SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Greu de urnit » Motivul pentru care Darren Cahill nu e dispus să colaboreze permanent cu Simona Halep

Articol de , - Publicat miercuri, 26 august 2015 00:00

Darren Cahill are şi un job de comentator tv la postul american ESPN, despre care spune că „este incredibil”. De asemenea, veniturile sale anuale se ridică la o sumă importantă

Cea mai bună performanţă a lui Cahill ca jucător a fost semifinala de la US Open atinsă în 1988. Cel mai bun loc al carierei – 22, în aprilie 1989. Ca antrenor însă, el a căpătat rapid o reputaţie solidă. În ultimii ani, în ciuda faptului că a primit oferte tentante, nu mai e dispus să se angajeze într-o colaborare full-time. Motivele: familia, dar şi colaborarea cu canalul ESPN. "Să revin la postura de antrenor cu normă întreagă e o decizie greu de luat. Dacă vreau să fac acest lucru, înseamnă să renunţ la postul de comentator, care este un job incredibil. Unul pe care multe persoane din lumea tenisului şi l-ar dori. Am avut un mare noroc să fiu la locul potrivit în momentul potrivit şi simt că pot rămîne ani buni făcînd acest lucru", i-a spus el ziaristului american Chris Oddo. "Pe de altă parte, oameni ca mine şi ca Brad Gilbert încă au în ei dorinţa de a antrena full-time".

Salariile antrenorilor sînt un subiect aproape tabu în lumea tenisului. Se vorbeşte de sume între 6.000 şi 13.000 de dolari pe săptămînă pentru cei mai buni. Gilbert a primit 2 milioane pe 2 ani de la federaţia britanică pentru a se ocupa de Andy Murray, dar Cahill susţine că e o excepţie. "A fost un deal cu care te întîlneşti o dată în viaţă. Antrenorii nu cîştigă atît de mulţi bani". Totuşi, pentru a-l angaja, dacă se întrunesc condiţiile de ambele părţi, Simona Halep ar trebui să poată plăti măcar 700.000 pe an. De asemenea, de obicei antrenorii primesc şi un procent din cîştigurile jucătorului, în funcţie de performanţe şi atingerea obiectivelor.

Salariile aproximative ale unor antrenori de top

  • Categoria 700.00-1 milion

Brad Gilbert, Larry Stefanki, Sven Groeneveld, Paul Annacone, Darren Cahill, Tomas Hogstedt, Patrick Mouratoglou

  • Categoria 500.000-700.000

Roger Rasheed, Jan DeWitt, Sam Sumyk, Nigel Sears, Peter Lundgren, Franco Davín, Carlos Rodríguez

  • Categoria 300.000-500.000

Wim Fissette, Petar Popovic, Zeliko Krajan, José Higueras

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
marioa
marioa  •  26 August 2015, 13:22
Postat de Adrian Mihalache pe 26 August 2015, 12:35

Foarte corect comentariul! Sa-l foloseasca cat se poatein 2015, apoi sa-l ia din nou pe WIM pentru 2016 dar impreuna cu un psiholog!

Se omite un mic amanunt. Acest Cahill i-a fost "impus" Simonei de catre cei de la Adidas pentru anumite turnee nu l-a ales ea. O parte din bani ii primeste de la Adidas caci ei realizasera adevarata problema a Simonei. E posibil ca pentru alte turnee sau colaborare si in afara celei impuse de sponsor sa plateasca ea diferenta ceruta de Cahill cu conditia ca acesta sa si aiba timp de asta.

353516264855849
Adrian Mihalache  •  26 August 2015, 12:35
Postat de catalynn pe 26 August 2015, 11:16

Daca Serena nu ar exista, si daca Simona nu ar veni din Romania ci dintr-o tara care "vinde" astfel încât sa faca bani din reclame si publicitate precum Federer sau Sharapova suma nu ar fi prohibitiva, insa din păcate Simona nu si-o poate permite la ora asta. Uite ca am aflat ceva nou, va sa zică englezii au dat de la buget 2 milioane pt a antrena un jucător?! Pai in cazul asta chiar nu am ce sa ii mai reproșez Simonei ca nu a mai venit la Nationala in Canada ... Daca am cotiza si noi cu un milion macar pt ca Darren sa le antreneze pe Simona si Irina as mai zice. Nu zic sa luam bani de la Catedrala Neamului Prost sau sa fure politicienii mai putin, ci din impozitul plătit de jucătoare unui stat care nu le ajuta cu absolut nimic!

Foarte corect comentariul! Sa-l foloseasca cat se poatein 2015, apoi sa-l ia din nou pe WIM pentru 2016 dar impreuna cu un psiholog!

blacksun_14
blacksun_14  •  26 August 2015, 12:14

sa vedem: Gilbert(Andre Agassi,Andy Roddick,Andy Murray,Kei Nishikori),stefanki(John McEnroe, Marcelo Ríos, Yevgeny Kafelnikov, Tim Henman, Fernando Gonzalez, Andy Roddick), Rasheed(Hewitt, Monfils, Dimitrov), Dewitt(Monfils, Simon), Annacone(Sampras, Federer),Lundgren( Marcelo Rios,Federer, Safin, Wawrinka), Davin( Del Potro)etc. Majoritatea lucreaza cu baieti si cu cei care platesc performanta.Halep nu o face

Vezi toate comentariile (8)
Comentează