SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Comparație Maria Sharapova vs. Simona Halep » Cum diferă major cele două cazuri de dopaj: „Aici e mai serios”

Simona Halep și Maria Sharapova, foto. Imago
Simona Halep și Maria Sharapova, foto. Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 14:53 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 17:04

Ben Rothenberg, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști specializați pe tenis din lume, a comparat cazul de dopaj în care a fost implicată rusoaica Maria Sharapova cu situația din prezent a Simonei Halep, depistată pozitiv cu o substanță pozitivă, roxadustat.

Sharapova, de 5 ori câștigătoare de Grand Slam, retrasă din tenis în 2020, la 32 de ani, fusese suspendată în 2016, după ce a picat un test anti-doping la meldonium.

Simona Halep a picat la rândul ei un test anti-doping, efectuat la US Open 2022, în finalul lunii august. Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost depistată pozitiv cu substanța intitulată roxadustat.

Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”

Comparație între cazurile de dopaj în care au fost implicate Simona Halep și Maria Sharapova

Ben Rothenberg, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști specializați pe tenis din lume, a prezentat particularitățile celor două cazuri și a opinat că situația Simonei Halep este mai delicată.

„Este al doilea mare scandal de acest gen, după cel în care a fost implicată Maria Sharapova. Cu siguranță că acest lucru nu face bine sportului. Sunt asemănări și deosebiri între cele două cazuri. La prima categorie aș menționa faptul că aceste scandaluri au venit în partea a doua a carierelor celor două, după împlinirea vârstei de 30 de ani. (...)

Din punct de vedere al diferențelor, trebuie să spunem că Sharapova a susținut că lua meldonium de 10 ani. La un moment dat, substanța activă din el a intrat pe lista interziselor, iar Sharapova a explicat că ea nu a știut acest lucru.

În cazul meldoniumului, specialiștii nu au ajuns la o concluzie clară despre modul în care ajută sau nu un sportiv. La Simona, nu știm mare lucru. Nici ea nu are răspunsul pentru ce s-a întâmplat, dacă ne uităm la declarațiile ei.

Dar în cazul ei lucrurile sunt mai serioase, pentru că roxadustat are un statut clar pe lista substanțelor interzise. Face parte din categoria EPO și e foarte probabil ca Simo să aibă de-a face cu acuzații mult mai grave decât Sharapova”, a precizat Rothenberg într-o intervenție la AlephNews.

VIDEO » Reacțiile românilor după ce Simona Halep a fost testată pozitiv

Mai multe știri despre Simona Halep: 

Câți bani ar putea pierde Simona Halep din tenis în cazul unei suspendări majore

Medicul care a testat Roxadustat, substanța interzisă consumată de Simona Halep, explică: „Cine l-ar folosi ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
dobrin
dobrin  •  24 Octombrie 2022, 18:14
Postat de Quartz pe 24 Octombrie 2022, 13:08

A sfeclit-o!să înțeleg.Ramane si fără bani? Din ce știu ,poate greșesc,Lance nu a fost depistat a povestit în carte ce băga în el din fragedă pruncie.Crezi că Simona a procedat la fel?

A fost "tradat" de Floyd Landis.

Quartz
Quartz  •  24 Octombrie 2022, 13:08
Postat de dobrin pe 24 Octombrie 2022, 02:40

Pe Lance Armstrong stiu ca l-au dat in judecata sponsorii sa le dea inapoi banii de sponsorizare plus daune. Simona are insa sponsori mult mai mici, s-ar putea sa scape cu banii in buzunar.

A sfeclit-o!să înțeleg.Ramane si fără bani? Din ce știu ,poate greșesc,Lance nu a fost depistat a povestit în carte ce băga în el din fragedă pruncie.Crezi că Simona a procedat la fel?

rocky5
rocky5  •  24 Octombrie 2022, 11:37
Postat de dobrin pe 23 Octombrie 2022, 16:37

Cu siguranta e mai grav decat in cazul Sharapovei, substantele din aceasta categorie au fost interzise inca dinainte de a aparea pe piata. Au fost cazuri de dopaj la ciclisti cu Roxadustat (sau FG-4592 cum se numea pe atunci): Carlos Oyarzun si Fabio Taborre. Amandoi au luat suspendare 4 ani. Nu am nici un motiv sa cred ca in cazul Simonei va fi altfel, parerea mea e ca isi poate anunta retragerea inca de pe acum.

Gâscane, ea era retrasă încă de anul trecut! Mai stătea doar la ceva ciupeală, încurajată de turcul cel șmecher!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează