SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

UPDATE George Cosac e noul președinte al Federației Române de Tenis » Cât timp va ocupa această funcție

George Cosac e președintele interimar al FRT / Sursă foto: Valentin David
George Cosac e președintele interimar al FRT / Sursă foto: Valentin David

Articol de , - Publicat vineri, 10 februarie 2023 08:57 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 15:21

Federația Română de Tenis și-a ales astăzi, 10 februarie, președintele după ce în precedentele tururi decizia a fost amânată din cauza lipsei de cvorum. De această dată, nu a mai contat numărul de membri prezenți pentru a se realiza votul  potrivit regulamentului.

UPDATE 15:18: George Cosac a câștigat alegerile. Acestea urmează să fie validate de Ministerul Tineretului și Sportului. În cazul în care alegerile vor fi validate, George Cosac va sta la conducerea Federației timp de 4 luni, până pe 19 iunie, când se va alege boardul general.

UPDATE 14:37: Realegerea lui George Cosac a devenit, practic, o formalitate. În scurt timp, delegații cu drept de vot vor merge la urne pentru a pune ștampila pe Cosac, unicul candidat rămas. 

George Cosac e noul președinte al Federației Române de Tenis » Cât timp va ocupa această funcție
Votanții au rămas cu o singură opțiune: cea a lui George Cosac / Sursă foto: Cătălin Stroia

UPDATE 14:24: Din cursă s-a retras și Dumitru Hărădău. Acesta l-a felicitat în timpul discursului pe Cosac, afirmând că rivalul său merită să fie la șefia FRT.

UPDATE 13:58: În momentul în care Iacov luat cuvântul, jumătate dintre cei prezenți au părăsit sala, inclusiv Horia Tecău. Retragerea acestuia din cursă a fost aplaudată la scenă deschisă.

UPDATE 13:30: La cuvântul de deschidere, George Cosac l-a atacat pe Marius Vecerdea, explicând istoria războiului cu el. În total, cuvântarea lui Cosac a durat 35 de minute. 

UPDATE 13:46 Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, actualele alegeri sunt valabile doar patru luni, până în iunie. Pe 19 iunie vor fi organizate alegeri generale pentru un mandat de patru ani, cu alegerea unui nou board. 

UPDATE 13:12: 158 de delegați sunt prezenți la alegeri, cifră oficială.  

UPDATE 13:11: Dumitru Hărădău și George Cosac sunt așezați unul lângă altul în sală. În schimb, Tudor Iacov stă retras prin mulțime. 

UPDATE 12:44: FRT a primit confirmarea prezenței de alegeri din parte a aproximativ 150 de delegații pentru acest tur al alegerilor. Acum se află în sală peste 100 de persoane și încă se stă la coadă. Alegerile ar urma să înceapă abia după ora 13:00. 

UPDATE 11:30: Coadă pentru validarea prezenței de la alegeri. Printre cei care așteaptă e și fostul mare jucător de dublu Horia Tecău.

George Cosac e noul președinte al Federației Române de Tenis » Cât timp va ocupa această funcție

UPDATE 10:55: Și-a făcut apariția la sediul Federației și Dumitru Hărădău, unul dintre candidați. Jumătate de oră mai târziu a ajuns și George Cosac.

UPDATE 10:40: Adrian Marcu și Adrian Szabo, două figuri cunoscute din lumea tenisului românesc, se află la sediul FRT, acolo unde astăzi vor avea loc alegerile pentru stabilirea noului președinte.

Cine au fost candidații pentru șefia FRT

  • George Cosac - (52 de ani) președintele interimar al FRT 
  • Tudor Iacov - (58) fost președinte al clubului de fotbal AFC Progresul, președinte al Asociația Club Sportiv Tenis Pamira Sibiu, președinte al Asociația Club Sportiv Triumf 2000, fratele lui Constantin Iacov, fostul acționar de la FC Național 
  • Dumitru Hărădău - (70) fost jucător de tenis și fost component al echipei de Cupa Davis, fost antrenor și director executiv al FRT 
  • Răzvan Itu (53) - fost director general al FRT și fost membru în Consiliul de Administrație al Tennis Europe
  •  Mihai Rusu - (74) fost jucător de tenis, actual antrenor
Alegerile pentru șefia FRT, din nou „în aer” » Scandal în ziua premergătoare: „Am adus dovezi, nici nu le-au luat în seamă”. Reacția lui Cosac
ALEGERI
Alegerile pentru șefia FRT, din nou „în aer” » Scandal în ziua premergătoare: „Am adus dovezi, nici nu le-au luat în seamă”. Reacția lui Cosac

GSP a anunțat că Răzvan Itu și Mihai Rusu s-au retras deja din cursă, iar vineri, după ce se va adresa membrilor Adunării Generale, va ieși din cursă și Tudor Napoleon Spartacus Iacov.

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu s-a prăbușit în clasamentul WTA, dar John McEnroe sare în apărarea ei: „Trebuie să înțelegem”

Alegerile pentru șefia FRT, din nou „în aer” » Scandal în ziua premergătoare: „Am adus dovezi, nici nu le-au luat în seamă”. Reacția lui Cosac

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
ambrus
ambrus  •  10 Februarie 2023, 12:17

Trebuie să aleagă o persoană care vrea să readucă tenisul din România acolo unde a fost, și nu o persoană care se va bucura de banii din tenis și va fi ales cu unanimitate de voturi cum a fost cazul FRF - Burleanu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează