SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS 1000 PARIS

VIDEO Novak Djokovic, săgeată spre Rafael Nadal: „Vreau să bat toate recordurile! Recunosc asta, nu ca alții”

Rafael Nadal și Novak Djokovic Foto Imago
Rafael Nadal și Novak Djokovic Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 14:00 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 14:26

Liderul mondial, Novak Djokovic, a cucerit la Paris al 40-lea titlu Masters 1000 al carierei, record absolut. De asemenea, a obținut al 7-lea trofeu în concursul respectiv, altă performanță unică. Apoi, fără să-l numească, a formulat o aluzie la adresa marelui rival Rafael Nadal

A fost încă o săptămână fructuoasă pentru Djokovic, care a triumfat la Paris, după o finală dominată în fața lui Grigor Dimitrov, 6-4, 6-3. A bifat astfel alte recorduri ale unei cariere care tinde numai spre vârfuri impresionante de performanță.

Iga Swiatek e în finala Turneului Campioanelor! Nu a avut emoții cu Aryna Sabalenka + Poate reveni pe locul 1 WTA
TURNEUL CAMPIOANELOR
Iga Swiatek e în finala Turneului Campioanelor! Nu a avut emoții cu Aryna Sabalenka + Poate reveni pe locul 1 WTA

Sârbul a vorbit apoi despre aceste reușite, făcând și o trimitere subtilă spre Rafael Nadal, unul dintre marii săi rivali.

„Caut să bat toate recordurile posibile, toate care pot fi doborâte. Nu am avut niciodată vreo problemă să spun acest lucru. 

Și de aceea oamenii nu mă plac. Nu am pretins, ca alte persoane... să spun că nu este ținta mea, apoi să mă comport diferit... Întotdeauna am încercat să fiu consecvent cu ceea ce cred”, a mărturisit Djokovic, potrivit The Tennis Letter.

VIDEO Novak Djokovic a câștigat turneul Masters de la Paris

„În ce privește numărul de titluri ATP, orice este posibil. De ce nu aș încerca să bat și acel record? Acum am 12 trofee mai puțin decât Connors, dar în același timp mai am în față câțiva ani de tenis productiv. 

Încerc să fiu un elev bun și să țin pasul cu numerele, dar în același timp, știți, aș vrea să-mi pot îndrepta atenția pur și simplu spre următoarea provocare. Cât timp voi juca, aceasta va fi mentalitatea care o voi hrăni.

– Novak Djokovic

Încerc să mă bucur de aceste momente, care acum înseamnă și cântăresc dublu. Dacă iei în considerare acest stagiu a vieții și carierei mele, să câștig un turneu atât de mare... 

Poate părea o rutină pentru unii, dar fiecare triumf la nivel de Masters sau Grand Slam înseamnă imens pentru mine”.

Rafael Nadal: „Ar fi fost frustrare mare dacă nu ar fi ajuns acolo”

Aceste declarații au fost interpretate aproape unanim drept o săgeată ascuțită trimisă înspre Rafael Nadal, cel care intenționează să revină în turnee în 2024 pentru ceea ce probabil va fi ultimul sezon al carierei.

Acesta a vorbit în septembrie într-un interviu pentru Movistar+ despre ceea ce el apreciază drept o obsesie a lui Djokovic, aceea de a avea cele mai multe titluri de Mare Șlem.

„Pentru el ar fi fost o frustrare mai mare dacă nu ar fi ajuns acolo”, a declarat spaniolul. ”Poate de aceea a și reușit, pentru că și-a împins ambiția până la maximum”, a explicat el.

„Și eu am avut obiective, dar cu o ambiție sănătoasă care mi-a permis să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Să nu fiu frustrat, să nu mă enervez pe teren mai mult decât e necesar atunci când lucrurile nu mergeau bine”, a punctat Nadal.

La scurt timp, într-un interviu pentru Sportal Serbia, Novak a subliniat: „Nu sunt de acord cu ce a spus Nadal despre mine. Nu voi vorbi însă rău despre el sau despre Federer. Respectul pe care îl am pentru ei este superior oricăror opinii negative pe care le-aș putea avea”.

O declarație de intenție pe care a încălcat-o puțin însă cu aluzia de la Paris.

97 de titluri ATPare acum Novak Djokovic, în fruntea acestui clasament aflându-se Jimmy Connors, cu 109

Citește și: 

Verstappen câștigă Marele Premiu al Braziliei și scrie istorie! Foto finiș între Alonso și Perez pentru ultimul loc de podium

Lewis Hamilton a răbufnit: „Încă două curse și scap!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
oase92
oase92  •  06 Noiembrie 2023, 17:45
Postat de Bibiloi pe 06 Noiembrie 2023, 14:52

Un *** balcanic ingamfat! Daca avea accidentarile lui Rafa, n-ar fi *** asa. De ce credeti ca nu poate fi prieten cu gentlemanul Federer?

Balcanicul ”îngâmfat” le stă ”în gât” occidentalilor (cum le stă și Halep) care nu pot admite ca cineva din est să fie peste ei și le pun tot felul de ”piedici” mizerabile, de-a dreptul, doar-doar le-or mai scădea din merite. Nu întâmplător, asociația înființată de Djokovici este o puternică susținătoare a nevinovăției Simonei. În ceea ce privește accidentările lui Nadal, nu cred ca Djokovici să fi avut vreo ”implicare” (vrăji, incantații, blesteme) care l-au împiedicat pe acesta să fie nr.1. Federer este, de departe, cel mai elegant și mai talentat jucător și rămâne în memoria noastră prin comportamentul său ireproșabil în teren. Dar, Djokovici este deocamdată, cel mai galonat. Bravo, sârbule!

nautilus
nautilus  •  06 Noiembrie 2023, 16:15

Super Nole!!! Mare campion, mare caracter, mare războinic!!! Nu se face ghiocel precum alții....si nu ma refer la postacul "bibicoi"! El este un fîcîsî.bist nefericit și frustrat!!!

armand
armand  •  06 Noiembrie 2023, 15:11

Nole este un vertebrat intr-o lume preponderent *** cu mintea ferfenita de lipsa de cultura elementara si asaltul multimediei neoliberale. Cu toate micile metehne balcanice tipul e specie rara in zilele noastre cele triste.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează