SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului » Ce a făcut Simona Halep după anunț + Și proba B a ieșit pozitivă!

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 17:10 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 22:07

Simona Halep a anunțat vineri că a fost testată pozitiv cu roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă. Dubla campioană de Grand Slam e suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Jucătoarea noastră a fost notificată pe 7 octombrie, la trei săptămâni după ce anunțase că își încheie sezonul.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a emis un comunicat în care a oferit informații despre situația în care se regăsește în acest moment Simona Halep. Conform forului care supervizează acest tip de cazuri în tenis, proba B a confirmat rezultatele probei A efectuate de Simona Halep.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a confirmat că Simona Halep, jucătoarea de tenis de 31 de ani din România, a fost suspendată conform articolului 7.12.1 a Programului Anti-Doping (TADP). ITIA i-a trimis Simonei Halep o pre-notificare pentru încălcarea unei reguli a codului anti-doping pe 7 octombrie, pe temeiul articoulului 2.1”, se arată în comunicat. 

„Proba B a confirmat rezultatele date de Proba A”, se mai arată în comunicat.

FOTO / Comunicatul Agenției Internațională de Integritate a Tenisului, după anunțul că Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat

Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului » Ce a făcut Simona Halep după anunț + Și proba B a ieșit pozitivă!

Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit de regulă în tratamentul pacienților cu dializă. Printre altele, îmbunătățește disponibilitatea fierului în organism și crește nivelul hemoglobinei.

Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. 

Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani

- Simona Halep

US Open 2022 s-a desfășurat în perioada 29 august - 11 septembrie. Halep a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Pe 15 septembrie, Simona Halep a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în 2022, afirmând că se simte „extenuată mental” și că are nevoie de timp pentru a se recupera după intervenția chirurgicală suferită la nas.

Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Daria Snigur

Citește și alte știri din tenis:

BREAKING NEWS Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
danglumetu
danglumetu  •  21 Octombrie 2022, 21:32

articolul nu e semnat, in dulcele obicei al gsp! nu v-ati permis niciodata sa intrati in dedesubturile despartirii de virginia ruzici din servulism , din slugarnicie!

ntmarcel4
ntmarcel4  •  21 Octombrie 2022, 19:15

1. nu se poate lua din greseala 2. nu exista ca parte in alte medicamente 3. foloseste doar la : a. bolnavi faza terminala dializa b. sportivi care-si maresc astfel capacitatea musculara prin oxigenare (vezi lance armstrong etc) 4. lacomia bat-o vina !

dobrin
dobrin  •  21 Octombrie 2022, 19:00

Acum intelegem de ce s-a operat la nas, a declarat sezonul incheiat etc, stia ca va fi suspendata. Intelegem si de ce Mouratoglou si-a gasit un alt sportiv sa antreneze. Nu era din cauza operatiei la nas.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close