SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Her Majesty! Serena Williams a cîștigat al şaselea Wimbledon din carieră și este deținătoarea en-titre a tuturor trofeelor de Mare Șlem!

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 iulie 2015 17:16

Serena Williams, 33 de ani, a cîştigat această ediţie a turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza, scor 6-4, 6-4. Americanca este campioană en-titre și la US Open, Australian Open și Roland Garros

Serena Williams a avut un joc impunător, cu o sincopă în setul secund, și a cîștigat meciul în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, într-o partidă care a durat o oră şi 20 de minute.

Americana a fost la controlul partidei şi a avut doar două momente dificle. În setul I, Muguruza, aflată la prima finală de Grand Slam, a făcut break-ul, dar Williams a făcut rebreak la scorul de 3-4.

În al doilea set, Williams a condus cu 5-1, dar spanioloaica de 21 de a revenit şi a avut oportunitatea de a egala la 5. Un ultim break a făcut-o pe Serena din nou campioană pe iarba din Londra.

Acesta este al şaselea trofeu la Wimbledon şi al 21-lea turneu de Grand Slam cîştigat în carieră. Ultimul cîştigat pe iarba londoneză a fost în 2002, cînd a trecut de Agnieszka Radwanska.

"Nu îmi vine să cred că am reuşit din nou Grand Slam. Este ceva incredibil. Acum cîţiva ani nu imi imaginam că pot juca aşa bine şi că voi cîştiga din nou aici. Garbine a jucat foarte bine. Sigur va cîştigat acest trofeu cît de curînd" Serena Williams

A reuşit Grand Slam-ul

Serena Williams este cîştigătoarea ultimelor patru turnee de Grand Slam.  Seria incredibilă a americancei a început în august 2014, cînd a cucerit US Open. Anul acesta, Williams s-a impus la toate cele 3 turnee majore, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

Dacă se va impune la turneul american, Serena Williams va reuşi Grand Slam-ul într-un an, performanţă reuşită de Steffi Graf în 1988.

Maritina Navratilova a reuşit şi ea să facă Grand Slam-ul, cînd în 1984 a cucerit Roland Garros, Wimbledon şi US Open, iar în 1985 a cîştigat Australian Open.

Williams a mai reuşit să cîştige consecutiv toate cele patru turnee de Grand Slam în 2002, cînd a cîştigat Roland Garros, Wimbledon şi US Open, iar la începutul lui 2003 s-a impus la Australian Open.

 Se apropie de Steffi Graf

După acest trofeu, Serena Williams a ajuns la 21 de trofee de Grand Slam. Americanca de 33 de ani s-a apropiat la un trofeu de Steffi Graf, deţinătoarea recordului în era Open, cu 22 de turnee de Grand Slam.

Serena o poate egala pe Graf în acest an, dacă se va impune la US Open, turneu care va începe la finalul lunii august.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
minu_nat
minu_nat  •  12 Iulie 2015, 10:13

Dacă Serena n-ar fi fost americancă şi ar fi fost de altă naţionalitate mai mult ca sigur ar fost supusă la foarte multe controale antidoping,la cît de mult a cîştigat...Tenisul este probabil cel mai ”libertin” sport în ceea ce privesc controalele anti doping! Nu se doreşte acest lucru este evident! Cum să poţi avea ca femeie o asemenea masă musculară proeminentă în cazul Serenei,cînd nici la cei mai mulţi bărbaţi nu se poate dezvolta în halul ăla.

ortega
ortega  •  12 Iulie 2015, 08:05

Îl vrei la Steaua ?

bvd_magheru
bvd_magheru  •  12 Iulie 2015, 07:18
Postat de rampage_roar pe 11 Iulie 2015, 23:33

Serena si la 39 de ani o sa o bata pe Halep si o sa o invete tenis

Si cine o sa o bata pe Serena la 39 de ani bai ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează