SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Câți bani ar putea pierde Simona Halep din tenis în cazul unei suspendări majore

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 11:02 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 12:13

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a fost suspendată provizoriu din circuit, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, substanța din clasa celebrei EPO. 

Decizia în cazul Simonei se va lua în urma unei anchete care s-ar putea întinde pe durata câtorva luni, timp în care Halep nu va mai putea participa la turneele WTA.

Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Kyrgios, reacție enigmatică în cazul Simonei Halep » Mesajul postat pe Twitter

Simona Halep, fără bani din turnee

Simona, care este pe locul 3 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin, nu va mai putea câștiga niciun ban din competiții în următoarea perioadă, care s-ar putea prelungi până la 4 ani, în cazul în care ar primi cea mai dură sancțiune!

În ultimii ani, Simona Halep a câștigat sume impresionante din tenis, pe baza rezultatelor avute. În 2022, an în care a cucerit două turnee, Simona a primit 2.253.197 de dolari, potrivit WTA. La această sumă se adaugă și banii din publicitate. În 2021, an în care nu a reușit decât o finală, la Cluj, Halep a încasat doar 900.000 de dolari, în timp 2020 i-a adus româncei 1.934.000 de dolari.

În medie, de-a lungul celor 16 sezoane ca jucătoare profesionistă, Simona a câștigat aproximativ 1,8 milioane de dolari numai din performanțele obținute la turnee. 

Pierderile pentru un 2023 în care nu ar evolua deloc s-ar putea ridica în jurul acestei sume, ținând cont că Simona a câștigat cel puțin un turneu în 9 din ultimele 10 sezoane și a bifat cel puțin o finală în ultimii 13 ani.

Practic, în cazul în care ar primi suspendarea maximă de 4 ani, pierderile financiare din tenis ale Simonei s-ar putea apropia de 7 milioane de euro, cât ar fi putut câștiga în medie în acea perioadă, dacă ar fi menținut un nivel de Top 10.

40.203.437 de dolaria luat Simona Halep din tenis, în întreaga carieră

Simona Halep, testare inteligentă la US Open

Gazeta Sporturilor a aflat că Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă în urma unei testări inteligente, pe 29 august 2022, după meciul pierdut în turul I la US Open, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur (Ucraina, 124 WTA).

Specialiști consultați de GSP au explicat ce înseamnă testare inteligentă:

„Simona era foarte testată și pe toate tipurile de probe biologice, foarte des pe sânge. A fost o testare inteligentă, care se comandă atunci când există informații sau bănuieli, suspiciuni. Sau când este planificat un control la un meci, iar sportivii sunt selectați în funcție de performanțele fizice, de exemplu”.

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă

 Citește și:

Fostul doctor de la Dinamo, opinie dură despre Simona Halep: „Nu te mai da «contaminată»!”

Duș rece! Șeful Agenției Antidoping din Polonia anulează o ipoteză în cazul Simonei Halep: „E foarte puțin probabil să fie asta”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
pErsanu02
pErsanu02  •  24 Octombrie 2022, 16:56
Postat de sictir pe 23 Octombrie 2022, 15:08

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pErsanu02
pErsanu02  •  24 Octombrie 2022, 16:55
Postat de elgabri pe 23 Octombrie 2022, 13:41

Eu cred ca e legitim sa pun intrebari cand cineva trisaza sau fura nu?? sau sa zic si ce daca fura ca ne da si noua ;)))

Tu ar trebui sa-ti pui intrebari tie. E normal sa pui intrebari si in spatiul public , dar intrebari pertinente. Si daca tot pui intrebari punele acolo unde cineva poate face ceva cu intrebarile tale , de exemplu la institutiile abilitate , cand pui o intrebare aici , de genu asta , pentru mine nu inseamna altceva decat va crei sa te dai rotund. NU TE DA CE NU POTI SA FI. Eu te-as intreba pe tine ce a furat Halep ? De te-a deranjat atat de mult pe tine sa iti vina o asemenea intrebare ? De politicienii tai ce zici , ti-a venit intrebarea ? Ba , ca sa stii si tu , Halep daca a trisat voit , nu te-a inselat pe tine , ca nu tu o platesti , daca cineva a prinso trisand o va costa , nu vi tu a lu Gheorghe din satu Vascauti sa o tragi la rost. Ai inteles ? Banii castigati de Halep in afara tarii,ti-au bagat milioane de dolari la bugetul de stat mai copilule,ca sa nu zic altfel. Sa nu ai impresia ca un nr1 Mondial cu atatia bani avea nevoie sa triseze la cati bani facea.Stii cate cazuri ca a lui Halep au mai fost?SUTE,BA asculta la mine,SUTE,de care nu ai habar si nu au fost date publicitatii din diferite motive. Cu substante interzise in corp in cantitate infima. Un caz recent care a si castigat este cazul ucrainiencei Yastremska , care a dovedit in TRIBUNAL ba , ca nu a ingerat voit nici o substanta interzisa. Ci a luato de la partenerul sau cand faceau dragoste (ca sa nu zic altceva, sa ma baneze). Asta inseamna ca partenerul poate suferi de o boala anume si sa ia tratament el.

Nini
Nini  •  23 Octombrie 2022, 19:52

Mulțumim pentru informație. Acest lucru e cel mai important, banii. Adevărat articol de sport

Vezi toate comentariile (16)
Comentează