SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

O jucătoare din Ucraina acuză: „Am avut un atac de panică după discuția cu șeful WTA. Am fost complet șocată”

Ucraineanca Lesia Tsurenko / Sursă foto: Imago Images
Ucraineanca Lesia Tsurenko / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 10:51 / Actualizat marti, 14 martie 2023 12:45

Lesia Tsurenko (33 de ani, 95 WTA) a publicat o serie de dezvăluiri de impact despre o discuție purtată cu Steve Simon, CEO-ul WTA, pe care-l acuză că e direct responsabil pentru un atac de panică suferit de ea înaintea meciului cu bielorusa Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA), din turul III de la Indian Wells.

Lesia Tsurenko ar fi trebuit s-o înfrunte pe Aryna Sabalenka, proaspăt câștigătoare la Australian Open, dar s-a retras înainte de startul meciului, motivul invocat fiind un atac de panică.

Jucătoarea din Ucraina spune că s-a simțit lezată în urma unor afirmații făcute de șeful WTA, Steve Simon, pe marginea participării rușilor și bielorușilor la Jocurile Olimpice, dar și a invaziei pe scară largă declanșate de Rusia în țara vecină.

„Organizatorii Wimbledon au cedat presiunii” » Ce se întâmplă cu sportivii din Rusia și Belarus
WIMBLEDON
„Organizatorii Wimbledon au cedat presiunii” » Ce se întâmplă cu sportivii din Rusia și Belarus

Lesia Tsurenko: „Am fost absolut șocată de ceea ce am auzit de la Steve Simon”

„Pur şi simplu, am cedat mental. În urmă cu câteva zile, am avut o conversație cu CEO-ul WTA, Steve Simon, și am fost absolut șocată de ceea ce am auzit.

Mi-a spus că el însuși nu susține războiul, dar dacă jucătorii din Rusia și Belarus îl susțin, atunci aceasta este doar părerea lor, este OK, iar opinia altor persoane nu ar trebui să mă deranjeze. În același timp, a menționat că, dacă i s-ar fi întâmplat acest lucru și ar fi fost în locul meu, s-ar fi simțit groaznic”,  a declarat Lesia Tsurenko, fost #23 WTA. 

Lesia Tsurenko: „Când a fost timpul să intru pe teren, am avut un atac de panică”

Tsurenko și bielorusa Aryna Sabalenka urmau să se dueleze în turul III al turneului californian, însă ucraineanca nu s-a prezentat la meci. Ea a oferit apoi detalii despre cum s-a hotărât să ia decizia respectivă, adăugând și alte detalii despre discursul pe care l-ar fi rostit Steve Simon.

Și-a exprimat încrederea că rușii și bielorușii se vor întoarce la Jocurile Olimpice și a spus că se va întâmpla exact cum se întâmplă acum în tenis. De asemenea, a mai spus că fair-play-ul și principiile olimpice nu au fost încălcate, ci dimpotrivă. 

Când l-am întrebat dacă a înțeles ce îmi spunea în timpul fazei active a agresiunii militare a Rusiei în țara mea, a spus că da și că aceasta a fost opinia sa. Am fost complet șocată de această conversație, iar în ultimul meci a fost incredibil de dificil să joc. Când a fost timpul să intru pe teren, am avut un atac de panică și pur și simplu nu am putut să ies pe teren. Am cedat din punct de vedere mental”, a spus Tsurenko, potrivit Marca

Am cerut să organizăm o teleconferință cu consiliul de administrație al WTA pentru a ridica întrebarea cum poate o persoană precum Steve Simon să fie un lider în WTA și ce ar trebui să facem în această privință. 

Cum putem înțelege în continuare că organizația noastră ne protejează cumva drepturile? Pur și simplu, nu înțeleg cum s-a întâmplat în această lume ca astfel de lucruri să trebuiască să fie explicate. Este foarte surprinzător și foarte dureros.

- Lesia Tsurenko

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea și-a spulberat adversara și e în optimi la Indian Wells » Cine e următoarea oponentă

Emma Răducanu s-a calificat în „optimile” de finală de la Indian Wells » Va înfrunta numărul 1 mondial

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
arnautull
arnautull  •  18 Martie 2023, 00:01
Postat de alx_sorin pe 14 Martie 2023, 15:07

Dupa ce iti este macelarita familia ta sa te intorci aici si sa spui in comentarii ca esti de acord cu opinia celor care iau apararea criminalului care ti-a omorat familia.

realizezi ca nu ai nimic de spus, bangui niste lozinci auzite pe ici pe colea, irelevant si fara legatura cu sportul

imgb
imgb  •  16 Martie 2023, 02:42

Alta pomanagioaica Tsurenko asta !

Trandafir
Trandafir  •  15 Martie 2023, 16:47

Tupeul ucrainienilor nu are limita !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează