SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

FOTO Prima jucătoare de tenis din România suspendată pentru dopaj: „Puteam să mor! La acest nivel, toate iau suplimente”

Elena Mădălina Căpraru alături de Simona Halep în 2015 +9   FOTO
Elena Mădălina Căpraru alături de Simona Halep în 2015

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 19:20 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 19:59

Elena Mădălina Căpraru (24 de ani) a fost prima jucătoare de tenis din România suspendată pentru dopaj, caz despre care GSP scria în exclusivitate în 2016.

Elena Mădălina Căpraru, prima jucătoare de tenis din România suspendată pentru dopaj

Căpraru a fost depistată pozitiv în septembrie 2014, când avea numai 16 ani, la un concurs de culturism, sport pe care îl practica în paralel cu tenisul. 

La un Campionat Naţional de seniori, organizat la Cluj, unde a încheiat pe locul al treilea la categoria „Bikini Fitness 172 cm”, ea a fost testată la cererea FR Culturism, apoi a admis că e vinovată şi că a primit pastila cu substanţa incriminată de la antrenorul de tenis de la clubul la care era legitimată, Dacia Galaţi

Căpraru nu a mai solicitat proba B, a primit o suspendare de 2 ani, redusă la unul. Antrenorul ei, Laurenţiu Basarab, a recunoscut tot și a primit suspendare pe viața!

Elena a fost depistată pozitiv cu metandienonă, substanță aflată pe lista steroizilor. Suspendarea a fost activă pentru toate disciplinele sportive. 

+5 FOTO

Elena Mădălina Căpraru: „Am fost dopată de antrenor fără să știu”

În 2016, după ce GSP a prezentat cazul, Căpraru a oferit un amplu  interviu pentru Libertatea în care a susținut, în contextul scandalului de doping care a avut-o în prim-plan pe Sharapova, că „toate sportivele de acest nivel au nevoie de suplimente”.

„Am fost dopată de antrenor cu Danabol (n.r. steroid administrat pe cale orală, folosit de unii culturiști pentru stimularea secreției de testosteron, principalul hormon de creștere musculară) fără să știu ce am luat. Am fost la Campionatele Naționale de culturism, iar acolo m-au selecționat pentru un test. Habar n-am avut ce am luat. Nu a vrut să spună ce mi-a dat. Dacă aș fi fost dopată de la culturism, aș fi fost dopată cu ceva care să mă ajute. Dar Danabol nu era ceva care să mă ajute la culturism. Putea să mă omoare! 

Antrenorul îmi dădea medicamentul, înaintea unor turnee ITF de prin Galați. Îmi spunea că așa îmi trec emoțiile. Laurențiu avea o cutie întreagă cu pastile, pe care o ținea la unchiul lui în birou! Deci, și unchiul lui știa despre aceste practici. Au mai fost dopați și alți sportivi, dar nu au fost prinși. Toate sportivele de acest nivel au nevoie de suplimente. S-a auzit deja despre anumite tratamente de refacere ale jucătorilor mari”, spunea Mădălina în 2016, imediat după ce Sharapova a picat testul anti-doping la meldonium.

Căpraru a fost prima jucătoare de tenis suspendată pentru dopaj de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Anti-Doping (2005).

2016este anul în care Elena Căpraru a activat ultima dată la nivelul ITF

ȘOCUL ANULUI » Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Mai multe știri despre Simona Halep:

Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului » Ce a făcut Simona Halep după anunț + Și proba B a ieșit pozitivă!
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului » Ce a făcut Simona Halep după anunț + Și proba B a ieșit pozitivă!
Ce e Roxadustat, substanța din clasa celebrei EPO, cu care a fost depistată Simona Halep » Ajută la oxigenarea sângelui și regenerarea sportivilor!
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Ce e Roxadustat, substanța din clasa celebrei EPO, cu care a fost depistată Simona Halep » Ajută la oxigenarea sângelui și regenerarea sportivilor!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
muzica
muzica  •  23 Octombrie 2022, 20:37

NIMENI,care o cunoaste pe Simona,NU POATE CREDE CA ROMANCA S-AR FI DOPAT IN MOD CONSTIEN !!!Apararea trebuie sa pledeze NEVINOVAT!Motive :Haleo sufera cu tiroida, deci este absurd sa ia constient ,aceasta substanta,care i.ar fi fost fatala(o putea costa chiar viata !).Deci absurdul,ca in mod deliberat a luat aceasta substanta,ESTE EVIDENT !Printre altele,trebuie deci sa se IA IN CALCUL O MANA CRIMINALA care a dorit s-o distruga pe Halep !Acum in mod criminalistic,trebuie sa vedem cine era interesat de aeasta poveste de dopaj ?!Nu vreu eu sa insinuez vreo persoana,DAR IMI PUN INTREBAREA FIREASCA,dupa o feclaratie a sotiei antrenorului lui Halep: cunoscand relatia privata dintre sotul meu si Simona,va promit ca voi FACE TOTUL CA SIMONA SA NU MAI FIE ANTRENATA DE EL ,VA ASIGUR DE ACEST FAPT !!(gelozia bat-o vina !).NO COMMENT !!!

Ceferinho
Ceferinho  •  23 Octombrie 2022, 20:22

Daca lumea ar sti ce este in fotbal...hehe! Am juca doar noi astia care scriem pe aici, daca s-ar sti adevarul, doar ca la fotbal sunt foarte multi bani si se musamalizeaza fara probleme orice.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează