SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

În căutarea încrederii » Fognini l-a eliminat pe favoritul numărul 5, Baghdatis

Articol de , - Publicat vineri, 27 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 aprilie 2012 00:45

Fabio Fognini a reuşit să producă încă o surpriză la Bucureşti: l-a eliminat ieri pe Marcos Baghdatis, al cincilea favorit al turneului


Italianul în vîrstă de 24 de ani este pentru a patra oară la Bucureşti şi îi merge excelent. Pînă acum, a reuşit să ajungă de două ori în "sferturi". Coincidenţă sau nu, a izbutit de fiecare dată învingînd un cap de serie. În 2009 l-a învins pe Nicolas Almagro, favorit 2, iar ieri a trecut de Marcos Baghdatis, cap de serie 5, cu 7-5, 7-6(4). "Am cîştigat un meci mare, mi-aduc aminte de 2009 pentru că acum antrenorul meu este Jose Perlas, cel care se ocupa atunci pe Almagro", a spus Fognini la o oră după meciul cu Baghdatis şi cu trei minute înainte să intre pe teren pentru a juca la dublu. Era un pic obosit, dar bucuros că după trei luni de incertitudine, în care a fost accidentat, a cîştigat două meciuri la rînd. Se află la al cincilea turneu al anului şi a ajuns pînă în sferturi. "Sînt bun, dacă am reuşit asta", a spus rîzînd Fabio.

Nu şi-a pus o ţintă, dar o ia pas cu pas. Turneul de la Bucureşti e doar o etapă din drumul zgurii care trece prin Madrid-Roma-Paris. A ales să vină la Bucureştiu şi să nu meargă la Barcelona, acolo unde locuieşte acum, pentru că a vrut să adune cît mai multe meciuri, care îi vor da încredere pentru restul anului. Azi, pentru şi mai multă încredere, îl întîlneşte pe compatriotul său Andreas Seppi, pe care nu l-a învins niciodată în cele patru întîlniri precedente.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează