SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

Horia Tecău/Max Mirnîi, al treilea turneu cîştigat! Cei doi s-au impus la Beijing şi speră să ajungă la Londra

Max Mirnîi și Horia Tecău cu trofeul de la Beijing, foto: reuters
Max Mirnîi și Horia Tecău cu trofeul de la Beijing, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2013 11:52

Perechea Horia Tecău / Max Mirnîi a cîştigat turneul de la Beijing, după ce a dispus de cuplul Fabio Fognini / Andreas Seppi, în două seturi, 6-4, 6-2.

Românul şi bielorusul nu mai fuseseră într-un ultim act din iunie, de la 's-Hertogenbosch, cînd au şi cucerit titlul.

Tecău şi Mirnîi au fost recompensaţi cu 500 de puncte ATP şi au împărţit premiul de $164,580. Este a treia victorie înregistrată de cei doi, după cea de la Bucureşti şi ‘s-Hertogenbosch. Este cel de-al 16-lea titlu din cariera lui Horia Tecău, cel care a pierdut o finală la Beijing, acum doi ani, cînd era partener cu Robert Lindstedt. Max Mirnîi este la al 48-lea trofeu de dublu din carieră.

Cu punctele acumulate la Beijing, Tecău/Mirnîi avansează pînă pe poziţia a 9-a mondială, dar mai au nevoie de puncte pentru a se califica la Turneul Campionilor, de la Londra.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (13)
dexter71
dexter71  •  07 Octombrie 2013, 01:36
Postat de uefa pe 06 Octombrie 2013, 21:03

si Horia a jucat rau in unele meciuri in acest sezon, dar per total Max ramane un MOSH! asta e adevarul.. Tecau ar trebui sa joace cu un Kubot de exemplu si sa-l convinga sa joace numai dublu! sau cineva de genul. felicitari, Horia! tot ti-ai trecut in palmares 3 trofee si anul acesta, dintre care acest ultim turneu de la Beijing a fost din seria Masters...

Nu a fost Masters, a fost ATP 500. Și sunt de mâine pe 9 în clasamentul perechilor. Timpa să mai urce un loc este, depinde ce fac la mastersul ce incepe mâine.

uefa
uefa  •  06 Octombrie 2013, 21:28

au mai avut si 2 finale pe ciment la inceput de an in Australia si Statele Unite. astia si intr-un an mai slab joaca mai multe finale decat Hanescu in toata cariera lui de jucator! :))

uefa
uefa  •  06 Octombrie 2013, 21:13
Postat de vladutz13 pe 06 Octombrie 2013, 12:31

Si daca se califica la turneul campionilor, ce??? Nu au valoarea sa faca ceva acolo. Sunt socat ca erau atat de sus in clasament cand au avut un sezon asa de slab.

si eu sunt socat, dar pentru Londra se ia doar clasamentul pe 2013! asta inseamna 3 turnee castigate. si clasamentul e pe perechi, nu individual dublu. Mirnyi/Tecau e pe 11. parerea mea e ca tot va fi greu. sa intre in primele 8. sau imposibil? pentru ca in clasamentul tuturor anilor, Horia a cazut pe 30. era pe 8 prin februarie sau martie iar in 2012 pe 5. ar fi cazul sa-si caute un partener de viitor! in ianuarie va implini 29 de ani. Kubot are 31 si de la varasta aia nu prea mai joci simplu. ar fi acceptabil. e si foarte important ca partenerul sa nu joaca simplu. ar mai fi cativa: Bruno Soares sau Marcel Granollers. cu spaniolul ar fi si mai bine dar nu cred ca vrea si joaca si simplu.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează