SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Petros Tsitsipas/Stefanos Tsitsipas - Marius Copil/Victor Cornea 6-7, 6-3, 6-4 » România învinsă în Cupa Davis

Stefanos Tsitsipas (stânga) și Marius Copil (dreapta), foto: FRT
Stefanos Tsitsipas (stânga) și Marius Copil (dreapta), foto: FRT

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 12:31 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 16:31

Frații Petros și Stefanos Tsitsipas s-au impus cu 6-7 (4), 6-3, 6-4 în fața perechii Marius Copil/Victor Cornea, iar Grecia a câștigat întâlnirea din barajul pentru Grupa Mondială II cu România de la Atena.

A fost prima victorie a celor doi eleni în Cupa Davis pentru țara lor. Echipa tricoloră a retrogradat în Grupa Mondială II. 2 ore și 22 de minute a durat partida de dublu din întâlnirea Grecia-România.

Dorinel Munteanu nu a înțeles nimic! Prima reacție după derapajul rasist față de rapidiști: „Nu am jignit pe nimeni! Nu cred că bronzul, faptul că le-am zis «brozanți», e ceva rasist”
RAPID - OȚELUL 2-1
Dorinel Munteanu nu a înțeles nimic! Prima reacție după derapajul rasist față de rapidiști: „Nu am jignit pe nimeni! Nu cred că bronzul, faptul că le-am zis «brozanți», e ceva rasist”

Copil și Cornea, învinși de Petros și Stefanos Tsitsipas

Echipa de Cupa Davis a Greciei a intrat în a doua zi a întâlnirii cu România, disputată în Sala Olimpică Ana Liosia din Atena, știind că mai are nevoie doar de o victorie pentru a rămâne în Grupa Mondială I.

Sâmbătă, Marius Copil și Nicholas David Ionel au pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas, respectiv Aristotelis Thanos. Prima partidă de duminică a fost cea de dublu, unde s-au confruntat perechile Petros Tsitsipas/Stefanos Tsitsipas - Marius Copil/Victor Cornea. 

Chiar dacă are doar 23 de ani, Petros Tsitsipas are mai multe partide jucate în Cupa Davis decât fratele său mai mare. El a evoluat în 21 de meciuri, dintre care 15 la dublu, unde avea un bilanț de 6 victorii și nouă înfrângeri. A fost a doua partidă pe care frații Tsitsipas au jucat-o împreună în Cupa Davis, după cea cu Slovacia pe care au pierdut-o

Stefanos avea 15 meciuri în Cupa Davis pentru țara sa, dintre care 13 la simplu și două la dublu, ambele pierdute. Copil și Cornea a fost la al treilea meci împreună. Pentru români a fost a treia partidă împreună în această competiție, ei fiind învinși în partidele cu Slovacia și Taiwan. 

Victor Cornea bifase trei meciuri, toate la dublu, în timp ce Marius avea un bilanț al victoriilor și înfrângerilor de 25-18, la simplu 19-13, iar la simplu 6-5. 

Primul set decis la tie-break. Marius Copil a deschis partida de dublu cu un game solid la serviciu. Stefanos Tsitsipas a făcut și el la fel pentru Grecia. Victor Cornea n-a avut nici el probleme, doar pe serviciul lui Petros, românii au avut 30-0, dar grecii au revenit. După o altă serie de servicii, scorul a devenit 4-4. În acest ritm s-a ajuns la tie-break, unul pe care l-a câștigat România 7-4. 

Revenirea lui Stefanos și Petros Tsitsipas.  Partea a doua le-a aparținut grecilor, care au făcut repede break-ul pe serviciul lui Victor Cornea, după un game disputat în care au salvat două mingi de break. 

Stefanos și Petros s-au distanțat la 3-1 și nu au făcut pași greșiți până la final. Al zecelea jucător al lumii a fost cel care a adus egalitatea la seturi, el fiind ultimul care a servit în setul al doilea, care s-a încheiat cu 6-3 după 42 de minute de joc. 

Decisivul a avut parte de un scenariu asemănător cu setul al doilea, grecii reușind să se desprindă rapid pe serviciul lui Victor Cornea în game-ul al treilea. Apoi niciun alt jucător nu a mai clipit, scorul setului al treilea fiind 6-4. Cu victoria din partida de dublu, Grecia și-a asigurat victoria și rămâne în Grupa Mondială I, în timp ce România retrogradează în Grupa Mondială II.

COMPONENȚA CELOR DOUĂ ECHIPE

  • GRECIA
  • Stefanos Tsitsipas » 25 de ani, 10 ATP
  • Alexandros Skorilas » 23 de ani, 755 ATP
  • Ioannis Xilas » 22 de ani, 1.286 ATP
  • Aristotelis Thanos » 22 de ani, 1.433 ATP
  • Petros Tsitsipas » 23 de ani, 107 ATP la dublu
  • ROMÂNIA
  • Marius Copil » 33 de ani, 283 ATP la simplu
  • Nicholas David Ionel » 21 de ani, 265 ATP
  • Cezar Creţu » 22 de ani, 359 ATP
  • Luca Preda » 17 ani, 1.099 ATP
  • Victor Vlad Cornea » 30 de ani, 68 ATP la dublu

Citește și alte știri:

Fabulos: a repetat după 38 de ani performanța lui Duckadam! » A intuit și direcția penaltyurilor la fel ca Helmut
CUPA AFRICII
Fabulos: a repetat după 38 de ani performanța lui Duckadam! » A intuit și direcția penaltyurilor la fel ca Helmut
Rapid, reacție după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Unii dintre acei «bronzați» te aplaudau cândva”
RAPID - OȚELUL 2-1
Rapid, reacție după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Unii dintre acei «bronzați» te aplaudau cândva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Van_Basten
Van_Basten  •  04 Februarie 2024, 15:58

Cu prostul ala de Ionel care pierde la locul 1000 si nu stiu cat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează