SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”

Simona Halep și Florin Segărceanu, foto: Imago
Simona Halep și Florin Segărceanu, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 14:55 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 16:20

Florin Segărceanu, fost căpitan nejucător al echipei României de Fed Cup, a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep (31 de ani).

  • CONTEXTSimona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Fost jucător, Segărceanu crede că substanța Roxadustat nu a ajuns din greșeală în sângele Simonei Halep și spune că ea nu ar fi acceptat să folosească un medicament interzis.

Detaliul ieșit la iveală în cazul Simonei Halep » Cum arată pașaportul biologic al româncei
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Detaliul ieșit la iveală în cazul Simonei Halep » Cum arată pașaportul biologic al româncei

Florin Segărceanu, în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Nu cred că poate fi o greșeală. Nu cred că cineva poate fi iresponsabil”

„Nu știu care e procedura de audiere. Sunt convins că aici nu e vorba doar de Simona. E vorba de un staff întreg. Este foarte important să se facă puțină lumină și să se arate că Simona nu a fost în cunoștință de cauză când a luat ceva. Sportivul, în perioada de competiție, nu stă să verifice fiecare pastiluță. Are încredere în echipa. 

Sincer, nu cred că poate fi o greșeală. Nu cred că cineva poate fi iresponsabil. Timpul și audierile vor dovedi dacă au încercat sau nu o formulă magică. Dar la cum o știu pe Simona, ea nu și-a dat acceptul și nu a dorit să ia ceva. Poate cineva din echipă a zis «Hai să îi mai introducem niște săruri speciale». Acesta audieri vor arăta ce s-a întâmpla.

„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”
Florin Segărceanu, lângă Simona Halep, foto: arhiva GSP

Acesta suspendarea vine într-o situație dificilă, pentru că a împlinit 31 de ani. Îmi e greu să spun cât de motivată va fi să aștepte un an. Pentru ea și cariera ei, e mai important să se afle ce s-a întâmplat. Chiar dacă sportivul e responsabil să verifice fiecare pastiluță, în realitatea nu se întâmplă așa ceva. 

Întâi ți se explică ce se dă, după aceea ai încredere. E mai important să se arate că ea nu a luat în cunoștință de cauză. Îmi e imposibil să cred că a luat în cunoștință de cauză, la cum o cunosc. Am stat mult timp lângă ea”, a spus Florin Segărceanu la ProArena.

„Am stat mult în preajma Simonei Halep. Să vă spun ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice”

În direct la GSP LIVE, Ciprian Porumb, fost jucător de tenis, a vorbit despre situația în care se află Simona Halep (31 de ani, 10 WTA).

Fost antrenor al lotului de tenis la Jocurile Olimpice din 2012, Ciprian Porumb, sare în apărarea Simonei Halep și povestește o întâmplare petrecută la Londra.

„Pe mine m-a șocat. Mi-a adus aminte de o întâmplare cu Simona Halep. La JO din 2012 eram antrenorul echipei de băieți și am stat mult în preajma lui Halep. Dintre toate jucătoarele, ea era cea mai solicitată de Comisie pentru a face teste antidoping. Nu de multe ori stăteam până târziu pentru că ea dădea teste. Atunci era în perioada în care începea ascensiunea. Dacă atunci nu a avut nicio problemă, de ce ar face așa ceva acum?”, a explicat Porumb la GSP Live. Toate declarațiile aici. 

VIDEO Dan Petrescu a comentat cazul Simonei Halep: „Sper ca adevărul să iasă la iveală”

Citește și: 

Virginia Ruzici postează în premieră pe Instagram! Fostul manager al Simonei Halep, după cazul de dopaj: „Sunt 100% convinsă”

Comparație Maria Sharapova vs. Simona Halep » Cum diferă major cele două cazuri de dopaj: „Aici e mai serios”

Prima jucătoare de tenis din România suspendată pentru dopaj: „Puteam să mor! La acest nivel, toate iau suplimente”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  24 Octombrie 2022, 18:47

pe Sorana a intrebat-o careva ce crede?

gimiskutze
gimiskutze  •  24 Octombrie 2022, 16:55

Normal ca nu e vorba numai de ea! De aceea a iesit si Daren Cahill la rampa. Imaginea lui poate fi sifonata la fel ca a Simonei. Eu, personal, inclin sa cred ca echipa noua trebuie investigata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close