SPORTURI  »  TENIS  »  STEFFI GRAF LA 50 DE ANI

FOTO Steffi Graf - 50 » Câștigătoare a 22 de titluri de Mare Șlem, germanca a sărbătorit discret 50 de ani

Steffi Graf +3   FOTO
Steffi Graf

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2019 16:17

De când s-a retras din tenis, în 1999, Steffi Graf își păstrează aerul misterios, dar și silueta subțire.

Ca și când timpul ar trece diferit pentru ea. Apariții publice măsurate, având de fiecare dată un scop bine definit și deseori caritabil pentru a ieși din universul familial și personal. Nu are cont de Twitter sau de Instagram, iar pe cel de Facebook nu a mai postat din 2017. Vineri, Graf a împlinit 50 de ani. Are în spate o carieră impresionantă, începută ca adolescentă prodigioasă, deja campioană de Mare Șlem la nici 18 ani, și încheiată brusc, în 1999, după finala pierdută la Wimbledon.

A adunat 22 de titluri de majore a făcut Marele Șlem în 1988 și a stat pe primul loc al clasamentului mondial timp de 377 de săptămâni. Unul dintre foștii ei antrenori, Klaus Hofsass, spunea în Bild că Steffi e cea mai mare jucătoare din toate timpurile. „Serena nu ar fi avut nicio șansă în fața ei. Mi-ar fi plăcut s-o văd alergând de zece ori de la stânga la dreapta și înapoi”, a argumentat.

Soțul ei, Andre Agassi, de 8 ori învingător în turnee de Grand Slam, o descrie cel mai bine: „Trăiește în armonie cu valorile ei. Ea nu vorbește, doar trăiește. Are un spirit extraordinar. Sper că nu mă va părăsi, că vom fi împreună în următorii 20 de ani”.

Steffi Graf +4 FOTO

CV Steffi Graf

  • Născută pe 14 iunie 1969, la Mannheim
  • Premii din tenis 21,9 milioane de dolari
  • Are 22 de titluri de Mare Șlem – 4 la Australian Open, 6 la Roland Garros, 7 la Wimbledon, 5 la US Open
  • 107 titluri în carieră
  • 377 de săptămâni ca lider WTA
  • Căsătorită cu Andre Agassi din 2001, au doi copii, Jaden Gil, 17 ani, și Jaz Elle, 15 ani

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
aran
aran  •  17 Iunie 2019, 13:38
Postat de adi67 pe 16 Iunie 2019, 19:26

Graf-Halep : 22-1 . Amandoua , foste #1 . Peste 1 an .

Postează și câștigurile între cele 2 și poate afli răspunsul - creșterea enormă a premiilor în tenisul feminin din ultimii ani a crescut concurența la cote inimaginabile, este greu de crezut că vom mai avea vreo jucătoare cu atâtea titluri de GS. Acum 20 ani între nr.1 și nr.10 era o diferență valorică majoră, acum între nr.1 și 100 diferența este mai mică, dacă teleportezi pe nr.100 în urmă cu 20 ani mătură pe jos cu toate primadonele acelui timp, pregătirea fizică, forța, viteza, loviturile din alergare sunt atu-urile generației actuale.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  17 Iunie 2019, 13:22

Atat de inversunat devenise duelul ei sportiv cu Monica Seles, incat un fanatic neamt ( suporter nu-i pot zice ! ) a injunghiat-o pe adversara conationalei sale ( la un turneu in Germania ?). Atunci s-a luat decizia ca personalul de securitate sa fie prezent, atat in teren cat si-n tribune. Ceea ce nu putem spune ca-i un progres in materie de fair-play ( al publicului). Tenisul ramane insa, in ciuda celor afirmate mai devreme , un sport cu mai putina expunere la violenta decat altele ( vezi articolul semnat de doi ziaristi GsP, la un meci de fotbal disputat de echipa din San Lorenz0-Buenos Aires, desfasurat acum circa 6 luni de zile ? )

spinoza
spinoza  •  17 Iunie 2019, 07:25

O mare jucătoare!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează