SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

„Ar fi cel mai bun scenariu” » Horia Tecău, despre posibila revenire a Simonei Halep

Horia Tecău a vorbit despre revenirea Simonei Halep +37   FOTO
Horia Tecău a vorbit despre revenirea Simonei Halep

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 17:15 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 18:15

Horia Tecău, un apropiat de-ai Simonei Halep, a vorbit despre viitorul fostei campioane de la Roland Garros și Wimbledon. El înaintează un scenariu optimist în cazul acesteia: varianta ca suspendarea să-i fie redusă la TAS, iar Simo să poată reveni pe teren peste un an.

La jumătatea lunii trecute, Simona Halep a atacat suspendarea de patru ani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar în perioada următoare ar trebui să afle data la care va fi audiată. 

La 32 de ani, împliniți în septembrie, și fără joc oficial de mai bine de un an, ea se antrenează în Dubai perioada aceasta, încearcă să se mențină formă pentru o ipotetică revenire în circuit. Tecău își dorește ca Simona să aibă posibilitatea de a-și lua la revedere de la tenis așa cum se cuvine.

Swiatek e campioana campioanelor! Parcurs nemaivăzut în ultimii 20 de ani și revenire pe primul loc în lume
TURNEUL CAMPIOANELOR
Swiatek e campioana campioanelor! Parcurs nemaivăzut în ultimii 20 de ani și revenire pe primul loc în lume

Horia Tecău, despre revenirea Simonei Halep: „Se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an”

„Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an

Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca. Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei”, a spus Horia Tecău, potrivit sport.ro.

+33 FOTO

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS

Americanii de la publicația The Athletic anunțau pe 24 octombrie că Simona Halep a făcut, oficial, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv față de decizia primită pe 12 septembrie din partea tribunalului independent Sports Resolutions, care a suspendat-o 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping.

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”.

Așadar, este posibil ca Simona Halep să afle data audierii până la finalul lunii noiembrie.

„Poate fi redusă suspendarea Simonei Halep?”

Americanii încheie articolul cu întrebarea „Poate să fie redusă suspendarea Simonei?”.

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților.

Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, scriu aceștia.

Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Echipa Simonei Halep a explicat testul pozitiv la roxadustat susținând că un supliment alimentar utilizat de aceasta înainte de US Open 2022, o pudră de colagen, Keto MCT, a fost contaminată. Gazeta Sporturilor a mers în Canada pentru a investiga cazul - AICI, concluziile.

VIDEO Ion Țiriac, despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Îi urez tot binele din lume Simonei”

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Swiatek e campioana campioanelor! Parcurs nemaivăzut în ultimii 20 de ani și revenire pe primul loc în lume

VIDEO Novak Djokovic, săgeată spre Rafael Nadal: „Vreau să bat toate recordurile! Recunosc asta, nu ca alții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  08 Noiembrie 2023, 11:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează