SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Gabriela Ruse o înfruntă pe Svitolina în „optimi” la Chicago

Gabriela Ruse / Sursă foto: Captură Twitter
Gabriela Ruse / Sursă foto: Captură Twitter

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 08:11 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 14:32

Gabriela Ruse (98 WTA) continuă evoluția bună în turneul WTA de la Chicago. Miercuri seara, ea a avansat în sferturile de finală, după ce a depășit-o în două seturi, 7-5, 6-2, pe Katerina Kozlova (27 de ani, 140 WTA) din Ucraina. Astăzi, de la ora 20:00, Ruse o va înfrunta pe Elina Svitolina, în direct la Digi Sport 2. 

Gabi, 23 de ani, s-a impus într-o oră și 53 de minute. Următoarea ei adversară va fi una extrem de incomodă: Elina Svitolina, numărul 6 mondial. 

În turul precedent, Gabriela Ruse, proaspăt intrată în prima sută mondială, a izbutit o victorie de prestigiu în fața italienceni Camila Giorgi (37 WTA), scor 6-4, 6-2.

Gabriela Ruse e una dintre surprizele plăcute din 2021. În decurs de doar câteva luni, Ruse a bifat o serie de premiere: a câștigat primul titlu al carierei, la Hamburg, s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la US Open, iar recent a intrat în Top 100.

Jaqueline Cristian, în sferturi la Nur-Sultan

În aceeași fază, dar în concursul de la Nur-Sultan, s-a calificat și Jaqueline Cristian (23 de ani, 126 WTA), ea reușind să câștige în fața favoritei 8, Clara Burel din Franța, 6-7 (3), 6-1, 6-2. Pentru un loc în semifinale, românca o va înfrunta pe sârboaica Aleksandra Krunici, 166 WTA. 

Jaqueline Cristian a început competiția din Kazahstan pe locul 126, însă, indiferent de rezultatul din sferuri, va încheia turneul pe cea mai bună poziție a carierei. După ultima victorie, Jaqueline a vorbit despre modul în care Simona Halep a inspirat noua generație din tenisul românesc: 

Gabriela Ruse o înfruntă pe Svitolina în „optimi” la Chicago
Jaqueline Cristian e în sferturi la turneul din Kazahstan!

„Simona e cea care a început să ne arate că e posibil. Asta îți oferă încredere. E o jucătoare grozavă, mereu am încercat să învăț câte ceva de la ea”, a spus Jaqueline, conform WTA.

VIDEO Ion Țiriac știe cum ar fi putut da lovitura Simona Halep: „Vai de mine și de mine! Ar fi făcut 160 de milioane de euro în plus!”

Citește și alte știri din tenis:

Emma Răducanu vine să joace în România! Anunțată pe tabloul principal de la Transylvania Open, alături de Simona Halep

EXCLUSIV Încă un „caz Emma Răducanu” » Jessica, nepoata cântărețului Dorel Livianu, visează să scrie istorie pentru Statele Unite: „Vreau să câștig US Open, o medalie olimpică și să fiu #1”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează