericire, Simona se ridică și continuă meciul, dar Svitolina face break-ul.

5-3 // Break Halep: Svitolina salvează o primă minge de break, dar trimite în fileu la următorul punct, iar Simona va servi pentru meci. Ucraineanca apelează la ajutorul antrenorului. 

3-2 // Game Halep: Simona își câștigă serviciul și își consolidează break-ul din game-ul precedent.

2-2 // Break Halep: Simona a fost ceva mai agresivă și a urcat mai mult în teren pe parcursul acestui game, în care Svitolina nu a câștigat decât un singur punct.

1-2 // Game Svitolina: Ucraineanca își face serviciul, după ce Halep a ratat două mingi de break.

1-1 // Game Halep: Simona  a făcut rapid 40-0, dar Svitolina a pus presiune cu două puncte câștigate la rând. Halep a închis însă game-ul la următorul punct și a restabilit egalitatea.

0-1 // Game Svitolina: La 15-15, Halep a câștigat un prim schimb mai lung de mingi. A urmat o minge trimisă în fileu de româncă, iar apoi Simona a ratat și o primă minge de break. Svitolina nu a mai greșit și s-a impus în primul game.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în câteva minute. Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (105)
tihi
tihi  •  22 Mai 2017, 08:38

Povestile lui Halep sint cunoscute in intreaga lume: nu castiga,este accidentata! De ce nu recunoaste infrangerea si nivelul ei in tenisul mondial...mai trece in primele 4-8 locuri cu noroc,si atat.Nu are fata de un grand slam.Sta departe de jucatoarele mari, gen Navratilova,Chris Evert,Stafi Graff,Serena W,Sharapova etc...Pe moment ce Serena are 23 de grand slamuri castigate,Halep nu are nici unul !! Deci,liniste va rugam ! Incepe toate turnee cu declaratii ca ma simt excelent,sint gata sa castig,si pe parcurs apar scuzele ca sint accidentata.Cine este accidentata intrerupe jocul si se retrage imdediat,cum a facut,Sarapova sau Muguruza chiar la Roma.Jucatoarele mari nu risca pentru niste bani in plus ! Un adevarat sportiv stie sa se retraga la nevoie,dar nu da explicatii halucinante,de necrezut in cazul esecurilor. Noi am facut din Halep o jucatoare peste nivelul ei real, cea ce apasa pe umerii ei in plus,nesuportand psihic acea presiune.Hai sa revenim,si sa punem pe Halep la locul ei adevarat: locul 10-15 WTA momentan !

ray51
ray51  •  22 Mai 2017, 08:35

Ce pot spune e ca imi pare foarte rau de acest insucces. Asa il calific. Abia astept o noua intalnire cu Svitolina. Stiu eu de ce.

685131608304076
Ionescu Constantin  •  21 Mai 2017, 23:35

Când vede că nu ii iese jocul este ca cei mici caută motive de exemplul mai doare unghia dela piciorul stâng sau ma doboare ..... .

Vezi toate comentariile (105)
Comentează