SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CHICAGO

Gabriela Ruse, victorie de prestigiu la Chicago » CTP, comentariu „la cald”: „O frumusețe de tenis!”

Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 23:09 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 23:20

Gabriela Ruse (22 de ani, 98 WTA), proaspăt intrată în prima sută mondială, a izbutit o victorie de prestigiu astăzi, în primul tur al turneului de la Chicago. Românca a învins-o în două seturi pe Camila Giorgi (37 WTA), scor 6-4, 6-2

Gabriela Ruse e una dintre surprizele plăcute din 2021. În decurs de doar câteva luni, Ruse a bifat o serie de premiere: a câștigat primul titlu al carierei, la Hamburg, s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la US Open, iar recent a intrat în Top 100

Gabriela Ruse, victorie de prestigiu la Chicago

Aflată la Chicago, oraș care găzduiește pentru a doua oară un turneu WTA în acest an, Gabi Ruse a mai izbutit un rezultat important: a trecut în minimum de seturi de Camila Giorgi (29 de ani, 37 WTA), după o oră și 35 de miute de joc. A fost 6-4, 6-2, după un meci dominat în întregime de jucătoarea noastră. 

Camila Giorgi, învinsă de Simona Halep în primul tur de la US Open, a câștigat în 2021 prestigiosul turneu de la Montreal, ceea ce îi conferă rezultatului izbutit de Gabi Ruse și multă greutate 

Ce mai fac niște fete cu rachete
EDITORIAL
Ce mai fac niște fete cu rachete

„O frumusețe de tenis a arătat Gabriela Ruse în fața Camilei Giorgi, cap de serie 15 în puternicul turneu de la Chicago. Gabi a răspuns cunoscutului stil „sălbatic” al campioanei de la Montreal, cu un joc inteligent, echilibrat între apărare și atac, rupând ritmul cu stopuri bine puse și forțând o minge în plus peste fileu când era nevoie”, a comentat victoria Gabrielei jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în editorialul publicat pe GSP.ro - AICI. 

Gabriela Ruse a intrat în Top 100

Conform ultimei actualizări a clamanetului WTA, Simona Halep se situează pe locul 15, cu o poziție mai jos față de actualizarea precedentă.

România mai are și alte reprezentate în Top 100: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Gabriela Ruse. Cea mai importantă ascensiune în ultima săptămână a fost înregistrată în cazul Mihaelei Buzărnescu (148 WTA), finalista de la Valencia urcând 27 de poziții.

Jaqueline Cristian avansează la Nur-Sultan

Tot astăzi, dar la Nur-Sultan, în Kazahstan, Jaqueline Cristian (126 WTA) a învins-o într-un meci extrem de echilibrat pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva (170 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore și 34 de minute.

Jaqueline Cristian a fost dârză și concentrată în meciul greu cu puternica Natalia Vikhlyantseva. Rusoaica posedă servicii bombă și un rever dărâmător. Însă, dacă e silită să lovească din alergare, masivitatea o face mai lentă și greșește. Deși a fost condusă cu 6-4, 4-2, Jaqueline nu s-a descurajat niciun moment, a continuat să aplice planul tactic, mișcându-și adversara, a recuperat mingi ca și pierdute, reușind până la urmă să destabilizeze „mitraliera” rusească. Numai de-ar ține-o! - Cristian Tudor Popescu

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Încă un „caz Emma Răducanu” » Jessica, nepoata cântărețului Dorel Livianu, visează să scrie istorie pentru Statele Unite: „Vreau să câștig US Open, o medalie olimpică și să fiu #1”

Cine i-a bătut la ușă Simonei Halep de ziua ei: „Da, la ora 07:00...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
347655969058390
Ion Popescu  •  29 Septembrie 2021, 19:49

Ruse a jucat din nou foarte bine si a obtinut a doua victorie calificandu-se in sferturi. A urcat 6 locuri in clasamentul WTA Live pe locul 92. Si la dublu s-au inregistrat azi succese - Olaru la Chicago si Niculeascu la Nur-Sultan. Dar GSP a ramas in urma cu stirile.

347655969058390
Ion Popescu  •  29 Septembrie 2021, 17:13

De putin timp Cristian a castigat inca un meci si s-a calificat in sferturi. A urcat 8 pozitii in clasamentul WTA Live. Succes spre finala !

347655969058390
Ion Popescu  •  29 Septembrie 2021, 12:01

Ruse a jucat exceptional, dar Giorgi a a vut o zi f prosta cu enorm de multe greseli. Pe langa Ruse si Cristian mai este in concurs si Buzarnescu la Le Neurbourg. Succes la toate trei !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează