SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PALERMO

Halep renunță la turneul de la Palermo?! Ce demersuri au făcut organizatorii pentru ca Simona să nu stea 14 zile în carantină

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +37   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 07:26 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 14:30

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) riscă să își amâne revenirea pe teren după pauza de cinci luni cauzată de pandemia de coronavirus și ar putea să nu participe la turneul de la Palermo.

Competiția din Italia, care se desfășoară în perioada 3-9 august, e prima din circuitul feminin, dar prezența Simonei Halep și a celorlalte compatrioate e pusă sub semnul întrebării.. Românca era principala favorită a turneului, dar măsurile luate de italieni pentru cetățenii din România ar împiedica-o să participe.

Italia a anunțat că, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus din țara noastră, românii care vin în Italia trebuie să stea 14 zile în carantină, iar asta îi dă planurile sportivelor noastre peste cap. Cu 9 zile rămase până la startul turneului, Halep și Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Ţig (care ar putea participa în calificări). Nu au cum să stea 14 zile în carantină!

Organizatorii cer o derogare

Organizatorii turneului din Sicilia nu vor ca principala favorită să nu participe și au trimis o cerere către oficialitățile italiene prin care cer o derogare pentru Simona Halep.

„Am trimis o scrisoare urgentă către ministrul Sănătății, solicitând o derogare de la cea mai recentă decizie pentru jucătorii care vor participa la a 31-a ediție a turneului de la Palermo. «Măsura ar afecta o jucătoare precum Simona Halep, locul 2 în lumea și campioana de la Wimbledon, care nu ar putea participa la turneul de la Palermo. Pentru venirea Simonei Halep am cerut o derogare de la Ministerul Sănătății», spune Oliviero Palma, directorul turneului”, se anunță în comunicatul italienilor.

Pentru acest turneu, organizatorii au luat măsuri stricte.  „În ceea ce le privește pe sportive, apoi antrenori, personal WTA și al turneului, se vor face teste serologice și PCR înainte de sosire, la sosire, apoi la fiecare patru zile. Vor primi acreditarea doar după ce vor avea confirmarea rezultatului negativ. Numărul arbitrilor de linie și al copiilor de mingi va fi redus, iar jucătoarele își vor lua singure prosoapele”, anunță italienii.

La turneu s-au mai înscris Johanna Konta, Petra Martic, Anett Kontaveit, Elise Mertens, Maria Sakkari, Donna Vekic, Jelena Ostapenko, Ekaterina Alexandrova, Kristina Mladenovic, Karolina Muchova, Veronika Kudermetova.

222.500 de dolarie totalul premiilor turneului din Sicilia, cu 27.500 mai puțin față de anul trecut

FOTO. Imagini spectaculoase cu Simona Halep

+33 FOTO

VIDEO. Andrei Pavel: „Sper să mai câștige turnee de Grand Slam”

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep participă la un nou turneu, imediat după competiția din Palermo! Unde va evolua sportiva româncă

Halep, Țiriac și Hagi, trăiri din pandemie: „Să avem grijă de noi, de familia noastră!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1764563320463131
Nicu Lupu  •  26 Iulie 2020, 15:26

Cam greu va mai fi tenis feminin de acum înainte , spre deloc , dacă Serena Williams sau altă americancă , engezoiacă , franceză sau germană , chinezoaică nu au nicio șansă de a câștiga un turneu mare . De acolo vin banii . Numai jucătoare de origine slavă sau română suntîn fruntea clasamentului , în rest puține excepții . Și nici jucătoarele de culoare nu par a avea mari șanse , deși sunt la modă acum....

267890
267890  •  26 Iulie 2020, 10:07

Nu e nicio paguba daca Halep nu merge la Palermo. Va fi un turneu mai frumos.

ray51
ray51  •  26 Iulie 2020, 09:30

Importante sunt confruntarile pe terenul de joc. Premiul e modest. E de-un caviar si-un pahar de sampanie mai buna. Iuruc stie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează