SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROTTERDAM

Horia Tecău, învins în finala de la Rotterdam » Înfrângere în două seturi contra croaților Mektic și Pavic

Horia Tecău, în finală la Rotterdam / Sursă foto: Henk Koster | @abnamrowtt
Horia Tecău, în finală la Rotterdam / Sursă foto: Henk Koster | @abnamrowtt

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 martie 2021 15:25 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 15:27

Horia Tecău (36 de ani, #24 ATP la dublu) și germanul Kevin Krawietz (29 de ani, #20 ATP la dublu) au pierdut finala turneului ATP 500 de la Rotterdam. Cei doi au pierdut în fața croaților Nikola Mektic (32 de ani, #5 ATP la dublu) și Ante Pavic (27 de ani, #3 ATP la dublu), scor 6-7 (7), 2-6, după o oră și 19 minute de joc. 

Tecău și noul său partener au avut șanse bune de a câștiga primul set. Au condus cu 4-2 și break, dar croații au revenit și au trimis manșa în tie-break. Acolo, perechea româno-germană a avut o minge de set, salvată însă de Mektic și Pavic. Cuplul croat a dominat ostilitățile în setul secund, pe care l-au câștigat mult mai autoritar, 6-2, după doar 29 de minute.

Tecău/Krawietz - Mektic/Pavic 6-7 (7), 2-6

Tecău și Kravietz au avut o misiune complicată,  întâlnindu-i în finală pe Nikola Mektic și Mate Pavic, doi dintre jucătorii în formă la dublu. Croații au ajuns la trei titluri cucerite în 2021, după cele obținute la Antalya Open și Murray River Open. Aceștia au un bilanț de 16 victorii și o singură înfrângere

Tecău, prima finală după despărțirea de Jean-Julien Rojer

Pentru român, a fost prima finală pe care a dispuat-o de când a anunțat separarea de Jean-Julien Rojer, cel care i-a fost partner din sezonul 2014.

Coincidență: în primul tur la Rotterdam, Horia l-a înfruntat chiar pe Juls, alături de noul coechipier al acestuia, Marcelo Melo, cel cu care Tecău a jucat la Australian Open! Acea partidă s-a închis cu o îmbrățișare la fileu, semn al faptului că prietenia dintre român și olandez nu s-a alterat.

37 de titlurila dublu are Horia Tecău în palmares, între care două de Grand Slam, Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de alte 21 de finale disputate

VIDEO Horia Tecău, despre cum s-a schimbat tenisul în pandemie: „Ne țineau închiși în camere! Voiau să fim distanțați și pe teren, era absurd”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

Legendarul Rivaldo a vorbit despre Simona Halep: „E ceva ce lipsește în cariera ei”

Moment istoric în ATP! Se întâmplă pentru prima oară după 16 an

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  07 Martie 2021, 18:59

A luat si el ceva malai? Ca sunt cam mici premiile la dublu.

valeri__gazzaev
valeri__gazzaev  •  07 Martie 2021, 16:55

Nu-i nimic. Oricum a evoluat remarcabil in turneul asta. O finala pierduta e dezamagitoare, dar turneul in ansamblu a fost reusit

Vezi toate comentariile (2)
Comentează