SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Iga Swiatek despre momentul care a propulsat-o psihic: „După ce am învins-o pe Simona Halep am simțit că aceasta e deja cea mai bună performanță din cariera mea”

Iga Swiatek +7   FOTO
Iga Swiatek

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 20:12 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 20:20

Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA) a trecut în ultimul act la Roland Garros de Sofia Kenin (21 de ani, 6 WTA), scor 6-4, 6-1. Swiatek e prima jucătoare poloneză care se impune la turneul francez.

„După ce am învins-o pe Simona Halep am simțit că aceasta e deja cea mai bună performanță din cariera mea. Ulterior am simțit mult mai puțină presiune, am fost mai consistentă mental. Am vrut să joc la fel de agresiv. 

E o nebunie! Sunt foarte fericită, familia mea a fost aici, e copleșitor pentru mine. Acum doi ani am câștigat un Junior Grand Slam și acum un Grand Slam... Mi se pare că a trecut atât de puțin... M-am uitat an de an la Rafael Nadal ridicând trofeul și acum sunt în același loc ca el”, a spus Swiatek după finală.

„Rolurile s-au schimbat puțin în meciul cu Halep. De data asta, Halep a fost mult mai stresată pe teren decât Iga. Multe din «armele» sale nu au funcționat. A fost surprinsă de jocul agresiv și ofensiv al fiicei mele. A căutat apoi alte soluții și nu le-a găsit. Am văzut și alte meciuri ale lui Halep, în care nu a putut fi la nivelul său și acest lucru a afectat-o. 

Mi-am spus că dacă Iga va juca bine, atunci românca va fi afectată emoțional. Victoria cu Halep a ajutat-o mult pe Iga din punct de vedere mental. De aici a venit încrederea care a consolidat și următoarele două meciuri”
Tomasz Swiatek

+3 FOTO

ROLAND GARROS 2020. VIDEO+FOTO Iga Swiatek e campioana de toamnă la Paris! A fost colosală și în finala cu Sofia Kenin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  17 Octombrie 2020, 10:17

Sa speram ca va continua ascensiunea. Sa nu pateasca ca si altele care au infrant-o pe Simona si apoi au ajuns doar o amintire...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează