SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2022

Iga Swiatek, revoltată: „De ce US Open are mingi pentru femei și mingi pentru bărbați?”

Liderul mondial Iga Swiatek, 21 de ani,  foto: Imago
Liderul mondial Iga Swiatek, 21 de ani, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2022 12:50 / Actualizat sambata, 20 august 2022 13:05

Liderul mondial Iga Swiatek, 21 de ani, nu a trecut mai mult de două tururi la Toronto, respectiv Cincinnati și crede că unul dintre motive este faptul că în circuitul american, la turneele premergătoare US Open și la Grand Slam, se folosesc mingi diferite pentru circuitul feminin. 

  • US Open 2022 este programat în perioada 29 august - 11 septembrie.

Dintre turneele de Grand Slam, doar US Open folosește seturi de mingi diferite pentru tabloul masculin și cel feminin.

Cele două lucruri pe care nu le-ar ierta niciodată soția lui Gabi Enache: „De violență nici nu poate fi vorba, că știu să mă apăr”
FCU CRAIOVA
Cele două lucruri pe care nu le-ar ierta niciodată soția lui Gabi Enache: „De violență nici nu poate fi vorba, că știu să mă apăr”

Iga Swiatek face o propunere: „Să trecem la mingile cu care joacă băieții la US Open”

„Cred că sunt oribile, sunt din ce în ce mai ușoare. Nici nu poți servi peste 170 de km/h pentru că mingile vor zbura complet aiurea”, a explicat Iga Swiatek. 

„Nu cred că ar fi o problemă să trecem la mingile pentru băieți pentru că este aceeași companie, Wilson, dar, da, poate ar trebui să punem puțin mai multă presiune. Am încetat să mai forțez și să încerc să conving WTA, pentru că a început războiul din Ucraina și m-am reorientat pe alte subiecte. Dar sincer, la orice turneu pe care îl joc cu aceste mingi, nu m-am simțit bine”, a explicat poloneza. 

„Probabil că acum 15 ani femeile se accidentau la brațe pentru că mingile erau mai grele, așa că au schimbat mingile pentru jucătoare. Dar acum suntem atât de bine pregătite fizic încât nu cred că s-ar mai întâmpla un asemenea scenariu. În plus, nu putem avea acces la aceste mingi dedicate în Europa. 

Când le cumpărăm din magazin, sunt total diferite de mingile de turneu, așa că atunci când mă antrenez în Polonia pentru US Open folosesc mingile care sunt folosite pe tabloul masculin”, a explicat Iga Swiatek, conform SI.

Citește și alte știri despre tenis: 

Tweet-urile despre Serena Williams prin care Andreea Prisăcariu a ajuns virală în SUA: „Sunt dezgustată!”

„Djokovic e un sindrom!” » Țiriac susține decizia americanilor de a nu-l primi pe Nole la US Open: „Cum să facă excepție?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
Trandafir
Trandafir  •  22 August 2022, 08:43

La Cleveland Begu s-a calificat in optimi, iar Cirstea are meci astazi. Dar pe GSP o preocupa barfele strainilor. GSP = cea mai slaba revista de sport.

Matchball_1978
Matchball_1978  •  21 August 2022, 21:38

a innebunit lumea cu discriminarea asta, cum vor sa abata atentia cum zic ceva de discriminare... pai cine a spus aici ca nediscriminarea inseamna sa concureze femei si barbati laolalta are dreptate, nu e discriminatoriu sa fie turneu doar pentru fete si turneu doar pt baieti ? clar este, si atunci... aceleasi mingi, aceleasi rachete, aceleasi turnee pentru femei si barbati si gata orice discutie !

lapusneanul
lapusneanul  •  20 August 2022, 17:17
Postat de ando89 pe 20 August 2022, 15:35

Cel mai corect politic și nediscriminatoriu ar fi ca WTA să fuzioneze cu ATP iar la turnee să concureze toate genurile laolaltă.

eu propun ca la fiecare meci feminin sa fie rezerva un barbat sa le inlocuiasca 5-10 min . cand merg la baita sau cand cer interventia fizioterapeutului. :)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează