SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Goran Ivanisevic, după triumful lui Djokovic: „Ne-a legat cu cătușe, ne-a smuls unghiile” + ținta sârbului: „Nole e singurul care poate face asta”

Goran Ivanisevic în loja lui Novak Djokovic FOTO Guliver/GettyImages
Goran Ivanisevic în loja lui Novak Djokovic FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 22:48 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 23:20

Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic, s-a arătat mândru de evoluția sârbului și spune că acesta mai poate câștiga multe trofee de Grand Slam până la finalul carierei

Goran Ivanisevic este în echipa lui Novak Djokovic din 2019. A văzut multe și a fost alături de sârb în cele mai dificile momente, dar și în cele mai înălțătoare. 

Croatul, câștigător la Wimbledon în 2001, a vorbit într-o conferință de presă despre diferite momente care au dus la triumful cu numărul 23 în turneele de Mare Șlem.

„Novak nu a venit cu prea multă încredere la acest turneu și nici într-o formă prea bună. Nu m-am îngrijorat! Turneele care contează acum pentru el sunt cele de Mare Șlem Are acest software în cap pe care îl poate schimba când vine un Grand Slam. În turneele de Mare Șlem tenisul devine un sport diferit comparativ cu alte turnee. Și-a schimbat software-ul. În ziua în care am ajuns aici, era mai bine, era mai mult motivat, era înfometat de succes", a dezvăluit Goran.

„Ne-a legat cu cătușe, ne-a smuls unghiile"

La festivitatea de premiere, Ivanisevic a zâmbit larg atunci când Nole a spus că-și torturează echipa, iar jurnaliștii de la Paris au vrut să știe ce le face sârbul mai exact. „Ne-a legat cu cătușe timp de trei zile", a spus glumind croatul. 

Avertisment pentru rivalii lui Djokovic: „Înspăimântător! Cea mai bună formă a carierei, a dus totul la alt nivel”
ROLAND GARROS
Avertisment pentru rivalii lui Djokovic: „Înspăimântător! Cea mai bună formă a carierei, a dus totul la alt nivel”

„Nu e ușor de lucrat cu el, mai ales când lucrurile nu merg în direcția lui. Dar suntem aici să ne punem spatele la bătaie, să o încasăm. Pentru asta se numește echipă. Uneori nu e ușor, e chiar complicat. În cele din urmă pentru asta trăim, pentru turnee cum este acesta și pentru finaluri de acest gen. Ne-a torturat, ne-a smuls unghiile și multe alte lucruri pe care nu vi le pot spune, dar suntem aici, suntem în viață. Inima mea e încă ok, sunt un om bătrân, trebuie să am grijă de ea", a dezvăluit croatul în vârstă de 52 de ani.

„Are condiția fizică pentru alte trofee de Mare Șlem!"

Care sunt următoarele ținte pentru Novak? „Nu știu care sunt țelurile lui, dar dacă mă întorc anul trecut în Australia unde a fost acela rahat, nu știam ce să facem. Iar acum a câștigat trofeul cu numărul 23 și nu există limită. Îmi pare rău că Rafa nu a fost aici, dar am spus de dinainte de a fi antrenorul lui Novak că el și Rafa vor ajunge la 22. Sper ca Rafa să revină și să mai câștige un trofeu la Paris"

„Novak este singurul jucător care poate să facă Mare Șlem calendaristic. A fost la un meci acum doi ani, așa că are șanse în 2023. Dar e un drum lung, nu știu câte mai poate câștiga, dar cred că are condiția fizică pentru a triumfa de mai multe ori", a concluzionat Ivanisevic.

Novak mereu vrea să îmbunătățească jocul său, e un perfecționist. Sunt foarte mândru de el pentru că în ultimele două meciuri de la Paris i-am spus că dacă vrea să câștige, nu trebuie să mai discute cu noi în timpul meciului și așa a făcut. Nu s-a mai plâns, nu a mai țipat. Atunci evoluează cel mai bine, atunci când nu risipește energie pe lucruri inutile- Goran Ivanisevic

M-a făcut un antrenor mai bun pentru că în fiecare zi vine cu o provocare nouă. Mereu păstrează un nivel de stres ridicat, niciodată nu coboară, dar e genul acela de stres, care te face mai bun. De multe ori nu sunt de acord cu el, dar acesta este job-ul, nu poți să cazi de acord de fiecare dată, dar funcționăm foarte bine ca echipă- Goran Ivanisevic

Citește și:

Djokovic a cucerit titlul la Roland Garros și a rescris istoria tenisului » Nole, cel mai mare din toate timpurile
ROLAND GARROS
Djokovic a cucerit titlul la Roland Garros și a rescris istoria tenisului » Nole, cel mai mare din toate timpurile
Cum arată acum Top 10 al câștigătorilor de Grand Slam » Novak Djokovic aleargă după trei recorduri incredibile
ROLAND GARROS
Cum arată acum Top 10 al câștigătorilor de Grand Slam » Novak Djokovic aleargă după trei recorduri incredibile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  12 Iunie 2023, 16:32

ba, e ceva in neregula cu toti jucatorii astia in varsta care sunt cei mai buni din lume, fara rival

claudiu1982alba
claudiu1982alba  •  12 Iunie 2023, 10:05

Felicitari Novak Djokovic

Vezi toate comentariile (2)
Comentează