SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Iga Swiatek e campioana de la Roland Garros 2022! Poloneza a egalat recordul istoric al lui Venus Williams și a sărbătorit cu un star al fotbalului mondial

Cori Gauff și Iga Swiatek // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
Cori Gauff și Iga Swiatek // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 17:22 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 09:12

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) este campioana de la Roland Garros 2022! Sportiva din Polonia a învins-o în ultimul act pe Cori Gauff (18 ani, 23 WTA), scor 6-1, 6-3.

Cori Gauff se declara încrezătoare înaintea primei finale de Grand Slam din carieră. Spunea că tracul nu o va încurca și că va trata meciul ca pe oricare altul. A fost imposibil, pentru că în fața a avut-o pe cea mai dominantă jucătoare a ultimilor ani. 

Iga Swiatek, campioana de la Roland Garros 2022

Iga Swiatek nu a avut nevoie de încălzire și s-a desprins cât ai clipi la 4-0, pe fondul unui joc fără greșeli, ajutată și de un procentaj foarte bun al primului serviciu, 79%. Iga a ajuns la fiecare lovitură a adversarei și a distrus încrederea tinerei de 18 ani. Actul inaugural s-a încheiat după doar 33 de minute. 

+13 FOTO

Gauff a revenit mult mai încrezătoare, a atacat dezlănțuit și a trecut în avantaj în setul secund, 2-0. A urmat o nouă serie dezarmantă a lui Swiatek, 5 game-uri consecutive, iar al doilea trofeu de Grand Slam din carieră era deja acontat. Precedentul fusese cucerit tot la Paris, în 2020. 

2.290.354 $este premiul destinat campioanei de la Roland Garros. Finalista va primi 1.145.117 $

Iga Swiatek luptă cu recordurile

Iga luptă în aceste momente doar cu recordurile. A ajuns la 35 de victorii consecutive în circuit, egalând performanța lui Venus Williams din 2000, cea mai lungă serie din acest secol. 

Turneul de la Roland Garros este al 6-lea consecutiv cucerit de poloneză, după: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

Lacrimi pe podiumul de la Paris

Iga a sărbătorit triumful cu celălalt mare star al sportului polonez, fotbalistul Robert Lewandowski. 

A urmat un discurs cu lacrimi în ochi, în care nu a omis să își felicite adversara: „Vreau să o felicit pe Cori. Când aveam vârsta ta am intrat prima dată în circuit. Habar nu aveam ce fac. Vreau să le mulțumesc și celor din echipa mea. Am muncit mult să ajungem aici. 

Vreau să transmit și câteva cuvinte legate de situație din Ucraina. Sper ca toată lumea să fie puternică și să reziste acolo. Nu sunt cea mai bună la ținut discursuri, dar speram ca la următorul titlu cucerit să nu mai fie nevoie să amintesc despre asta și lucrurile să se fi liniștit”.

Iga Swiatek e campioana de la Roland Garros 2022! Poloneza a egalat recordul istoric al lui Venus Williams și a sărbătorit cu un star al fotbalului mondial

Nici Gauff nu și-a putut reține emoțiile. A plâns serisos imediat după finalul partidei, apoi a continuat și în timpul discursului. 

Mai multe știri din tenis: 

Casper Ruud scrie istorie la Roland Garros! Va juca finala împotriva lui Rafael Nadal

Zverev face un anunț îngrijorător după accidentarea din semifinala cu Nadal: „E foarte serioasă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
DaniElla
DaniElla  •  06 Iunie 2022, 23:46

O alta finala de vis... dar de vis urat! Coco se poate consola cu gandul ca, in curand, se va organiza in USA un turneu de foarte mare Slam la ei acasa, pe plantatie. Dar poloneza nu m-a convins, in ciuda rezultatelor din ultima vreme. O poate compara cineva cu Radwanska, compatrioata ei? Ultima avea un bagaj tehnic superior, dar n-au ajutat-o fizicul si forta... si n-a fost niciodata lider mondial, desi ar fi meritat! De cand au pasit pe scena tenisului cele doua surori, tenisul feminin a devenit mai urat si mai greu de privit. Tenisul "romantic" a disparut. Rezultatul este ceea ce vedem azi.

MarinaA.
MarinaA.  •  05 Iunie 2022, 00:26

Recordul de 35 de victorii consecutive aparține lui Venus Williams nu Serenei.

MaxiP
MaxiP  •  04 Iunie 2022, 18:42

Ultimele 3 meciuri din cadrul turneului de fete demonstrează totuși haosul din circuit. Meciuri de câte o ora, total dezechilibrate, fiind faze finale ale competiției. Cu tot respectul pentru Gauff, dar momentan nu arata deloc a finalista de mare șlam. A ajuns total conjunctural acolo, nu a bătut niciun nume mare, poate pe Stephens, dar și pe ea, în ce forma?! E deja a doua finalista a anului care nu pare nici de nivel de sferturi de finala, însă efectiv nu mai exista o logica în circuitul feminin.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează