SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

GALERIE FOTO Început bun » Simona Halep a trecut de primul tur la Australian Open! Şi-a aflat deja următoarea adversară

Foto: Reuters +4   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 19 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 19 ianuarie 2015 09:52

Simona Halep a cîştigat fără prea multe emoţii primul meci din acest an de la Australian Open. Numărul 3 WTA a trecut de Karin Knapp în două set-uri, 6-3, 6-2.

Deşi a avut un început ezitant în ambele seturi, Simona Halep nu i-a dat nici o şansă adversarei sale şi a reuşit să cîştige la capătul unui meci care a durat 1 oră şi 28 de minute. Partida s-a jucat pe Rod Laver Arena.

Tot de la ora 02:00, dar pe Margaret Court Arena, a debutat la ediţia din 2015 de la AO şi Alexandra Dulgheru. Românca n-a avut nici o şansă împotriva reprezentantei gazdelor, Jarmila Gajdosova.

Dacă ar fi cîştigat, Dulgheru s-ar fi întîlnit cu Simona Halep. Gajdosova s-a impus şi ea destul de lejer în două seturi, 6-3, 6-4. Aşadar, în turul 2 de la AO o va întîlni pe Simona Halep.

Sportiva de la Antipozi ocupă locul 62 WTA, iar Halep nu a mai întîlnit-o niciodată într-un meci direct. Pentru accesul în turul II, Simona şi-a asigurat 60 000 de dolari australieni (42 500 de euro) şi 45 de puncte în ierarhia mondială.

***

LIVETEXT SIMONA HALEP - KARIN KNAPP 6-3 / 6-2

6-2 SET ŞI MECI! Simona Halep s-a impus fără prea multe probleme în faţa italiencei Karin Knapp, 6-3, 6-2. 
5-2
Simona Halep e aproape de victorie. Şi-a cîştigat serviciul şi este la doar un game de turul 2.
Gajdosova o conduce în celălalt meci pe Dulgheru 3-2 şi are serviciul. E tot mai puţin probabil să avem un duel românesc în turul 2 de la AO.

4-2
Deşi tocmai venea după un game excelent, Knapp îşi pierde la 0 serviciul. Halep e tot mai sigură pe ea şi se apropie de victorie. Hai Simona!
3-2
Knapp nu renunţă şi face şi ea break. Italianca a reuşit cîteva lovituri de excepţie în acest game. Forehand puternic în cross al lui Knapp, pe care Halep nu l-a mai putut returna.
3-1
Halep reuşeşte breakul şi se despinde şi în al doilea set. 
2-1
Simona îşi cîştigă serviciul şi preia conducerea şi în setul 2 cu un forehand în lung de linie la ultima minge. Italiencei îi e tot mai greu să îi pună probleme lui Halep
În meciul de pe Margaret Court Arena Alexandra Dulgheru a pierdut primul set cu Jarmila Gajdosova, 3-6.

1-1
Simona revine rapid cu un rebreak. Lung de linie excelent la ultima minge a acestui game. Deşi nu joacă cel mai bun tenis al ei, Halep nu pare a avea probleme în această dimineaţă 
0-1
Aşa cum a făcut-o şi în setul 1, Knapp începe cu un break. Italianca a luptat pentru fiecare punct şi a reuşit să preia conducerea în acest set
SETUL 2

6-3 SET SIMONA HALEP DUPĂ 45 DE MINUTE! Jocul româncei creşte tot mai mult. Adversara sportivei noastre face tot mai multe greşeli neforţate (23 în acest set). 
5-3
Simona Halep cîştigă fără nici o problemă al 8-lea game al acestui set la 0. Cu un break acum sportiva noastră ar închide primul set. Ultimul game a durat mai puţin de 2 minute
Dulgheru revine de la 0-4 şi cîştigă două gameuri consecutive. În acest moment este 2-4 şi mai are de recuperat un singur break.

4-3
Simona a irosit o minge de break, iar Knapp a întrerupt seria celor 4 gameuri consecutive cîştigate de sportiva noastră. Halep e foarte nervoasă şi nu poate profita de greşelile neforţate ale adversarei
4-2
Halep e ceva mai curajoasă decît la începutul meciului, iar reverul funcţionează tot mai bine. Simona se desprinde la două game-uri diferenţă 
3-2
Simona Halep joacă din ce în ce mai bine şi reuşeşte al doilea break! Numărul 3 WTA trece pentru prima dată la conducere în acest joc. Ultimele două puncte ale gameului au fost minunate. Hai, Simona! 
Cîştigătoarea din acest meci o va întîlni pe învingătoarea meciului Gajdosova - Dulgheru! Ausralianca are în acest moment 3-0 în primul set

2-2
Deşi e departe de cel mai bun joc al ei, Simona Halep restabileşte egalitatea. Românca pare însă destul de nervoasă în acest start de meci şi face multe greşeli neforţate (Comentează şi tu meciul alături de cititorii GSP.RO
1-2
Halep revine în joc şi face şi ea break la 30! Simona a profitat din plin de greşelile neforţate ale adversarei
0-2
Cu un retur agresiv, italianca reuşeşte să facă primul break al meciului. Mici probleme pentru Simona la retur. 
0-1
Karin Knapp îşi cîştigă serviciul fără prea multe probleme. Urmează Halep la serviciu
SETUL 1

***

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (273)
bogdzsch
bogdzsch  •  19 Ianuarie 2015, 11:10
Postat de turcescu pe 19 Ianuarie 2015, 11:03

NU E MARE LUCRU SA FII NUMARUL 100 MONDIAL. JUCATOARE SPECIALE POT FI IN PRIMELE 80 DAR RAR PE LOCUL 100. CU LOCUL 100 NICI MACAR NU PREA TE MAI INTRETII. MULTI SE LASA DE TENIS, ALTFEL SORANA NU AR FI NICI IN PRIMELE 200-250. IAR ALTII NU AU AVUT POSIBILITATEA MATERIALA SA JOACE.

Cu aceasta infrangere o sa iasa sigur din top 100.Si se anunta o mare speranta.Stranie cadere...

bogdzsch
bogdzsch  •  19 Ianuarie 2015, 11:05
Postat de blacksun_14 pe 19 Ianuarie 2015, 10:59

romanilor le este usor sa arunce cu noroi. Va invit pe voi sa puneti mana pe racheta si sa ajungeti in top100.

De ce sa pun mana pe racheta?Eu sunt bun pe domeniul meu...nu am ani de tenis in spate+antrenamente.Dar deja nu mai e vb ca e Panova buna sau nu.Cred ca azi Sorana pierdea cu oricine.S-a vazut caderea fizica din setul 2.

turcescu
turcescu  •  19 Ianuarie 2015, 11:03

SA FI FOST LA FOTBAL IN PRIMII 100 DIN LUME. UNDE ARIA E MARE.

Vezi toate comentariile (273)
Comentează