SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

FOTO Cum funcționează relația dintre Gael Monfils și Elina Svitolina » Francezul a dezvăluit cele 3 secrete

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 20:13 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 20:42

Gael Monfils (37 de ani) a scris zilele trecute pe blogul său un text de suflet în care dezvăluie trei lecții pe care i le-a dat soția sa, Elina Svitolina (29 de ani).

Gael Monfils se află în ultimele secvențe ale carierei sale în tenis, una în care a câștigat 12 trofee și în care a urcat cel mai sus până pe locul șase în ierarhia mondială. Cu multe accidentări la activ, Monfils pare că a lăsat în urmă tinerețea zbuciumată.

Dovada este postare de pe blogul personal în care enumeră trei lecții pe care le-a învățat de Elina Svitolina, cea care îi este soție din 2021. Cei doi au devenit părinții unei fetițe în octombrie 2022. Elina s-a întors în circuitul profesionist în 2023 și a încheiat anul pe locul 25 în ierarhia mondială.

+32 FOTO

Iată care sunt cele trei lecții despre care a scris Monfils: 

1. Există atât de multă valoare în a lua o poziție

Este tentant să iei întotdeauna calea de mijloc și să rămâi neutru, fără a risca să jignești pe nimeni. Și în multe cazuri, acesta poate fi lucrul înțelept de făcut. Dar uneori – când contează cu adevărat pentru tine – a lua o poziție clară este cel mai puternic lucru pe care îl poți face, chiar dacă doar pentru tine. 

A fi ferm pentru ceea ce crezi te deschide cu siguranță către critici, dar în cele din urmă, îți dă un sentiment de integritate și aliniere cu tine însuți. Este o lecție de curaj pe care o admir atât de mult.

2. Separați-vă luptele de sine

De la maternitate, la revenirile noastre respective, la presiunile vieții publice, la legătura ei profund personală cu situația din Ucraina, Elina mi-a arătat arta de a compartimenta fără a mă supra identifica. Abilitatea ei de a-și păstra capul limpede în haos este uimitoare. 

O modalitate prin care încerc să aplic acest lucru în viața mea este să nu iau nimic personal: dacă cineva îmi critică jocul sau scrie ceva nepoliticos despre mine online îmi amintesc că nu este vorba despre mine. Este atât de simplu, dar ajută la eliminarea durerii unei situații stresante.

3. Responsabilitatea poate fi la fel de plină de satisfacții ca și riscul

În special pe parcursul perioadei mele de recuperare și în primul an cu fiica noastră, Elina mi-a arătat că „încetinirea” nu trebuie să însemne „ratare”. Am învățat că atunci când faci ceva cu suficientă atenție – chiar și lucrurile aparent plictisitoare, de zi cu zi – devine ceva împlinitor. Ca jucător, soț și tată, am ajuns să realizez că a fi responsabil nu este doar important, ci de fapt destul de grozav.

Citește și: 

Altă așteptare chinuitoare? Apropiatul Simonei Halep, despre ce urmează la TAS: „Asta e problema, nu e chiar așa ușor”
SIMONA HALEP
Altă așteptare chinuitoare? Apropiatul Simonei Halep, despre ce urmează la TAS: „Asta e problema, nu e chiar așa ușor”
Simona Halep are un mare vis, dacă TAS îi va da dreptate: „Știu că nu sunt șanse mari”
HALEP, TESTATĂ POZITIV
Simona Halep are un mare vis, dacă TAS îi va da dreptate: „Știu că nu sunt șanse mari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Freyya
Freyya  •  17 Decembrie 2023, 12:36

din poza intelegem ca secretul e ca ea sta cu spatele

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  16 Decembrie 2023, 21:53

***...?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Draconian
Draconian  •  16 Decembrie 2023, 21:09

*** .. ***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează