TENIS  ·  POVESTE

„Ce faci, trezește-te, începe meciul în jumătate de oră!” » O poveste haioasă cu Ilie Năstase la Roland Garros 1982

Ilie Năstase a participat de 16 ori la Roland Garros
Ilie Năstase a participat de 16 ori la Roland Garros

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2020 21:00

Ilie Năstase (73 de ani), unul dintre cei mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor, a fost în timpul carierei sale protagonistul mai multor întâmplări de excepție.

  • În perioada 24 mai-7 iunie era programat turneul de la Roland Garros, amânat însă din cauza pandemiei de COVID-19. Cu această ocazie, GSP vă propune în schimb o privire spre istorie.

Una dintre aceste întâmplări de excepție a avut loc în 1982, pe vremea când primul lider ATP din istorie avea 36 de ani. În cadrul ediției Roland Garros din acel an, Năstase părăsea rapid tabloul de simplu, dar avea mai mult succes la dublu alături de argentinianul Jose Luis Clerc.

Învins de Guy Forget cu 9-7 în decisiv, nu se aștepta să fie programat a doua zi pe tabloul de dublu, chiar la prima oră de joc, 11:00. De acum avea un apartament în Paris, pe avenue Robert Schuman, foarte aproape de arene. La 10:30, s-a trezit cu Clerc la ușă. 

Abia sculat din somn, s-a văzut împins în duș, apoi târât până la arene, unde au mers direct la teren. „Ești OK?", a întrebat Clerc. „Am nevoie de o cafea!", a bălmăjit Năstase, „nu pot să încep meciul fără cafea". 

Câteva minute mai târziu, amicul lui italian, Bambino, intra pe teren cu ceva acoperit cu un șervet alb. Dedesubt, era o ceașcă plină cu espresso (foto). Arbitrul, inițial bulversat, i-a permis lui Năstase să o bea. Bineînțeles, au câștigat meciul. 

Năstase și Clerc aveau să părăsească competiția în a treia rundă, după ce cuplul format din australianul Edmondson și americanul Manson i-a învins într-un meci concluzionat în 3 seturi: 6-4, 6-7, 6-4.

VIDEO. Poveste genială povestită de Ilie Năstase: „La 6 ani stăteam în pielea goală și mă uitam la tenis! Îmi aruncau doamnele câte-o ciocolată”

Citește mai multe știri despre istoria Roland Garros:S-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1