SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV // video „Djokovic e un sindrom!” » Țiriac susține decizia americanilor de a nu-l primi pe Nole la US Open: „Cum să facă excepție?”

Ion Țiriac / Captură GSP Video
Ion Țiriac / Captură GSP Video

Articol de , - Publicat vineri, 19 august 2022 17:01 / Actualizat vineri, 19 august 2022 18:24

Ion Țiriac (83 de ani), fost câștigător la Roland Garros în proba de dublu, a abordat în interviul acordat Gazetei Sporturilor și controversa privind participarea lui Novak Djokovic la US Open. Sârbul, locul 6 ATP, are șanse infime să ia startul la Flushing Meadows, motivul fiind legat tot de refuzul său de a se vaccina.

  • CONTEXT: Novak Djokovic se află pe lista participanților la US Open, deși momentan nu poate intra în State. Recent, SUA a relaxat restricțiile împotriva COVID, iar în curând se va decide dacă persoanele nevaccinate vor putea intra totuși pe teritoriul țării.

Țiriac e de părere că decizia americanilor de a nu-l primi pe Novak Djokovic la US Open e una pe deplin justificată, fiind convins că Nole nu va fi scutit de guvernul Statelor Unite. Ediția din acest an de la US Open este programată în perioada 29 august - 11 septembrie.

Ion Țiriac nu crede că americanii îl vor primi pe Djokovic la US Open: „E un sindrom! N-au cum să facă excepție”

Djokovic este un sindrom în momentul de față! Săracul, nu știe să iasă de unde a intrat. El nu poate să-și permită în momentul ăsta să-și calce cuvântul. El, Djokovic, numărul unu în lume, care luptă pentru un titlu de cel mai bun al tuturor timpurilor...

Djokovic, cu această eroare, dom'le, nu cât pentru un vaccin, cât pentru o idee pe care o ai, idee care, după părerea mea, e greșită de la A la Z! Nu-i vorba de tine, Djokovic, e vorba ce faci tu împrejur. Dacă n-o faci pentru tine, fă-o pentru ceilalți care sunt împrejur. 

A avut și experiența cu turneul pe care l-ai făcut (n.r. - Adria Tour, în 2020), care a devenit un dezastru. După părerea mea, americanii nu vor face nicio excepție, că n-au cum să facă o excepție. Iar el pierde un an întreg. A câștigat el un Wimbledon cum l-a câștigat, să fie sănătos, fără un Nadal, care n-a putut, fără un Zverev, care după părerea mea va sta tot anul, fără un rus, Medvedev”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Cel mai bun din istorie? O să fie foarte greu [de ales]. Eu pe Nadal nu-l schimb cu nimeni! Sau un Federer, care este artistul care a inventat bagheta magică în tenis și lovituri care nu există. Nu contează dacă Djokovic ar avea mai multe [titluri] decât Nadal.

- Ion Țiriac

Novak Djokovic, în mare pericol să nu joace nici la US Open

Novak Djokovic e în mare pericol să rateze și ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open (29 august-11 septembrie), deoarece Statele Unite impun ca persoanele să prezinte o dovadă de vaccinare pentru a intra în ţară, iar jucătorul sârb, recentul câştigător de la Wimbledon, nu o deține, cel puțin deocamdată. În ianuarie 2022, Nole a fost expulzat din Australia, unde urma să joace la Australian Open, după o bătălie judiciară privind statutul său vaccinal.

Djokovic refuză în continuare vaccinul 

Deși a ratat Australian Open din cauza refuzului de a se vaccina, Djokovic a rămas tare pe poziții până în acest moment: „Nu mă duc în America dacă nu voi avea permisiune. Telenovela din Australia a fost de ajuns. Eu rămân tare pe poziții și cred în libertatea de a alege ce e mai bine pentru mine.

Respect pe toată lumea și mă aștept să fiu respectat la rândul meu. Dacă voi avea permisiunea, voi fi acolo, dacă nu, nu”, a spus Djokovic în luna iulie.

Novak Djokovic, 35 de ani, s-a impus luna trecută la Wimbledon, trecându-și în palmares al 21-lea trofeu de Mare Șlem al carierei. Acest lucru a adus cu el din nou în actualitate dezbaterea despre cine este cel mai bun jucător din toate timpurile dintre Djokovic, Nadal și Federer.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  24 August 2022, 18:36

Nole sa joace in Serbia ,daca nu vrea sa se vaccineze ! Sau in Monaco ,caci acolo plateste impozit ! Mare 《 patriot》sarb !In Suedia daca iti faci rezidenta in alta tara ( pentru à plati un impozit mai mic ) iti pierzi cetatenia !

Apostolu2050
Apostolu2050  •  21 August 2022, 21:15

Cîtă ipocrizie si nesimțire în Tiriac! Credeam cã este un om curajos si drept! Djokovic este un mare sportiv un enorm campion, si un om curajos si plin de demnitate ! Djokovic este stäpîn pe corpul si persoana lui ça dealtfel oricare ființã pe care a creato Dumnezeu, nimeni nu are dreptul de a impune dau obliga impotriva voinței de a te injecta cu un produis dubios !

ccab
ccab  •  19 August 2022, 21:07
Postat de razvirom pe 19 August 2022, 20:38

Ce spune dl Țiriac mi se pare de o ipocrizie crasa!Cum adică Nole dacă nu vrei sa riște sa se vaccineze pt el sa o facă pt cei din jur? Dacă nu ai încredere și te temi pt sănătatea ta nu te vaccinezi.Eu unul știu persoana care după vaccin a făcut avc și e vai de el.la doar 40 de ani.In plus dl Țiriac oare ce face pt cei din jur? Le arata cum.isi etalează miliardele cumpărând zeci de mașini sau având vreo 2 3 avioane personale , partide de vânătoare de mistreți etc.Nole a demonstrat ca e cel mai bun din lume pe iarba și pe hard și ca poate fi foarte bun și pe zgura.La 21 de grand salamuri nu mai are nimic de demonstrat și nu nu e corect sa nu îl.primeasca în state unde au sute de milioane de oameni care nu s au vaccinat oricum.Este doar un pumn pus în gura celor care refuza sa se supună .Felicitări lui Nole ca trece peste ispita de a fi cel.mai mare din toate timpurile pt ca el.este cel.mai mare și își susține convingerile avute de la bun început.

Exact! Dintre vaccinații pe care ii cunosc (nu mulți, ce-i drept), cel puțin deocamdată sunt OK, dar sa zicem Doamne Ferește!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează