SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

„Trebuie dat cu tunul în Academia Mouratoglou, dacă se dovedește ceva!” » Președintele FRT, declarații explozive: „Am o mare întrebare pentru Simona Halep, nu-mi iese din cap”

Simona Halep , 
FOTO: Imago Images
Simona Halep , FOTO: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 15:51 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 17:23

George Cosac (54 de ani), președintele interimar al Federației Române de Tenis, a comentat dur situația Simonei Halep (numărul 10 WTA), depistată pozitiv la US Open

Șeful Federației a declarat că „ar da cu tunul” în academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou (52 de ani), dacă ar afla că staff-ul condus de antrenorul francez ar fi cauzat intenționat dopingul Simonei. Patrick Mouratoglou și Simona Halep colaborează din aprilie, atunci când românca a anunțat că vrea să-și relanseze cariera. 

Detaliul ieșit la iveală în cazul Simonei Halep » Cum arată pașaportul biologic al româncei
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Detaliul ieșit la iveală în cazul Simonei Halep » Cum arată pașaportul biologic al româncei

George Cosac: „De ce să-ți dai singur la picioare după o carieră de excepție?”

„Am avut un scurt dialog prin SMS cu Simona, dar n-am aflat nimic nou față de ceea ce s-a publicat în presa de la noi. Vreau să subliniez și eu ceea ce înseamnă numărul unu mondial în tenis, un câștigător de Grand Slam. 

Viteza cu care s-a propagat știrea pe întreg mapamondul, faptul că tenisul se joacă la cel mai înalt nivel pe toate continentele, pentru că peste tot sunt competiții de cel mai înalt nivel, iată ce înseamnă popularitatea acestui sport în contradicție cu ceea ce gândește conducerea Ministerului Sportului, când tenisul nu se află pe lista de priorități. 

Mergând la subiectul Simonei, am avut o noapte în care alaltăieri nu am dormit și mi-am pus sute de întrebări. Printre sutele de întrebări, una îmi este foarte clară și nu-mi poate ieși din cap. În condițiile în care marile performanțe din sportul românesc sunt legate strict de investițiile statului român, adică marii campioni au fost ținuți cu vârf și îndesat de statul român, în condițiile în care Simona a făcut performanță pe susținerea părinților sau a sponsorilor, în condițiile în care Simona a avut un procent infim din partea statului. Pentru munca ei, de ce să-ți dai singur la picioare după o carieră de excepție?

Știm cu toții cât a muncit ca să compenseze diferența de fizic față de celelalte jucătoare, că era Serena Williams, că era Maria Sharapova. Dorința și voința ei de performanță au dus-o la această performanță extraordinară. Mai departe vom aștepta cu toții, nu va fi o perioadă ușoară pentru ea, dar vom aștepta verdictul final pentru că tribunalele vor hotărî până la capăt”, a spus George Cosac, potrivit Sport Total FM

Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”

George Cosac: „La tenis știi sigur că îți vine controlul antidoping”

„La alegerea echipei sale a fost alegerea ei. Ea este cea care își plătește antrenorul și este propriul stăpân. Dacă la celelalte discipline sportive sportivii reprezentativi au antrenori plătiți de federații sau de către echipele de club, ei bine Simona este cea care își bagă mâna în buzunar și își plătește antrenorul, preparatorul, deci tot staff-ul tehnic într-un cuvânt. Deci a fost strict decizia ei, ea a hotărât cum va face.

Tot citind presa am văzut că a fost supusă la 63 de controale antidoping. La tenis nu este ca la alte sporturi, să joci la noroc dacă vine controlul antidoping. La tenis știi sigur că îți vine controlul antidoping, de cel puțin 20 de ori pe an îți vine controlul. 

Este o substanță pe care nu o ai în fiecare zi în poșetă sau în punga cu medicamente, nu ai baza. Gândiți-vă la Sydney când Andreea Răducan a devenit mare campioană olimpică și au găsit-o că a luat o pastiluță de Nurofen, cât s-a luptat domnul Țiriac atunci și toată România să salveze onoarea acelei mari campioane. Din păcate va fi o luptă destul de dificilă și toată lumea va fi cu ochii și urechile la ce se va întâmpla în perioada următoare.

Eu cred că cel puțin în echipa sa trebuia să rămâna Teo Cercel. Mai departe, fizeoterapeut, antrenori, depinde de feelingul sportivului, de chimia pe care sportivul o are cu respectivul conducător, cu respectivul antrenor. Dar, din câte știu eu, colaborarea cu Teo a funcționat foarte bine, Teo este omul care venea și la Cupa Federației de fiecare dată, lucra practic cu toate fetele”, a mai spus fostul jucător. 

„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”

George Cosac: „Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta”

„Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată în perioada asta. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale, cu WADA (n.r. Agenția Mondială Antidoping) și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe. Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întradevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut să aibe un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță bussinssul unui șemecheraș dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție”, a declarat George Cosac. 

VIDEO. Reacțiile românilor după ce Simona Halep a fost testată pozitiv: „Nu merită așa ceva!”

Citește și:

„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a pronunțat în cazul Halep: „Este valabilă prezumția de nevinovăție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  24 Octombrie 2022, 20:29
Postat de steaua.libera pe 24 Octombrie 2022, 16:24

Alaturi de Simona la bine, dar mai ales la greu! Cred in Simona mai mult ca oricand!

:)))))))

soimiisibiu
soimiisibiu  •  24 Octombrie 2022, 18:27
Postat de gimiskutze pe 24 Octombrie 2022, 16:44

Eu tind sa pun vina pe academia lui Muratoglu sua pe cineva de acolo, conectat poate la Serena Williams. A ramas Serena pe dinafara cind a anuntat Muratoglu ca lucreaza cu Simona. Un pic de razbunare, poate. Dovezi in acest sens...deloc, doar asa...gindind cu voce tare...nici eu nu cred ca Simona ar face asa ceva in buna cunostinta de cauza, de aceea se simte tradata...echipa noua sau cineva de acolo....e singura explicatie dar de dovedit...e mult mai greu...din pacate.

Plus ultima finala jucata a fost pierduta cu Simona ratând șansă să devină GOAT.

elgabri
elgabri  •  24 Octombrie 2022, 18:13

Eu va zic ca extraterestrii au complotat impotriva Simonei rezulta foarte clar asta .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close