SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Elevul lui Patrick Mouratoglou a „sărit” la un nume mare din circuit: „Nu mai ai nimic de spus acum?”

Momentul cu Warinka și Holger Rune / Captură Twitter
Momentul cu Warinka și Holger Rune / Captură Twitter

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 11:19 / Actualizat marti, 14 martie 2023 11:51

Holger Rune (19 ani, #8 ATP), jucătorul antrenat de Patrick Mouratoglou, a pierdut un meci de mare intensitate în fața „veteranului” Stan Wawrinka (37 de ani, #100 ATP), în turul III al Mastersului de la Indian Wells. 

Elvețianul s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 6-7 (5), 7-5, după două ore și 40 de minute de tenis spectacol. La final, a avut loc episodul doi din serialul „Holger-Stan, o rivalitate cu năbădăi”. 

După doi ani în care a stat mai mult în afara circuitului din cauza accidentărilor, Stan Wawrinka, de trei ori câștigător în turneele de Mare Șlem, tinde să redevină jucătorul redutabil din urmă cu câteva sezoane. A demonstrat-o cu vârf și îndesat în fața danezului Holger Rune, în fața căruia a reușit un meci de excepție, care a adus aminte de vremurile bune ale lui „Stan the Man”

Stan Wawrinka „dă timpul înapoi” și îl învinge pe Holger Rune la Indian Wells 

Wawrinka i-a predat o lecție de tenis mai tânărului său adversar în primul set, adjudecat într-o manieră autoritară, 6-2, după câteva pasaje de joc în care jucătorul antrenat de Mouratoglou a fost complet neputincios. Condus și în setul secund, nordicul s-a „agățat” in-extremis de partidă și a trimis meciul în decisiv, deși era condus în tie-break-ul manșei secunde cu 0-4. 

Elvețianul, care mai pierduse un meci dramatic în fața lui Rune toamna trecută, la Paris-Bercy, n-a mai scăpat victoria și de data aceasta. Și-a ținut nervii tari în decisiv, unul extrem de intens, pe care l-a câștigat cu 7-5. 

Rune și Wawrinka, schimb de replici la fileu, după terminarea meciului

După ultimul punct al meciului, rebelul din Danemarca a simțit nevoia să-l tachineze pe Wawrinka la fileu: „Nu mai ai nimic de spus acum?”. Stan n-a intrat în jocul adversarului său: „Ce ai vrea să spun?”. 

La finalul lui octombrie, când Rune l-a învins pe Wawrinka la Paris-Bercy, elvețianul îl taxase pe danez pentru unele ieșiri necugetate avute în timpul meciului. „Sfatul meu pentru tine este să nu te mai comporți ca un bebeluș pe teren”, i-a transmis atunci Stan, fost câștigător la Roland Garros, Australian Open și US Open. Rune câștigase dramatic partida respectivă, salvând inclusiv mingi de meci ale lui Wawrinka. 

Citește și alte știri din tenis: 

Dezvăluiri incredibile ale jucătoarei din Ucraina: „Am avut un atac de panică după discuția cu șeful WTA. Am fost complet șocată”

Sorana Cîrstea și-a spulberat adversara și e în optimi la Indian Wells » Cine e următoarea oponentă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Freyya
Freyya  •  15 Martie 2023, 18:20
Postat de roddymcneil pe 15 Martie 2023, 13:05

Sincer, nu l-am văzut. Cine a fost, ce a cîstigat?

un magician https://youtu.be/7N2hrpNI9hc

roddymcneil
roddymcneil  •  15 Martie 2023, 13:05

Sincer, nu l-am văzut. Cine a fost, ce a cîstigat?

Freyya
Freyya  •  14 Martie 2023, 23:01
Postat de roddymcneil pe 14 Martie 2023, 13:31

La Federer, Djokovic, Nadal,… am văzut multe lovituri deosebite, dar personal, cea mai frumoasă lovitură, poate chiar din tot circuitul, o are Wawrinka, reverul cu mîna dreaptă. O lovitură extrem de curată, perfectă!

l-ai vazut pe Cuevas vreodata?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează