SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Medicul care a testat Roxadustat, substanța interzisă consumată de Simona Halep, explică: „Cine l-ar folosi ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje”

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 13:11 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 13:13

Raluca Bobeică, medic primar nefrolog la Institutul Clinic Fundeni, a vorbit despre cazul Simonei Halep, depistată pozitiv cu depistată pozitiv cu Roxadustat.

În urmă cu 3 ani, medicul a participat la studii clinice privind folosirea Roxadustat în tratamentul anemiei pacienților cu boală renală cronică și explică ce efecte adverse au apărut. 

În plus, Raluca Bobeică susține că medicamentul va fi aprobat spre folosire și în România și spune că, din testele efectuate, nu a observat o creștere a capacității fizice.

Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter

Medic care a testat Roxadustat, substanța luată de Simona Halep:, dezvăluie: „Cine l-ar folosi ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje”

„Reacţiile adverse pe care le-am întâlnit la pacienți au fost hipertensiunea arterială, agravarea hipertensiunii sau apariția hipertensiunii la cei care nu erau hipertensivi, precum şi creșterea vâscozităţii sângelui, care s-a exprimat prin tromboze.

Nu se pune problema să nu fie aprobat la noi. La noi, medicamentele ajung cu un pic de întârziere, dar nu se pune problema să nu fie aprobat.

În viziunea mea, dacă cineva, nu Simona, l-ar folosi cu bună intenție, cred că ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje. În sensul că creşte tensiunea şi asta poate dăuna chiar şi sportului, creşte vâscozitatea sângelui şi cred că poate să apară o oboseală mai mare.

Nu ştiu care este motivul pentru care este pe lista de substanţe interzise. Poate pentru că avem mai multă hemoglobină, mai mult sânge, dacă folosim această substanţă şi probabil de asta s-a considerat că este doping.

Nu am remarcat un astfel de efect la pacienţi (n.r- creșterea rezistenței fizice). Nu este un efect foarte vizibil. L-am folosit strict medical, pentru tratamentul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică”, a spus Raluca Bobeică pentru News.ro.

VIDEO Dan Petrescu a comentat cazul Simonei Halep: „Sper ca adevărul să iasă la iveală”

Citește și:

Fostul doctor de la Dinamo, opinie dură despre Simona Halep: „Nu te mai da «contaminată»!”

Fostul doctor de la Dinamo, opinie dură despre Simona Halep: „Nu te mai da «contaminată»!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
bulldo
bulldo  •  23 Octombrie 2022, 19:49

Era intr-o periada in care era cazuta psihic si fizic, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicapuia
gicapuia  •  23 Octombrie 2022, 16:58
Postat de elgabri pe 23 Octombrie 2022, 14:22

Eu dupa cate am vazut cred ca Basescu ar fi vinovat ;)))

Sigur Base a fost . Dar nu cred ca a fost Base totusi. Cine i l-a dat a fost un prost . SI Base avea un porcoi de defecte, dat rpost nu era. Mai cautam . Putin ?!

dobrin
dobrin  •  23 Octombrie 2022, 16:56
Postat de Trandafir pe 23 Octombrie 2022, 13:28

I s-a pus de cineva sa i se faca rau fizic si sa fie scoasa din tenis. Dopata/otravita si apoi reclamata. Au avut succes ! Ori ce ar urma.

Om trai si om vedea. Probabil ca vor lua esantioanele mai vechi si le vor analiza si pe acelea. Atunci vom afla daca a iesit pozitiva o singura data, sau dupa schimbarea echipei, sau (cazul cel mai rau) daca iese pozitiva inca dinainte de colaborarea cu Mouratoglu. Dar chiar si in cel mai bun caz va lua 15 luni suspendare ca Sarapova, deci e cam pa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează